Onze Consultant Group en Incentive Travel An is helemaal betoverd door de Spaanse stad Valencia. Het is volgens haar dé ideale plek om op citytrip te gaan: “Valencia is een leuke, gezellige stad én veel minder druk dan Madrid of het super toeristische Barcelona.”

Wanneer ben je voor het eerst in Valencia geweest?

Vorige zomer, eind juni 2017, heb ik Valencia ontdekt. Onmiddellijk was ik betoverd door deze 3de grootste stad van Spanje. Van zodra ik er eens even terug een paar dagen tussenuit kan, moet ik geen 2 keer nadenken en staat de bestemming reeds vast.

Welke lokale specialiteiten moet je in Valencia zeker proeven?

  • Neem uitgebreid de tijd om te genieten op een zonnig terrasje van een Agua de Valencia bij Café Infanta en te smullen van heerlijke Pintxos bij Orio.

  • Proef zeker een lekkere Paella langs de strandpromenade bij het gekende La Pepica of in één van de restaurantjes in het natuurpark van Albufera. Ook een aanrader is Fideuà, een variant van Paella maar dan met pasta in plaats van rijst.
  • Een ander typisch drankje is de Horchata, in Valencia gekend als Orxata. Dit drankje gemaakt op basis van aardamandelen, water en suiker, is zeker het proeven waard. Gelegen in de Barrio del Carmen wijk, niet ver van de kathedraal en de “Lonja de la Seda” bevindt zich Horchateria Santa Catalina, de ideale plaats om de Orxata te proeven.

Wat maakt van Valencia jouw favoriete bestemming?

Het is een verrassende, veelzijdige en levendige stad die het bezoeken waard is en waar je kan genieten van de lekkere gastronomie.
Deze ‘sinaasappelstad’ is de thuisbasis van de Paella en heeft het allemaal: een compact, historisch centrum vol cultuur en mooie architectuur, sfeervolle pleinen en kleine straatjes maar ook wuivende palmbomen met een gezellige, rustige strandboulevard aan de Middellandse Zee. Op een klein half uurtje rijden zuidwaarts van de stad kan je bovendien het natuurpark van Albufera en het dorpje El Palmar bezoeken waar je de traditionele barracas kan bewonderen en een boottochtje kan maken op het meer.

Wat moet je absoluut gezien/gedaan hebben tijdens een reis naar Valencia?

  • Het paradepaardje is zonder twijfel de Ciudad de las Artes y las Ciencias.
  • Zeker doen: fietstochtje door de drooggelegde rivierbedding van de Tura.
  • Laat je verleiden door al het lekkers in de Mercado Central.
  • Gelegen in de City of Arts and Sciences is Oceanogràfic zeker een bezoek waard, dit is het grootste aquarium in Europa.
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw citytrip naar Valencia, de favoriete bestemming van collega An, online.

Huurauto boeken