Kalender
Het aanbod
De troeven
reserveren
Luchthavendiensten
Duurzaamheid

Omnia Travel is de technische partner van alle DAVIDSFONDS CULTUURREIZEN. Zowel originele excursies dichtbij als verrassende reizen naar heel andere werelden.

 • DAV2020 Rondreizen Wereld - Canada cruise

Rondreizen Wereld

Reizen naar unieke bestemmingen wereldwijd. Met Leila Besharat naar Iran of naar China & Noord-Korea? Of liever met John Everaert op cruise langs de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Qatar & Oman, met Karel Peeters op cruise van Buenos Aires tot Rio de Janeiro of met Mia Doornaert langs de Canadese kust? Boek nu uw Rondreis Wereld.

 • DAV2020 Rondreizen Europa - Kroatie

Rondreizen Europa

Reizen naar unieke bestemmingen in Europa. Met Brigitte Raskin in het spoor van Margaretha van Oostenrijk naar Noord-Frankrijk, met Gido Van Imschoot & Ronny Debaere op wijnreis naar de Elzas of naar Zuid-Engeland & Isle of Wight. Of liever op cruise langs Lissabon, Madeira & de Azoren of op de Donau? Boek nu uw Rondreis Europa.

 • DAV2020 Muziekreizen - Praag Marienbad

Muziekreizen

Reizen naar cultuursteden met topconcerten en muzikale ontmoetingen. Met Waldo Geuns naar de Schubertiade in Schwarzenberg, met Jan Dewilde naar het Verdifestival in Parma of met Els Swinnen naar Praag & Mariënbad. Of liever naar Liverpool in het spoor van The Beatles of naar Krakau met Pasen? Boek nu uw Muziekreis.

 • DAV2020 Stedenreizen - New York

Stedenreizen

Reizen naar wereldsteden in Europa en daarbuiten. Met Hans Martens naar Marseille, met Hedwig Zeedijk naar Rome of met Ronald Sledsens naar Chicago. Of liever naar Waterloo, Moskou of Istanboel? Boek nu uw Stedenreis.

DE BLIKVANGERS: NIET TE MISSEN CULTUURREIZEN 2020

 • Met Marc Verachtert langs Japanse tuinen en cultuur in België

Met Marc Verachtert langs Japanse tuinen en cultuur in België

Op za. 3 oktober 2020 "Mijn beste alternatief om dit jaar een vleugje Japan op te snuiven is naar Limburg reizen. Het is er thuiskomen in de Japanse tuin en langslopen bij vrienden met een even grote Japanpassie." MARC VERACHTERT heeft een achtergrond als tuinarchitect en is onder andere bezieler van de Japanse Tuin in Hasselt. Tuinieren is [...]

 • Met Liebrecht Vanbeckevoort naar Alden Biesen

Met Liebrecht Vanbeckevoort naar Alden Biesen

Van vr. 15 januari tot zo. 17 januari 2021 'Sinds mijn prille jeugdjaren voel ik een enorme voorliefde en verwondering bij de muziek van Ludwig van Beethoven. Mogelijk vertaalt zijn muziek het compleetst de brede waaier aan menselijke emoties en eigenschappen. Het is muziek ‘van vlees en bloed’, maar tegelijkertijd huisvest ze een bovennatuurlijke kracht en dimensie en is [...]

 • Met Prof. dr. Luc De Vos naar Ieper en de Westhoek

Met Prof. dr. Luc De Vos naar Ieper en de Westhoek

Van vr. 13 november tot za. 14 november 2020 'IJzer en Ieper verwijzen naar iconische slagvelden. U moet ze gezien hebben. De vele uitgestrekte rijen graven zijn stille getuigen van het slagveld van toen. In de Dodengang waant u zichzelf even soldaat in de loopgraven. En tijdens de Last Post aan de Menenpoort kan u stilstaan bij al die [...]

 • Met Marc Dubois naar Rotterdam

Met Marc Dubois naar Rotterdam

Van za. 10 oktober tot zo. 11 oktober 2020 'Rotterdam is een dynamische havenstad en voedingsbodem voor vernieuwende architectuur en stedenbouw. We gaan op ontdekking naar de resultaten van een ambitieus beleid.’ Prof. MARC DUBOIS was tot 2015 hoofddocent Faculteit KULeuven Gent & Brussel. Hij werkte mee aan verschillende tentoonstellingen en boeken over architectuur, is voorzitter DOCOMOMO België [...]

DAVIDSFONDS CULTUURREIZEN DAT IS SAMEN ONTDEKKEN, ONTMOETEN EN GENIETEN

Ontdekken

U ontdekt een nieuwe bestemming of een voor u bekende bestemming vanuit een andere invalshoek. Wat denkt u van Liverpool in het spoor van The Beatles of New York met veel aandacht voor tuinen?

Dankzij het rijke programma bezoekt u veel meer dan u alleen zou kunnen en dat met uitleg door uw reisleider.

U komt soms op bijzondere plekken die voor toeristen verborgen blijven of niet toegankelijk zijn.

Tijdens een themareis heeft u de kans om zich te verdiepen in een bepaald onderwerp en verschillende facetten van muziek, wijn, tuinen… te leren kennen.

Dankzij verschillende samenwerkingen met andere organisaties bezoekt u niet alleen de culturele hoogtepunten van een land maar ook unieke projecten.

Ontmoeten

Zelfs als u zonder reisgenoot vertrekt, beleeft u een Davidsfonds Cultuurreis nooit alleen. Uw 14 à 24 reisgenoten zijn net als u cultuurliefhebbers en doorgaans generatiegenoten. Met hen deelt u een interesse in geschiedenis, kunst, wijn of muziek…

Uw medereiziger bij uitstek is uw reisleider. Die somt geen data op, maar schetst de context en geeft u een inzicht in het erfgoed dat u ontdekt, of het nu gaat over een uitgebreide toelichting of korte samenvatting, en dat tijdens een bezoek, aan tafel of in de bus.

Tijdens een Davidsfonds Cultuurreis ontmoet u boeiende inwoners die u inzicht geven in hun leefwereld: een lokale gids, kok, ondernemer of wijnboer. Zo ontdekt u hoe de lokale bevolking denkt en leeft, en hoe hun cultuur verschilt van de onze.

Dankzij een samenwerking met Vlamingen in de Wereld ontmoet u tijdens uw reis misschien wel een Vlaming ter plekke, die graag vertelt over zijn ervaringen als inwijkeling.

Tijdens sommige reizen geniet u van een exclusieve ontmoeting, zoals met een kolonel bij de NAVO, een ambassadeur…

Genieten

Reizen met Davidsfonds Cultuurreizen is reizen in alle comfort. Denk aan kwaliteitsvolle hotels, vervoer in een comfortabele autocar met airconditioning, maaltijden in aangename lokale restaurants…

Van de voorreisvergadering en uw visum over bezoeken en maaltijden ter plekke tot de laatste excursies en de terugreis: alles is piekfijn geregeld. Zo kunt u zorgeloos genieten.

Toegangsgelden voor musea, tickets voor concerten, vervoer, maaltijden, lokale gidsen… (Bijna) alles is inbegrepen, zodat u niet telkens uw portefeuille moet bovenhalen. Zelfs niet voor fooien.

Niet alleen musea en bezienswaardigheden staan op het programma van een Davidsfonds Cultuurreis. Ook de plaatselijke gastronomie staat op het menu, bijvoorbeeld tijdens een typisch Perzische maaltijd in het ouderlijke huis van reisleider Leila Besharat. Alle zintuigen worden verwend.

U geniet tijdens sommige reizen van een bijzondere ervaring, zoals een concert van het Mahlerfestival dat voor de 3de keer in 100 jaar (!) tijd wordt georganiseerd, een rondleiding en diner in delen van een college in Cambridge dat gewoonlijk niet voor publiek toegankelijk is…

VOOR INFORMATIE EN RESERVATIE

TEL.: 016/ 24 38 38

Dit is het nummer van Davidsfonds Cultuurreizen / Omnia Travel, waar u terecht kan voor alle informatie over de reizen uit deze brochure.
Uw reservatie wordt in een oogwenk afgehandeld.
Davidsfonds Cultuurreizen / Omnia Travel is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 18 u.

VIA DEZE WEBSITE

Door te klikken op ‘Kalender‘, ‘Stedenreizen‘, ‘Muziekreizen‘, ‘Rondreizen Europa‘ of ‘Rondreizen Wereld‘.

PER E-MAIL

cultuurreizen@omniatravel.be
U kunt de mensen die aan deze reizen werken ook een e-mail sturen om te reserveren of om extra informatie te verkrijgen.

PER POST 

Schrijf in via het formulier uit de brochure en stuur het op naar Davidsfonds Cultuurreizen / Omnia Travel, Mgr. Ladeuzeplein 15, 3000 Leuven.

IN ONZE KANTOREN

De Omnia Travel reiskantoren staan tot uw beschikking om u advies te geven over de Davidsfonds Cultuurreizen en om uw reis te boeken. Er is een Omnia Travel-reiskantoor in Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven. De reiskantoren zijn open van maandag tot vrijdag van 9u tot 18u en op zaterdagvoormiddag van 9u45 tot 12u30 (niet in juli en augustus).

DUURZAAMHEID EN BEWUST REIZEN

Reizen is het enige wat geld kost en tegelijk rijker maakt. Het is een bekend citaat, maar bij Davidsfonds Cultuurreizen geloven we er rotsvast in.
We willen uw ervaringen zo positief mogelijk maken, maar tegelijk willen we die positieve beleving ook doortrekken naar uw bestemming. De nadelen van het reizen beperken, met respect voor de lokale bevolking.
Dit duurzame reizen speelt zich voor ons op drie niveaus af, naar analogie met de klassieke ‘people-planet-profit/ prosperity’-duurzaamheidsdriehoek. Maatschappelijk verantwoord ondernemen kan enkel wanneer mens, milieu en winst/welvaart in harmonie zijn. Iets waar we samen met u naar willen streven!

Een van de belangrijke ecologische gevolgen van reizen is de uitstoot van CO2. Die uitstoot kunnen we niet ongedaan maken, maar we kunnen ze wel compenseren in een sociaal- en milieuproject. Dat doet Davidsfonds Cultuurreizen in samenwerking met Greentripper.

In Oeganda is 95% van de bevolking afhankelijk van hout en houtskool voor de bereiding van de dagelijkse maaltijden. Hierdoor is ontbossing een zwaar probleem geworden. Dit project wil de ontbossing reduceren en een betere levenskwaliteit voor de lokale bevolking garanderen door de schadelijke luchtpollutie in huis te verminderen. Door het opzetten van kleine ondernemingen met lokale fabrikanten, het ondersteunen van duurzame distributiekanalen en het subsidiëren van de aankoop door eindgebruikers, krijgt de bevolking toegang tot technologisch verbeterde houtstoven. Die verspreiden heel wat minder schadelijke stoffen, waardoor ademhalingsproblemen kunnen worden teruggedrongen. Longontstekingen zijn de grootste oorzaak van kindersterfte in Afrika. Met dit initiatief worden dus niet enkel bossen, maar ook mensenlevens gered.

Het project en de bijhorende CO2-reducties zijn onafhankelijk geregistreerd en geverifieerd onder het internationaal erkende Gold Standard-label.

Veel regio’s in de wereld zijn sterk afhankelijk van toerisme als een bron van inkomsten. Maar respect en aandacht voor de cultuur van een bestemming is onontbeerlijk.
We reizen in kleine groepen, met een reisbegeleider die goed op de hoogte is van de lokale gewoontes. Bovendien besteden we zo veel mogelijk aandacht aan lokale Zuidprojecten met de beleefreizen in samenwerking met Ondernemers voor Ondernemers (OvO), Vredeseilanden en de Belgische Raiffeisenstichting (BRS). Het lokale ondernemerschap, maar ook uitleg bij de werking van ngo’s staan daar expliciet in het reisprogramma. Waar mogelijk werken we met lokale ondernemers bij het opzetten van de reis.
Onze reisbegeleiders krijgen duiding rond duurzaam reizen in de praktijk en hoe om te gaan met materieel en immaterieel cultureel erfgoed. Tijdens een Davidsfonds Cultuurreis kunnen zij u daar meer over vertellen.

Vanaf 2016 krijgt u, samen met uw reisdocumenten (en indien beschikbaar voor de bestemming), een boekje uit de reeks ‘Te Gast in’. Een soort kennismakingsgidsje dat u helpt bij de voorbereiding op de andere cultuur en leefgewoonten.

Dat gaat van grote principes tot kwesties als hoe u zich bijvoorbeeld het best gedraagt bij het fotograferen van mensen. Zo vertrekt u beter voorbereid, met een open geest en met heel veel respect. Is een andere cultuur leren kennen en inzicht krijgen in de geschiedenis van een land/ regio niet de essentie van een cultuurreis?

Om reisorganisatoren te helpen bij het uitbouwen van een duurzaam beleid en reizigers te sturen in duurzaam reizen heeft de UN World Travel Organization een ethische code voor toerisme uitgeschreven.
Hierin worden verschillende aspecten van toerisme beschreven en de manier waarop men daarmee moet omgaan. Zo draagt toerisme, door een tolerante en respectvolle houding, bij tot wederzijds begrip en respect tussen volkeren en maatschappijen.

Davidsfonds Cultuurreizen zet zich, waar het binnen onze mogelijkheden ligt, achter deze 10 principes van de Verenigde Naties:
Toerisme draagt bij tot wederzijds begrip en respect tussen volkeren en maatschappijen

 • Toerisme zorgt voor individuele en collectieve voldoening
 • Toerisme, een factor van duurzame ontwikkeling
 • Toerisme gebruikt en versterkt het cultureel erfgoed van de mensheid
 • Toerisme is nuttig voor gastlanden en -gemeenschappen
 • Verplichtingen van belanghebbenden bij de ontwikkeling van het toerisme
 • Recht op toerisme
 • Vrijheid van toeristische bewegingen
 • Rechten van werknemers en ondernemers in de toeristische industrie
 • Implementatie van de beginselen van de Mondiale Ethische Code voor Toerisme

OVERNACHTING AAN DE LUCHTHAVEN

Davidsfonds Cultuurreizen - Overnachten op de luchthaven

Wij doen samen met Omnia Travel ons uiterste best om het vertrek van uw cultuurreis vanuit de luchthaven van Zaventem niet te vroeg ’s ochtends te plannen. Zo is het gemakkelijk om er met het openbaar vervoer te geraken. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Als u daarom – of om welke reden dan ook – de nacht vooraf graag in Zaventem overnacht, kan dat extra voordelig. U geniet als Davidsfonds Cultuurreiziger een voorkeurtarief in het hotel Park Inn by Radisson Brussels Airport, inclusief parking onder het hotel.

U krijgt alle informatie bij de bevestiging van uw reservatie.

LUCHTHAVENVERVOER

Davidsfonds Cultuurreizen - Luchthavenvervoer

Wilt u graag in alle comfort naar de luchthaven van Zaventem gebracht worden? Maak dan gebruik van de taxiservice van onze partner Billo. Via de speciale Davidsfonds pagina reserveert u eenvoudig in enkele stappen het vervoer naar en van de luchthaven. U kunt kiezen tussen vervoer in een comfortabel minibusje dat u deelt met anderen (niet noodzakelijk Davidsfonds Cultuurreizigers) of in een wagen exclusief voor u. De prijs hangt af van de formule en de afstand en u betaalt vooraf online. Billo laat u dan vanaf 10 dagen voor u vertrekt het tijdstip weten waarop u wordt opgepikt. U krijgt alle informatie over deze service bij de bevestiging van uw reservatie.

Meer praktische informatie hierover vindt u eveneens op de hierboven vermelde website: www.billo.be/davidsfonds.

Reservaties voor luchthavenvervoer / luchthavenhotel via Davidsfonds Cultuurreizen en Omnia Travel zijn niet mogelijk.
Davidsfonds Cultuurreizen en Omnia Travel faciliteren de hierboven genoemde diensten maar zijn onder geen enkel beding verantwoordelijk voor de geleverde luchthavendiensten.