Opgelet
de Fagradalsfjall staat op uitbarsten en dit kan een impact hebben op al het vliegverkeer in Europa.

Fietsrondreis Nederland | In het coulissenlandschap van de Achterhoek

Vanaf € 485 per persoon

Ervaar de landelijke schoonheid van de Nederlandse Achterhoek

De Nederlandse Achterhoek is een streek van bossen, landgoederen, kastelen, kleine rivieren en pittoreske dorpjes, waaronder ook de Hanzestad Zutphen. In het westen grenst de Achterhoek aan de IJssel en in het oosten aan Duitsland. Het panorama wisselt voortdurend: nu eens bosranden, dan weer akkers. Al fietsend ziet u de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen. Er lopen golvingen tot aan de horizon, en dan plots weer een vergezicht. Vergelijk het met de verschillende coulissen op het toneel. Net daarom spreekt men van een coulissenlandschap, jaren geleden door de boerenbevolking opgebouwd.

Fietsrondreis Nederland Transeurope3
Dag 1 | Zutphen

Aankomst in het viersterrenhotel ‘s Gravenhof in Zutphen. De oudste Hanzestad van Nederland heeft een ongekend mooi historisch centrum: kronkelende steegjes, romantische hofjes, musea, kerken en vele monumentale panden. Niet te missen in de buurt zijn De Graafschap in het noordwesten van de Achterhoek en de vele bosgebieden met landgoederen en kastelen. In de trendy Brasserie 6 van het hotel is het aangenaam genieten van een drankje terwijl je alvast het parcours voor de volgende dag doorneemt. ‘s Avonds een 3 gangendiner.

Overnachting in Hampshire Hotel ’s Gravenhof Zutphen.

Ontbijt. Van Zutphen fietst u naar Ruurlo waar zich het grootste heggendoolhof van Europa bevindt. Uw bagage wordt voor u overgebracht naar het volgende hotel. Makkelijker kan niet! Aankomst in het viersterrenhotel Avenarius, gelegen vlak bij de prachtige Orangerie van Kasteel Huize Ruurlo. Ruurlo is omringd door heel wat schilderachtige dorpen. ‘s Avonds een 3 gangendiner.

Overnachting in Hampshire Hotel – Avenarius.

Ontbijt. Een aanrader in de omgeving van Ruurlo is de Achtkastelenroute. Deze 35 km lange fietstocht werd voor het eerst gereden in 1912. De meeste kastelen zijn bewoond en dus niet vrij te bezoeken, maar u geniet van het mooie landschap en het uitzicht. ‘s Avonds een 3 gangendiner.

Overnachting in Hampshire Hotel – Avenarius.

Ontbijt. Vandaag fietst u een traject langs het coulissenlandschap dat u terugbrengt naar het hotel ‘s Gravenhof in Zutphen, het 17de-eeuwse pand waar u ook de 1ste nacht doorbracht. ‘s Avonds een 3 gangendiner.

Overnachting in Hampshire Hotel ’s Gravenhof Zutphen.

Vergeet na het ontbijt niet om nog wat tijd vrij te maken – mocht dat nog niet gebeurd zijn – voor een bezoek aan de historische binnenstad van Zutphen. Tijdens een wandeling langs koopmans- en pakhuizen uit de Hanzetijd kuiert u gezellig langs de mooie boetieks in deze charmante stad. Vertrek of verlenging.

Inbegrepen
 • 1 Nacht in hotel: Hampshire Hotel ’s Gravenhof Zutphen ****
 • 2 Nachten in hotel: Hampshire Hotel – Avenarius ****
 • 1 Nacht in hotel: Hampshire Hotel ’s Gravenhof Zutphen ****
 • 4x Ontbijtbuffet
 • 4x 3 Gangendiner
 • Dagelijkse fietsroutes met tips en bezienswaardigheden voor onderweg
 • Transport van uw bagage naar het volgende hotel
Niet inbegrepen
 • De verplaatsing van, naar en in Nederland
 • De fiets, zelf mee te brengen of ter plaatse te huren (op wandelafstand van het hotel)
 • Verblijfstaksen (ter plaatse te betalen)
 • Het inkomgeld voor de bezienswaardigheden die u bezoekt, alle persoonlijke uitgaven, alle maaltijden en dranken die niet zijn voorzien in het programma
 • Parking Hampshire Hotel ’s Gravenhof (voordeeltarief € 10/dag ipv € 15, zondag gratis) (ter plaatse te betalen)
 • Reis- en annulatieverzekering

De aangegeven prijs is een vanafprijs op basis van verblijf in een 2-persoonskamer met dubbele bezetting, inclusief half pension.
Er wordt gefietst van dag 2 t/m 5 (4 dagen). Op de laatste dag fietst u terug naar het eerste hotel, waar uw auto geparkeerd staat.
Deze fietsrondreis Nederland is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Transeurope.

Waarom je droomreis boeken bij Omnia Travel?

Expertise die verder gaat

Onze reisexperts hebben uitgebreide kennis van bestemmingen over de hele wereld. Of het nu gaat om een afgelegen strand, een bruisende stad of een avontuurlijke trektocht, wij kennen de ins en outs om jouw droomreis tot in de puntjes te regelen.

Maatwerk voor jouw perfecte avontuur

Geen twee reizigers zijn hetzelfde, en daarom geloven wij in maatwerk. Jouw droomreis verdient een unieke aanpak. Wij luisteren naar jouw wensen, behoeften en dromen, en creëren een reisplan dat precies bij je past.

Wij zorgen voor jou van begin tot eind

Van het eerste idee tot het moment dat je weer thuiskomt, staan wij voor je klaar. Wij regelen alle details, groot en klein, zodat jij je kan concentreren op het beleven van jouw droomavontuur. Geen stress, geen zorgen, alleen puur genieten.

Persoonlijke service, Altijd

Bij ons ben je geen nummer, maar een gewaardeerde reiziger. Onze persoonlijke benadering zorgt ervoor dat jij je speciaal voelt. Wij zijn er om jouw vragen te beantwoorden, suggesties te doen en ervoor te zorgen dat jouw reis een onvergetelijke ervaring wordt.

Omnia Logo

Gekozen bestemming
Reizigers
Extra informatie
Contactgegevens