Opgelet
de Fagradalsfjall staat op uitbarsten en dit kan een impact hebben op al het vliegverkeer in Europa.

Fietsvakantie | De kastelen van de Loire

Vanaf € 745 per persoon (8d/7n)

De kastelen van de Loire - combinatie van kunstschoon en historie

De kastelen van de Loire zijn wereldwijd bekend, niet alleen omdat ze tot de mooiste architectuur van Frankrijk behoren, maar ook omdat ze een belangrijke rol gespeeld hebben in de geschiedenis. Het is een boeiend verhaal van intriges, samenzweringen met dramatische afloop en liefdesavonturen. Precies die combinatie van kunstschoon en historie maakt de kastelen van de Loire zo aantrekkelijk. Voeg daarbij de schitterende omgeving, de uitgestrekte landgoederen, de kasteeltuinen, de vallei met wijngaarden en niet te vergeten de machtige rivier die door dit koninklijke land stroomt.

shutterstock 1421455487
shutterstock 292455191
shutterstock 127168445

Het wordt een vorstelijke fietsreis door jachtgebieden en natuurlijk langs beroemde kastelen. De fietsritten eindigen in sympathieke hotels waar we ons de hoog aangeschreven streekkeuken laten welgevallen. We beginnen onze reis met een onvergetelijke rondrit naar het kasteel van Chaumont en het wondermooie Parc de Beauregard. Daarna fietsen we naar de abdij van Pontlevoy. Van de 140 kastelen in de streek van de Loire bezoeken we de mooiste. De fietstocht loopt verder langs het indrukwekkende Cheverny, bekend door de stripverhalen van Kuifje en door Hergé gekozen als model voor Molensloot.

 

 

Hierna gaat de route langs prachtige paden doorheen de dichte bossen naar het historische centrum van Beaugency. De laatste dag genieten we van nog een verkwikkende tocht langs de Loire en bezoeken we het legendarische kasteel van Chambord. Cultuurliefhebbers kunnen een omwegje maken en hun hart ophalen in de binnenstad van Blois. We sluiten af waar we begonnen zijn, in de fraaie regio van Chambord.

Programma

 • verblijf in Hotel Le Saint Florent (Chambord) 
 • verblijf in Hotel La Diligence (La Ferté St.Cyr)

 

Inbegrepen
 • 2 persoonskamer met douche/bad en wc
 • Ontbijt en diner
 • Bagagetransport
 • Gebruik zwembad La Ferté St. Cyr
 • Toeristenbelasting
 • Nederlandstalige wegbeschrijving + kaart
 • Roadbookdrager
 • BTW en garantiefonds
Niet inbegrepen
VERTREKDATA
 • Zaterdag
 • Maandag
 • Zondag

Prijzen op aanvraag.

Waarom je droomreis boeken bij Omnia Travel?

Expertise die verder gaat

Onze reisexperts hebben uitgebreide kennis van bestemmingen over de hele wereld. Of het nu gaat om een afgelegen strand, een bruisende stad of een avontuurlijke trektocht, wij kennen de ins en outs om jouw droomreis tot in de puntjes te regelen.

Maatwerk voor jouw perfecte avontuur

Geen twee reizigers zijn hetzelfde, en daarom geloven wij in maatwerk. Jouw droomreis verdient een unieke aanpak. Wij luisteren naar jouw wensen, behoeften en dromen, en creëren een reisplan dat precies bij je past.

Wij zorgen voor jou van begin tot eind

Van het eerste idee tot het moment dat je weer thuiskomt, staan wij voor je klaar. Wij regelen alle details, groot en klein, zodat jij je kan concentreren op het beleven van jouw droomavontuur. Geen stress, geen zorgen, alleen puur genieten.

Persoonlijke service, Altijd

Bij ons ben je geen nummer, maar een gewaardeerde reiziger. Onze persoonlijke benadering zorgt ervoor dat jij je speciaal voelt. Wij zijn er om jouw vragen te beantwoorden, suggesties te doen en ervoor te zorgen dat jouw reis een onvergetelijke ervaring wordt.

Omnia Logo

Gekozen bestemming
Reizigers
Extra informatie
Contactgegevens