Opgelet
de Fagradalsfjall staat op uitbarsten en dit kan een impact hebben op al het vliegverkeer in Europa.

Reisverhaal Japan

In februari ging onze collega Kaat op studiereis naar Japan. Reizen naar Japan stond al lange tijd op haar verlanglijstje vanwege de unieke cultuur en de diverse landschappen. Van de bruisende grootsteden zoals Tokyo, Kyoto en Osaka tot aan de indrukwekkende natuur met iconen zoals Mount Fuji.

Wie is Kaat?

Kaat werkt nu 5 jaar op onze afdeling ‘vakantiereizen’ in het kantoor te Gent. Reizen is uiteraard haar grote passie. Naast het werk is zij veel bezig met muziek. Ze pikt graag een concert mee en speelt zelf ook in een bandje. Kaat is ook sportief, je kan haar geregeld op het tennisveld vinden. Daarnaast is ze ook mama van 2 lieve jongens. 

5b096b50 a1e1 47d3 8d51 6b8afa69c5c4
Lees het reisverslag

Op 17 februari begon onze reis met een groep van 8 reisagenten en 2 vertegenwoordigers, vliegend met ANA (All Nippon Airways) van Brussel naar Tokyo (Narita Airport). De vlucht van 14 uur was comfortabel met verschillende opties voor inflight entertainment en maaltijden.

Bij aankomst in Tokyo Narita verwelkomde onze gids Miki ons. Tijdens de transfer naar Tokyo gaf Miki ons een gedetailleerde introductie van Japan, inclusief belangrijke bezienswaardigheden en culturele gewoonten.

In Tokyo verbleven we in de levendige wijk Roppongi, in het hotel Remm Roppongi. Na een snelle check-in genoten we van een authentiek Japans diner in restaurant Tsurutontan, bekend om zijn Udon-noedels.

De volgende dag begonnen we vroeg met een dag vol sightseeing in Tokyo. We verkenden het efficiënte openbaar vervoer en bezochten hoogtepunten zoals het Keizerlijk Paleis, Tokyo Station en de wijk Asakusa met de Sensoji-tempel.

In de namiddag brachten we een bezoek aan de Meiji Shrine en verkenden we de levendige wijken Harajuku en Shibuya. De dag eindigde met een adembenemend uitzicht over de stad vanaf de Tokyo Metropolitan Government Office Building.

Na een stevig ontbijt vertrokken we naar het iconische Mount Fuji. Onderweg stopten we bij de vallei van Owakudani en maakten we een cruise op het Ashinoko-meer. ’s Avonds verbleven we in een traditionele Japanse herberg, waar we genoten van een heetwaterbron en een traditioneel Japans diner.

De volgende dag reisden we per hogesnelheidstrein naar Kyoto, waar we het Nijo-kasteel bezochten en de prachtige tuinen van het Keizerlijk Paleis verkenden. ’s Avonds genoten we van een traditionele Japanse pannenkoek in restaurant Donguri Shijo-Omiya.

In Kyoto bezochten we het Fushimi Inari-heiligdom, de Nishiki-markt en de historische wijk Gion, waar we een glimp opvingen van de wereld van de geisha. We sloten de dag af met een bezoek aan de Kiyomizu-tempel en het bamboebos van Arashiyama.

Op onze laatste volledige dag maakten we een tussenstop in Osaka, waar we het Nishinomaru-kasteel bezochten en de bruisende wijken Dotonbori en Shinsaibashi verkenden. Terug in Tokyo genoten we van onze laatste avond in de wijk Shinjuku en sloten we af met een traditioneel Japans diner in een Izakaya.

Japan heeft een unieke mix van traditionele cultuur en moderne innovatie te bieden, van prachtige tempels tot bruisende steden. Het is een bestemming die je moet ervaren om de echte magie te begrijpen.

Enkele reistips van Kaat
  • Bestel een Pocket Wifi op het vliegveld of bij je hotel. Hiermee heb je onbeperkt internet in Japan en kan je gemakkelijk Google maps en andere applicaties gebruiken om het land door te reizen.
  • Leer een paar woorden Japans voordat je vertrekt. Er zijn weinig Japanners die goed Engels spreken, maar ze appreciëren het al ten zeerste als je goeiedag/dankjewel kan zeggen.
  • Reis met de trein doorheen Japan: het treinnetwerk is supergoed en je doorkruist snel het hele land. Naast losse tickets, zijn er ook heel wat treinpassen mogelijk.
  • Leer alvast enkele gewoontes van Japan voordat je vertrekt, zoals buigen, niet hoesten/niezen in openbare ruimtes enz.
  • Ervaar het comfort van een Japans toilet 🙂
  • Doe je schoenen uit als je ergens binnen gaat. Dit geldt voor hotels, huizen, onsen, maar ook restaurants. Vaak kan je er slippers/pantoffels vinden om zo verder te gaan.
  • Leer eten met stokjes, je krijgt enkel op vraag een vork in sommige restaurants.
  • Reis je met kinderen: wees gerust, dit is ook een zeer kindvriendelijke bestemming. Alle faciliteiten zijn aangepast om het ouders zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ze hebben zelfs een kleine kinderstoel op het toilet.
Omnia Logo

Gekozen bestemming
Reizigers
Extra informatie
Contactgegevens