Opgelet
de Fagradalsfjall staat op uitbarsten en dit kan een impact hebben op al het vliegverkeer in Europa.

De Kaapverdische eilanden

Vanaf € 4640 per persoon (9d/8n)

Ontdek: Cap Vert, ATLANTISCHE OCEAAN

Ontdek Kaapverdië met zijn bonte kleuren, heerlijke geuren en muziek. Welkom in de betoverende archipel op het kruispunt van Afrikaanse, Portugese en mediterrane culturen. Deze mix heeft geleid tot een eigen cultuur en identiteit alsook het typische Kaapverdische temperament.

world explorer 2

Troeven:

Dag 1 | Brussel - Praia , eiland Santiago (Kaapverdië)

Transfer per autocar of per trein vanuit Brussel naar Parijs. Chartervlucht naar Longyearbyen en transfer naar de haven. Inscheping en toewijziging van uw kajuit aan boord van de World Explorer. Avondmaal aan boord.

Praia, de hoofdstad van Santiago, het grootste eiland van de archipel, staat bekend om zijn gouden zandstranden en kosmopolitische sfeer. De oude stad, ook bekend als Plateau, is een historische wijk met koloniale gebouwen en kleurrijke markten. Praia staat ook bekend om zijn muziek, met name funaná of morna, een muziekgenre dat lijkt op bossanova. Vrije tijd of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Sal Rei, gesticht door de Portugezen, is de belangrijkste stad op het eiland Boa Vista. Het is zowel het administratieve als toeristische centrum van het eiland. Sal Rei, wat zoveel betekent als ‘koning van het zout’, dankt zijn naam aan de exploitatie van de zoutpannen van Boa Vista. Het staat bekend om zijn aanstekelijke levensvreugde, de plaatselijke markt en de nabijheid van prachtige stranden zoals Estoril en Cabral. Vrije tijd of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Palmeira, een charmant havendorpje op het eiland Sal, is een van de populairste bestemmingen in de Kaapverdische archipel. De rustige, authentieke sfeer gaat hand in hand met de terugkeer van de kleurrijke vissersboten die hun vangst van de dag aanbieden, de traditionele Kaapverdische architectuur en de prachtige stranden. Dit discrete juweeltje staat bekend om zijn warme gastvrijheid. Vrije tijd of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Tarrafal de Sao Nicolau is een gezellig havenstadje op het eiland Sao Nicolau. Dit pittoreske stadje staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en rust. De zachtjes deinende haven, de gouden stranden en het kristalheldere water, de geplaveide straatjes en lokale ambachten trekken reizigers aan die op zoek zijn naar authenticiteit. Vrije tijd of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Mindelo wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Kaapverdië, waar de culturele smeltkroes de diversiteit van de archipel weerspiegelt. Mindelo staat vooral bekend om zijn levendige en feestelijke muziekscene. Gouden zandstranden, kleurrijke koloniale gebouwen en lokale markten dragen bij aan de charme van de stad. Mindelo is ideaal gelegen, namelijk aan de kop van een prachtige, perfect afgeronde baai. Vrije tijd of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Vroeg in de ochtend varen we naar Porto Novo en het eiland Santo Antao. Porto Novo ligt in een groene vallei, omringd door spectaculaire bergen en is het startpunt om de natuurlijke schoonheid van het eiland te verkennen. Vanuit deze belangrijke haven van Kaapverdië kunnen we prachtige berglandschappen en vruchtbare valleien ontdekken, bezaaid met pittoreske dorpjes en terrasvormige plantages. Vrije tijd of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Sao Filipe, de op één na oudste stad van Kaapverdië, is een schilderachtig stadje op een plateau omringd door spectaculaire vulkaanlandschappen. In de oude stad, met zijn kleurrijke huizen en charmante geplaveide straatjes, heerst een ontspannen sfeer. Vrije tijd of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Transfer naar de luchthaven. Vertrek naar Brussel met een charter- of lijnvlucht.

 

Inbegrepen
 • De charter- of lijnvlucht Brussel/Praia/Brussel in Economy Class met of zonder tussenstop
 • De haventaksen (€ 300 op heden) en de luchthaventaksen (€ 250 op heden), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Het verblijf aan boord in een kajuit in de gekozen categorie
 • Volpension (ontbijt, lunch, vieruurtje, avondmaal) met water, wijn, thee of koffie tijdens de maaltijden aan boord
 • Alle activiteiten en animatie aan boord (cocktail, kapiteinsavond, workshops, voorstellingen)
 • Bagagedragers bij inscheping en ontscheping
 • Fooien voor het boordpersoneel
 • De diensten van een Nederlandstalige cruisedirecteur en zijn team
 • Een reeks voordrachten gegeven door een specialist uit de regio
Niet inbegrepen
 • Andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • De optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen
 • De bijzondere verkoopsvoorwaarden worden integraal meegedeeld voor het afsluiten van een reiscontract
 • Mogelijkheid om in Business Class te vliegen: consulteer ons

Eerstvolgende vertrekdatum:  11/10/2025.
Vraag ons gerust een offerte.

Formaliteiten: Geldig internationaal paspoort tot en met 6 maanden na uw terugkeer.

Waarom je cruise boeken bij Omnia Travel?

Expertise in cruises

Vertrouw op onze uitgebreide expertise in cruises voor een onvergetelijke ervaring op zee.

De perfecte cruise voor jou

Wij begrijpen jouw wensen en selecteren de ideale cruise die naadloos aansluit bij jouw budget en voorkeuren.

Op jou afgestemde persoonlijke service

Geniet van een reiservaring op maat, met onze toegewijde begeleiding en advies van begin tot eind.

Exclusieve deals voor de beste ervaring

Profiteer van onze connecties voor de meest aantrekkelijke aanbiedingen en extra's, zodat jouw cruise een geweldige waarde oplevert.

Omnia Logo

Gekozen bestemming
Reizigers
Extra informatie
Contactgegevens