Opgelet
de Fagradalsfjall staat op uitbarsten en dit kan een impact hebben op al het vliegverkeer in Europa.

Nederlandstalige groepsreis Japan | Osaka expo

Vanaf € 7690 per persoon (12d/11n)

Japans Erfgoed & Wereldexpo Osaka

Groepsreis onder begeleiding van Nederlandstalige Japanoloog. Tijdens deze rondreis maak je uitgebreid kennis met het monderne en traditionele Japan. Je bezoekt gedurende twee dagen ook de Wereldexpo Osaka 2025. De reis begint in het bruisende Tokyo, gaat verder naar het traditionele Kyoto, vertoeft in Osaka, stad van de expo, en eindigt met een Japanse ryokan-overnachting in Hakone, vanwaar je met wat geluk Mt Fuji kan zien. Einde met het moderne Tokyo. Een onderdompeling in Japan met de metro, shinkansen, bus en te voet.

Deze reis wordt georganiseerd in 2 periodes:
Van 17 mei 2025 tot 28 mei 2025 & van 27 september 2025 tot 8 oktober 2025.

Shutterstock Nara

Troeven van deze reis:

Dag 1 | VLUCHT NAAR TOKYO

Ontmoeting van de reisbegeleider van Sensations, Belg en Japanoloog, op de luchthaven van Zaventem. Rechstreekse vlucht met ANA naar Tokyo.
Vlucht naar Tokyo  (duur vd vlucht : +/- 13u35)

Rechtstreekse nachtvlucht naar Tokyo 

Aankomst rond 18u25. Verwelkoming door de Japanse vertegenwordiging. Met de bus naar het hotel. Check-in en diner in het hotel.

Overnachting in Celestine Ginza hotel

Na het ontbijt een actieve verkenning van Tokyo met het openbaar vervoer. Vertrek met de metro naar Asakusa, het religieuze hart van Tokyo met de Asakusa-Kannin tempel en de winkelstraat Nakamisedori. De ingang wordt gemarkeerd met enorme lantaarns.

Korte rit met de metro naar Ameyoko (letterlijk ‘de snoepwinkelstraat’) in de wijk Ueno. Deze straat is een van de beroemdste van de hoofdstad, met tal van winkels gewijd aan culinaire genoegens! Een zeer populaire, smaakvolle, authentieke en levendige plek in de hoofdstad!

Vertrek met de metro naar de oude wijk Yanaka, een van de best bewaarde wijken van Tokyo! Hier zie je nog enkele houten huizen, vele tempels en een begraafplaats waar de laatste shogun begraven ligt. Stop aan de winkel/museum van Yoshidaya met zijn mooie architectuur uit de Edo-periode.

Na de lunch, vertrek naar de lichtwijk Akihabara, waar alles draait om elektronica en manga! Korte rit naar Ginza, de  wijk met de chique boutiques van Tokyo. Een mooie wandeling door deze wijk, waar je prachtige gebouwen ziet die vaak verbonden zijn aan prestigieuze merken. Terugkeer naar het hotel aan het einde van de dag.

Vrij diner.

Overnachting in Celestine Ginza hotel

Bagagetransfer (1 koffer per persoon) naar het hotel in Kyoto. Voorzie de benodigdheden voor de eerste nacht in Kyoto.

In slechts 2 uur en 11 minuten met de hogesnelheidstrein staan we ’s ochtends in Kyoto.

Begin van de bezoeken met het openbaar vervoer.

Higashiyama en de drukbezochte traditionele Japanse straatjes Ninenzaka en Sannenzaka bevinden zich in deze historische wijk in het oosten van Kyoto. Restaurants en artisanale winkels omzomen de vele trappen van deze geplaveide en autovrije straten, die leiden naar de Kiyomizu-dera, een boeddhistische tempel gebouwd op palen dertien meter boven de grond.

We vervolgen met een theeceremonie. Vervolgens bezoeken we de Kodai-ji tempel met zijn prachtige tuinen.

Vertrek voor een bezoek aan de prachtige Kennin-ji tempel, beroemd om zijn tuinen en het beschilderde plafond met daarop twee immense draken.

Check-in in het hotel en vrij diner.

Overnachting in Mitsui Garden Hotel Kyoto Shinmachi Bettei

Vandaag bezoeken we met de bus.

Vroeg vertrek om de Kinkakuji te ontdekken, het beroemde Gouden Paviljoen, gelegen in een prachtig romantisch kader. Het herbergt heilige relieken van Boeddha aan de rand van een vijver, in een rustig en vredig park.

Kort bezoek aan de zen-tempel van Ryoan-ji, een opmerkelijk voorbeeld van een droge tuin ‘kare sansui’. De vijftien stenen die er zijn gerangschikt, zijn zo geplaatst dat je er nooit meer dan veertien tegelijk kunt zien, voordat je een korte wandeling maakt naar de heerlijke tempel van Toji-in, een verborgen juweeltje!

Lunch in een lokaal restaurant.

’s Middags bezoek aan Arashiyama, beroemd om zijn brug over de Katsura-rivier en zijn bamboebos. Wandeling door de wijk Saga om de prachtige verborgen tempel van Adashino Nenbutsuji te zien. (Afhankelijk van de herfstkleren kan een andere tempel ingepland worden). De wandeling door het terrein is rustig en sereen, met zijn achtduizend boeddhistische beelden.

Vervolgens bezoek aan het Nijo-kasteel. Gebouwd in 1603 voor Tokugawa Ieyasu, was het de residentie van de eerste shogun van de Edo-periode. Het hele terrein van 27 hectare, bezaaid met prachtige Japanse tuinen, staat sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Traditioneel Kaiseki-diner waarbij meerdere gerechten volgens een vastgestelde volgorde worden geserveerd.

Vrije avond, je kan gerust nog even wandelen in de historische wijk Gion. Hier vind je een unieke sfeer die de architectonische perfectie van het oude Japan oproept. De steegjes met houten huizen herbergen nog steeds traditionele winkels, theehuizen en residenties van elegante maiko en geisha’s. Geniet ervan om rond te wandelen op het terrein van het Yasaka-heiligdom, een werkelijk uniek moment… De hoofdgebouwen worden ’s avonds verlicht en het zachte licht van de lantaarns creëert een onvergetelijke sfeer.

Overnachting in Mitsui Garden Hotel Kyoto Shinmachi Bettei

Vandaag bezoeken we met de bus.

Vroeg vertrek naar Fushimi Inari, een van de meest indrukwekkende heiligdommen van het land. Opgericht in de 8e eeuw, is het overal in Japan beroemd om de duizenden torii (poorten) die een tunnel van vier kilometer vormen. Je ziet er ook veel vossenstandbeelden, boodschappers van Inari, de godin van het geluk. Niet ver weg ligt Tofuku-ji, een complex van Zen-tempels, vooral bekend om zijn prachtige droge tuin.

Wandeling in het prachtige park van 10 hectare van de voormalige residentie van de keizerlijke familie van Japan tot 1868. Deze “groene long” van Kyoto strekt zich uit als een groot rechthoekig gebied midden in de stad en verwelkomt gedurende de hele dag zowel bewoners als bezoekers op zoek naar een wandeling te midden van historische gebouwen zoals het Kyoto Gosho, het Sento-paleis, het Kyoto State Guest House…

Tot slot bezoek aan Ginkaku-ji (het Zilveren Paviljoen), gelegen aan de Filosofenweg en omgeven door een prachtige, strakke Japanse tuin. Avond en diner zijn vrij te besteden.

Overnachting in Mitsui Garden Hotel Kyoto Shinmachi Bettei

Bagagetransfer (1 koffer per persoon) naar het hotel in Osaka. Voorzie de benodigdheden voor de eerste nacht in Osaka.

Lokale trein naar Nara en bezoek de historische monumenten in een groot bebost park met prachtige tuinen, ook wel bekend als het “Hertenpark”, omdat ongeveer 1200 van deze herten daar vrij rondlopen. Bezoek de Todai-ji tempel, die het grootste bronzen Boeddhabeeld ter wereld herbergt in ’s werelds grootste houten structuur. Verder bezoek aan het shinto-heiligdom Kasuga, opgericht door de Fujiwara-familie in de 8e eeuw, met zijn pad van drieduizend lantaarns en de met rood gelakte gebouwen.

Aankomst op het station van Osaka NAMBA. U loopt de paar honderd meter naar uw hotel. Dineren in een van de restaurants in de levendige wijk Dotonbori.

Overnachting in Cross Hotel

Je krijgt toegangskaarten voor 2 volledig vrije dagen gewijd aan het Expo-park van Osaka (je neemt zelf het openbaar vervoer of een taxi naar de expo). Dit belangrijke evenement, gepland van 13 april tot 13 oktober 2025 onder het thema “Het ontwerpen van de samenleving van de toekomst, het bedenken van ons leven van morgen”, streeft naar het bereiken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN.

De paviljoens van vele landen zullen technologische oplossingen presenteren voor mondiale uitdagingen, zoals AI en biotechnologie… Het is een unieke kans om hedendaagse vooruitgang te ontdekken.

Overnachting in Cross Hotel

Je krijgt toegangskaarten voor 2 volledig vrije dagen gewijd aan het Expo-park van Osaka (je neemt zelf het openbaar vervoer of een taxi naar de expo). Dit belangrijke evenement, gepland van 13 april tot 13 oktober 2025 onder het thema “Het ontwerpen van de samenleving van de toekomst, het bedenken van ons leven van morgen”, streeft naar het bereiken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN.

De paviljoens van vele landen zullen technologische oplossingen presenteren voor mondiale uitdagingen, zoals AI en biotechnologie… Het is een unieke kans om hedendaagse vooruitgang te ontdekken.

Overnachting in Cross Hotel

Bagagetransfer (1 koffer per persoon) naar het hotel in Tokyo. Voorzie de benodigdheden voor de overnachting in Hakone.

Trein naar Odawara, de toegangspoort tot Hakone, een beroemd kuuroord in het hart van het Fuji-Hakone-Izu nationaal park, dat een populaire bestemming is voor veel inwoners van Tokyo die willen ontsnappen aan de stress van de grote stad. De stad is gebouwd op een oude vulkaan met een caldera van twaalf kilometer in omtrek, en biedt prachtige landschappen die veranderen met de seizoenen, versterkt door het meer omgeven door bergen en de majestueuze berg Fuji op de achtergrond.

Verkenning van het Owakudani-gebied, ook wel bekend als de beroemde “Vallei van de Hel”, vanwege de zwavelachtige dampen en het maanlandschap. Hier vind je de specialiteit van Hakone: de kuro-tamago, eieren gekookt in heet bronwater. Door contact met zwavel en ijzer wordt de schaal van deze kuro-tamago helemaal zwart, en volgens de traditie zou het eten van een ei je zeven jaar extra leven geven! Vanuit Owakudani heb je het geluk om de majestueuze Mount Fuji in al zijn pracht te kunnen zien! (De berg is echter verlegen en kan alleen bij mooi weer worden gezien).

Het Sekisho is een oude controlepost langs de Tokaido-route. Deze beroemde route, opgericht in het Heian-tijdperk, verbond Kyoto met wat later de shogunale hoofdstad, Edo, zou worden. De shogun Tokugawa liet in totaal 53 controleposten bouwen langs de vijf grote wegen die Edo verbonden met de verschillende Japanse provincies, met als voornaamste doel het controleren van de stroom van mensen en goederen. Die van Hakone had als belangrijkste doel niet alleen het controleren van de komst van wapens in Edo, maar ook en vooral het vertrek van vrouwen en kinderen van de heren, om elke opstand te voorkomen.

De Hakone Jinja is een van de juwelen van de regio. Het werd gesticht in de 8e eeuw, op de top van de berg Komagatake, maar werd vervolgens verplaatst naar het midden van een eeuwenoud cederbos om zijn legende kracht bij te zetten. Zijn prachtige Heiwa torii, letterlijk poort van vrede, is zijn symbool, weerspiegeld in het heldere water van het meer met zijn vurige rode kleur.

Bijzondere overnachting in Japans ryokan-hotel met traditioneel avondeten.

Overnachting in Hakone Pax Yoshino

Vroeg vertrekt  met de Shinkansen terug naar de hoofdstad. De dag staat in het teken van de futuristische wijken en facetten van de stad.

Bezoek aan de tuinen van het Nezu Museum (een parel van eigentijdse architectuur) en enkele iconische designgebouwen.

Vertrek naar het zuidwesten van de stad om de wijk Omotesando te verkennen, een mix van luxe en bohemien. Een wijk met heel wat contrasten, want verderop ligt het Meji-schrijn, zowat het belangrijkste Shinto-schrijn van Tokyo, en de straat Takeshita-dori, waar jongeren extravagant gekleed gaan.

Vervolgens gaat u verder naar de wijk Shibuya en zijn beroemde kruispunt, het beroemdste van Japan. Het zicht op de menigte die zich in alle richtingen haast om het over te steken is indrukwekkend!

Vervolgens gaat u naar de futuristische wijk Shinjuku, waar we het panorama op de stad zullen zien vanaf het observatiedek van het Tokyo Metropolitan Government Building, gelegen op 202 meter hoogte. Het uitzicht over de stad is spectaculair.

Check-in het hotel voor de laatste nacht in Japan.

Vrij diner.

Overnachting in Celestine Ginza hotel

Vroeg in de ochtend wordt u naar de luchthaven Narita gebracht voor uw retourvlucht (aankomst in Brussel in de late namiddag).

Inbegrepen
 • Rechtstreekse vluchten All Nippon Airways
 • Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen bekend bij publicatie
 • Vermelde transfers van en naar de luchthaven
 • Nederlandstalige begeleiding van dag 1 tot 12 (behalve op dag 8 en 9 met de Expo)
 • Vermelde uitstappen, activiteiten en toegangsgelden
 • Nodige verplaatsingen per train (gewoen klasse), metro, bus en ander vervoer zoals vermeld in het programma.
 • Tickets voor 2 dagen Wereldexpo
 • Overnachtingen in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Vermelde maaltijden
 • 3 Bagagetransfers : Tokyo –> Kyoto –> Osaka –> Tokyo
Niet inbegrepen
 • Alle niet-vermelde diensten
 • Dranken tijdens maaltijden
 • Vrije maaltijden
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annulatieverzekering

Deze rondreis in groep van Travel Sensations gaat door op 2 data: Van 17 mei 2025 tot 28 mei 2025 & van 27 september 2025 tot 8 oktober 2025.  De reis is gegarandeerd vanaf 10 personen.

Prijzen:

Vertrek 17/5/25:
€ 7790 per persoon in een tweepersoonskamer.
Single supplement: € 1690

Vertrek 27/9/25:
€ 7690 per persoon in een tweepersoonskamer.
Single supplement: €1590

Formaliteiten

 • Geldig paspoort
 • Geen visum voor (niet-inkomensverwervend) verblijf van maximum 90 dagen (zoals toerisme)

Waarom je droomreis boeken bij Omnia Travel?

Expertise die verder gaat

Onze reisexperts hebben uitgebreide kennis van bestemmingen over de hele wereld. Of het nu gaat om een afgelegen strand, een bruisende stad of een avontuurlijke trektocht, wij kennen de ins en outs om jouw droomreis tot in de puntjes te regelen.

Maatwerk voor jouw perfecte avontuur

Geen twee reizigers zijn hetzelfde, en daarom geloven wij in maatwerk. Jouw droomreis verdient een unieke aanpak. Wij luisteren naar jouw wensen, behoeften en dromen, en creëren een reisplan dat precies bij je past.

Wij zorgen voor jou van begin tot eind

Van het eerste idee tot het moment dat je weer thuiskomt, staan wij voor je klaar. Wij regelen alle details, groot en klein, zodat jij je kan concentreren op het beleven van jouw droomavontuur. Geen stress, geen zorgen, alleen puur genieten.

Persoonlijke service, Altijd

Bij ons ben je geen nummer, maar een gewaardeerde reiziger. Onze persoonlijke benadering zorgt ervoor dat jij je speciaal voelt. Wij zijn er om jouw vragen te beantwoorden, suggesties te doen en ervoor te zorgen dat jouw reis een onvergetelijke ervaring wordt.

Omnia Logo

Gekozen bestemming
Reizigers
Extra informatie
Contactgegevens