Welkom op onze website

Home/Reizen in groep - Groepsreizen/Davidsfonds cultuurreizen 2017-2018
Davidsfonds cultuurreizen 2017-2018 2017-08-21T11:07:46+00:00
Kalender
Het aanbod
De troeven
reserveren
Luchthavendiensten
Duurzaamheid

Omnia Travel is de technische partner van alle DAVIDSFONDS CULTUURREIZEN. Zowel originele excursies dichtbij als verrassende reizen naar heel andere werelden.

 • Eindejaarsreizen Davidsfonds Cultuurreizen 2017-2018

Eindejaarsreizen

Boek nu uw Eindejaarsreis Ontdek het prachtige reisaanbod voor de kerst- en nieuwjaarsperiode, van een dagreis tot Kerstmis in Praag of Berlijn en nieuwjaar in Sint-Petersburg. […]

 • Rondreizen Wereld

Rondreizen Wereld

Boek nu uw Rondreis Wereld Reizen naar unieke bestemmingen wereldwijd. Met Werner Hamelinck naar Bajkonoer. Een trans-Atlantische oversteek naar New York: beleef culturele hoogtepunten vanop uw varend luxehotel. […]

 • Rondreizen Europa

Rondreizen Europa

Boek nu uw Rondreis Europa Reizen naar unieke bestemmingen in Europa. Met Brigitte Raskin naar Denemarken, met Annie Cabuy naar IJsland of liever op tuinreis naar de Cotswolds of op wijnreis naar de Dourovallei? Een cruise […]

 • Muziekreizen

Muziekreizen

Boek nu uw Muziekreis Reizen naar cultuursteden met exclusieve concerten en muzikale ontmoetingen. Met Anne-Mie Lobbestael naar Parijs, met Fred Brouwers naar Hamburg of met Piet Swerts naar Londen. Of liever naar Berlijn, Salzburg of Malta? […]

 • Stedenreizen

Stedenreizen

Boek nu uw Stedenreis Reizen naar wereldsteden in Europa endaarbuiten. Met Mia Doornaert naar Parijs, met Gil Michaux naar Athene of met Marc Laenen naar Sint-Petersburg. Of liever naar Valencia, Marrakech of New Orleans? […]

DE BLIKVANGERS: NIET TE MISSEN CULTUURREIZEN 2017

 • Davidsfonds Cultuurreizen: Cuba

Cuba

Communisme, mojito’s en Amerikaanse oldtimers: zo ziet het clichéplaatje van Cuba eruit. Reisbegeleider Gil Michaux toont u dat Cuba […]

 • Davidsfonds Cultuurreizen: De Douro-vallei

De Douro-vallei

Portugal heeft een uitzonderlijke wijntraditie die eeuwenlang onderbelicht is gebleven. De rest van Europa ontdekt nu langzamerhand de inheemse […]

 • Davidsfonds Cultuurreizen: Malta - Valletta

Malta

Wist u dat Malta best een muzikaal eiland is? Toch zeker tijdens het Valletta Barok Festival. Samen met musicoloog […]

 • Davidsfonds Cultuurreizen: China Harbin

China Harbin

De Chinese hoofdstad en het exotische Shanghai, in elk seizoen steeds weer het (her)ontdekken waard. Het ijsfestival is een […]

 • Davidsfonds Cultuurreizen: Berlijn

Berlijn

Tijdens deze onvergetelijke reis naar Berlijn (her)ontdekt u de stad, haar musea en tal van bezienswaardigheden. Badend in de […]

 • Davidsfonds Cultuurreizen: Parijs Philharmonie

Parijs

Tijdens dit feestelijk muziekweekend in de Philharmonie van Parijs kunt u genieten van enkele grootse symfonische orkestwerken en een […]

DAVIDSFONDS CULTUURREIZEN VIJF IJZERSTERKE TROEVEN

CULTUREEL HOOGSTAAND PROGRAMMA

Culturele hoogtepunten. Unieke ontdekkingen. Exclusieve belevenissen. Davidsfonds Cultuurreizen rijgt ze aaneen en geeft u voor elke reis de garantie op een rijk, origineel en gevarieerd programma waarin sterk gefocust wordt op de geschiedenis en cultuur van een stad of land. En toch blijft het programma goed gedoseerd: er is steeds voldoende vrije tijd.

UITZONDERLIJKE REISBEGELEIDERS

Mark Eyskens, Mia Doornaert, Luc De Vos, Fred Brouwers, Sigiswald Kuijken, Stefan Blommaert … Het zijn maar een paar (bekendere) namen tussen de bijna 100 deskundige reisbegeleiders, allemaal experts ter zake. Auteurs, professoren, journalisten, musici, wetenschappers, docenten… delen op een aanstekelijke manier hun kennis over de gebieden die ze samen met u bereizen.

KLEINE, GEÏNTERESSEERDE GROEP

U reist altijd in goed gezelschap, want uw medereizigers zijn al net zo enthousiast over de bestemming en even geïnteresseerd als u. Het zijn mensen met een open geest die houden van cultuur. Bovendien reist u – behalve dan voor bepaalde dagreizen of korte reizen – steeds in een kleine groep van maximum 25 deelnemers. Extra comfortabel dus.

KWALITEIT VOOR DE JUISTE PRIJS

Davidsfonds Cultuurreizen hebben een prijskaartje, daar moeten we niet flauw over doen. Maar wie alles in acht neemt, zal vaststellen dat de prijs zéér correct is. Heel veel is immers inbegrepen: alle excursies, concerten, toegangsgelden, fooien enz. – tenzij het (uitzonderlijk) anders vermeld is. Bovendien profiteert u van de jarenlange expertise van reispartner Omnia Travel, logeert u in kwaliteitsvolle kamers en geniet u van een ruime reisverzekering.

TEVREDEN REIZIGERS KEER OP KEER

Een van de grote troeven van Davidsfonds Cultuurreizen is de tevredenheid van de reizigers. Na elke reis wordt er uitvoerig geëvalueerd, onder meer via een uitgebreid evaluatieformulier dat elke reiziger na de reis ontvangt. Per jaar komen er meer dan 2.000 evaluatieformulieren terug naar ons. En daar blijkt telkens opnieuw uit: Davidsfonds Cultuurreizen heeft uitermate tevreden reizigers.

VOOR INFORMATIE EN RESERVATIE

TEL.: 016/ 24 38 38

Dit is het nummer van Davidsfonds Cultuurreizen / Omnia Travel, waar u terecht kan voor alle informatie over de reizen uit deze brochure.
Uw reservatie wordt in een oogwenk afgehandeld.
Davidsfonds Cultuurreizen / Omnia Travel is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 u.

VIA DEZE WEBSITE

Door te klikken op ‘Stedenreizen‘, ‘Muziekreizen‘, ‘Rondreizen Europa‘ of ‘Rondreizen Wereld‘.

PER E-MAIL

cultuurreizen@omniatravel.be
U kunt de mensen die aan deze reizen werken ook een e-mail sturen om te reserveren of om extra informatie te verkrijgen.

PER POST 

Schrijf in via het formulier uit de brochure (p. 73) en stuur het op naar Davidsfonds Cultuurreizen / Omnia Travel, Mgr. Ladeuzeplein 15, 3000 Leuven. U kunt dit formulier ook doorfaxen op het nummer 016/ 24 38 02.

IN ONZE KANTOREN

De Omnia Travel reiskantoren staan tot uw beschikking om u advies te geven over de Davidsfonds Cultuurreizen en om uw reis te boeken. Er is een Omnia Travel-reiskantoor in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Roeselare
De reiskantoren zijn open van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 u en op zaterdagvoormiddag van 9.45 tot 12.30 u (niet in juli en augustus).

DUURZAAMHEID EN BEWUST REIZEN

Reizen is het enige wat geld kost en tegelijk rijker maakt. Het is een bekend citaat, maar bij Davidsfonds Cultuurreizen geloven we er rotsvast in.
We willen uw ervaringen zo positief mogelijk maken, maar tegelijk willen we die positieve beleving ook doortrekken naar uw bestemming. De nadelen van het reizen beperken, met respect voor de lokale bevolking.
Dit duurzame reizen speelt zich voor ons op drie niveaus af, naar analogie met de klassieke ‘people-planet-profit/ prosperity’-duurzaamheidsdriehoek. Maatschappelijk verantwoord ondernemen kan enkel wanneer mens, milieu en winst/welvaart in harmonie zijn. Iets waar we samen met u naar willen streven!

Een van de belangrijke ecologische gevolgen van reizen is de uitstoot van CO2. Die uitstoot kunnen we niet ongedaan maken, maar we kunnen ze wel compenseren in een sociaal- en milieuproject. Dat doet Davidsfonds Cultuurreizen in samenwerking met CO2logic. Voor elke vlucht, bus- en treinreis of cruise vanaf 1 januari 2016 maken we een bedrag over aan CO2logic dat hiermee een bosproject in Oeganda steunt.

In Oeganda is 95% van de bevolking afhankelijk van hout en houtskool voor de bereiding van de dagelijkse maaltijden. Hierdoor is ontbossing een zwaar probleem geworden. Dit project wil de ontbossing reduceren en een betere levenskwaliteit voor de lokale bevolking garanderen door de schadelijke luchtpollutie in huis te verminderen. Door het opzetten van kleine ondernemingen met lokale fabrikanten, het ondersteunen van duurzame distributiekanalen en het subsidiëren van de aankoop door eindgebruikers, krijgt de bevolking toegang tot technologisch verbeterde houtstoven. Die verspreiden heel wat minder schadelijke stoffen, waardoor ademhalingsproblemen kunnen worden teruggedrongen. Longontstekingen zijn de grootste oorzaak van kindersterfte in Afrika. Met dit initiatief worden dus niet enkel bossen, maar ook mensenlevens gered.

Het project en de bijhorende CO2-reducties zijn onafhankelijk geregistreerd en geverifieerd onder het internationaal erkende Gold Standard-label.

Veel regio’s in de wereld zijn sterk afhankelijk van toerisme als een bron van inkomsten. Maar respect en aandacht voor de cultuur van een bestemming is onontbeerlijk.
We reizen in kleine groepen, met een reisbegeleider die goed op de hoogte is van de lokale gewoontes. Bovendien besteden we zo veel mogelijk aandacht aan lokale Zuidprojecten met de beleefreizen in samenwerking met Ondernemers voor Ondernemers (OvO), Vredeseilanden en de Belgische Raiffeisenstichting (BRS). Het lokale ondernemerschap, maar ook uitleg bij de werking van ngo’s staan daar expliciet in het reisprogramma. Waar mogelijk werken we met lokale ondernemers bij het opzetten van de reis.
Onze reisbegeleiders krijgen duiding rond duurzaam reizen in de praktijk en hoe om te gaan met materieel en immaterieel cultureel erfgoed. Tijdens een Davidsfonds Cultuurreis kunnen zij u daar meer over vertellen.

Vanaf 2016 krijgt u, samen met uw reisdocumenten (en indien beschikbaar voor de bestemming), een boekje uit de reeks ‘Te Gast in’. Een soort kennismakingsgidsje dat u helpt bij de voorbereiding op de andere cultuur en leefgewoonten.

Dat gaat van grote principes tot kwesties als hoe u zich bijvoorbeeld het best gedraagt bij het fotograferen van mensen. Zo vertrekt u beter voorbereid, met een open geest en met heel veel respect. Is een andere cultuur leren kennen en inzicht krijgen in de geschiedenis van een land/ regio niet de essentie van een cultuurreis?

Om reisorganisatoren te helpen bij het uitbouwen van een duurzaam beleid en reizigers te sturen in duurzaam reizen heeft de UN World Travel Organization een ethische code voor toerisme uitgeschreven.
Hierin worden verschillende aspecten van toerisme beschreven en de manier waarop men daarmee moet omgaan. Zo draagt toerisme, door een tolerante en respectvolle houding, bij tot wederzijds begrip en respect tussen volkeren en maatschappijen.

Davidsfonds Cultuurreizen zet zich, waar het binnen onze mogelijkheden ligt, achter deze 10 principes van de Verenigde Naties:
Toerisme draagt bij tot wederzijds begrip en respect tussen volkeren en maatschappijen

 • Toerisme zorgt voor individuele en collectieve voldoening
 • Toerisme, een factor van duurzame ontwikkeling
 • Toerisme gebruikt en versterkt het cultureel erfgoed van de mensheid
 • Toerisme is nuttig voor gastlanden en -gemeenschappen
 • Verplichtingen van belanghebbenden bij de ontwikkeling van het toerisme
 • Recht op toerisme
 • Vrijheid van toeristische bewegingen
 • Rechten van werknemers en ondernemers in de toeristische industrie
 • Implementatie van de beginselen van de Mondiale Ethische Code voor Toerisme

OVERNACHTEN IN DE LUCHTHAVEN

Davidsfonds Cultuurreizen - Overnachten op de luchthaven

Naargelang het reisprogramma en de vluchtschema’s doen we ons best om het vertrek vanuit de luchthaven van Zaventem (per autocar of met het vliegtuig) niet te vroeg te plannen. Zo wordt het voor u eenvoudiger om met het openbaar vervoer naar de plaats van afspraak te komen.

Mocht u – wanneer het uur van vertrek toch vroeg valt, of om welke andere reden dan ook – de nacht voor het vertrek in Zaventem willen overnachten, dan kan dat vanaf nu voordeliger!

Overnacht in alle comfort in het Sheraton Brussels Airport Hotel, het enige hotel tegenover de luchthavengebouwen. U geniet er als Davidsfonds reiziger een voorkeurstarief.

We bezorgen u hierover alle informatie bij de reserveringsbevestiging.

LUCHTHAVENVERVOER

Davidsfonds Cultuurreizen - Luchthavenvervoer

Wil u graag in alle comfort naar de luchthaven van Zaventem gebracht worden?

Maak dan gebruik van het voordelige tarief voor Davidsfonds Cultuurreizigers bij Billo.

Via de speciale Davidsfondspagina reserveert u zelf in enkele eenvoudige stappen het vervoer naar en van de luchthaven. U kan kiezen tussen vervoer in een comfortabel minibusje dat u deelt met anderen (niet noodzakelijk Davidsfonds Cultuurreizigers), of in een wagen exclusief voor u. Uiteraard verschillen de prijzen voor beide formules. De betaling gebeurt online. Het taxibedrijf contacteert u dan vanaf 10 dagen voor afreis met de uurregeling en de andere praktische informatie voor het vervoer.

We bezorgen u hierover alle informatie bij de reserveringsbevestiging.

Meer praktische informatie hierover vindt u eveneens op de hierboven vermelde website: www.billo.be/davidsfonds.

Reservaties voor luchthavenvervoer / luchthavenhotel via Davidsfonds Cultuurreizen en Omnia Travel zijn niet mogelijk.

Davidsfonds Cultuurreizen en Omnia Travel faciliteren de hierboven genoemde diensten maar zijn onder geen enkel beding verantwoordelijk voor de geleverde luchthavendiensten.