Onze Marketing & Social Media Manager, Eveline, is helemaal betoverd door New York. Wat haar betreft, is dit dé stad die – hoe vaak je er ook komt – blijft verbazen! The Big Apple voelt niet echt Amerikaans, eerder Europees maar dan met een goede portie ‘American dream‘ overgoten!! Onder het motto ‘either you love it or you hate it’, neemt zij je mee naar haar favoriete bestemming.

Wanneer ben je voor het eerst in New York geweest?

Het moet het jaar 2012 geweest zijn dat ik voor het eerst de alom bekende skyline van New York voor me zag oprijzen. Vanaf dat moment wist ik het, dit wordt ‘m: mijn favoriete bestemming. En kijk, 7 jaar later heb ik nog steeds geen seconde spijt van deze instant crush.

Welke lokale specialiteiten moet je in New York zeker proeven?

 • Een burger bij de Shake Shack. Als je een rij ziet staan, en die kans is 99,9%, weet dan: die burgers zijn het wachten waard. Ondertussen denk ik dat ze een 20-tal vestigingen in New York hebben. Ik ga altijd naar deze op Madison Square Park, dit blijft mijn favoriete plek om zo’n overheerlijke hamburger te degusteren. Want zeg nu zelf, een burger kunnen opeten in een park met zicht op de Flatiron Building … dat is een winnende combinatie!
 • Los Tacos No.1 in Chelsea Market. Hier proef je de authentieke Mexicaanse taco’s, een echte aanrader. Geen voorstander van Mexicaans? Geen nood, in the Chelsea Market vind je een zeer uitgebreid en divers aanbod van food and drinks. Denk aan sushi, ijsjes, Italiaans, wijntasting, soepbars, doughnuts … ‘you name it, they have it’ is echt van toepassing op deze overdekte markt. Daarenboven bevinden er zich ook heel wat andere winkeltjes in the Chelsea Market. Ideaal dus om eten en shoppen te combineren.
 • Iets wat je zeker moet kunnen afvinken op je ‘must eat/do’-list: bij zo’n eetkraam – en geloof me je vindt er één op quasi elke hoek van de straat – een hotdog nemen. Onder het motto ‘keep it simple’, neem je een basic hotdog met andere woorden een broodje, een worst afgewerkt met wat ketchup en mosterd.
 • Terwijl je wandelt op 5th Ave is het wat mij betreft een verplichte stop: Sigmund Pretzel Cart! De pretzel met pompoenzaden is mijn ultieme favoriet. Deze foodtruck staat in de buurt ‘The Metropolitan Museum of Art‘ (ook gekend als ‘The Met‘). Na het zorgvuldig uitkiezen van een goede trap aan ‘The Met’ is het ten volle genieten van deze delicatesse en de omgeving!
 • Carmine’s Italian Restaurant, dit Italiaans restaurant heeft zowel vestiging op Times Square als in Upper West Side. Hier is family style de regel. Gezien de zeer ruime porties, raad ik aan om per tafel te starten met één gerecht (dit zowel bij voor- als hoofdgerecht).

 • Bij een bezoek aan the ‘Big Apple‘ staat ongetwijfeld Grand Central Terminal ook op je lijst. Tijdens je bezoek kan je ook genieten van het uiteenlopend aanbod van restaurants/bars die ieder onder ons zullen bekoren. Eerder zin in een snelle hap? Dan vind je in de ‘Dining Concourse‘ zeker je gading, hier kan je terecht voor een hamburger van Shake Shack, hotdogs of pizza’s on the go, zelfs een gebakje van de Magnolia Bakery (gekend uit Sex and the City) is hier terug te vinden. Toch meer in een cocktail state of mind, dan is de Campbell Bar iets voor jou of wat dacht je van een (of meerdere) oesters in de Oyster Bar & Restaurant?

 • Eataly NYC, gelegen in Midtown West (Flatiron) en Downtown (World Trade Center), is in feite een mega grote winkel waar je een verscheidenheid aan producten van zeer hoge kwaliteit onder één dak kan terugvinden. Krijg je tijdens het winkelen honger, dan kan je dit alles ook degusteren in één van de vele restaurants die zich er bevinden … je wordt echt ondergedompeld in de Italiaanse sfeer.

Wat maakt van New York jouw favoriete bestemming?

Zoals eerder vermeld, bij mij was het een ‘instant crush’! Het is een stad die zoveel te bieden heeft, een zeer grote stad weliswaar, het is dan niet voor niets een wereldstad. Maar door het feit dat er zoveel verschillende buurten zijn, heb je nooit echt het gevoel dat je rondloopt in een gigantische stad, daarenboven kom je telkens in een andere ‘sfeer’ terecht. Iedereen kent de Upper East en Upper West side waar de statige gebouwen – al dan niet uitkijkend op Central Park – rijkdom uitstralen, het extreem commerciële Times Square & Union Square en dan zijn er buurten als SOHO, West Village, NOLITA en Brooklyn waar  een zekere ‘hipster’-vibe overheerst. Er mag hier geen misverstand rond bestaan: deze laatste buurten hebben hun positie ingenomen en moeten zeker niet onderdoen voor het statige, meer afstandelijke Upper East & West side… het verschil zit hem, wat mij betreft in hun ‘joie vivre’. Toen ik vorig jaar terug in New York was, stond Williamsburg op mijn lijstje. Deze buurt, waar een creatieve en artistieke sfeer heerst, is een van de hipste en populairste wijken geworden van Brooklyn. Maar zeker een buurt die aan het groeien is en volop bezig is aan herpositionering, dat merk je niet alleen aan de vele young potentials die zich hier settelen maar ook aan de vele hotels, winkels die hier een zaak openen. Ik raad aan om Williamsburg te voet binnen te komen via de Williamsburg Bridge. Neem de tijd om je af en toe om te draaien, het contrast tussen de hoogbouw Manhattan en de laagbouw in Williamsburg zal je onmiddellijk opvallen.

Iedere keer zet ik een nieuwe buurt op mijn to do list. Vóór mijn vertrek lees ik over deze buurt en bereid ik me zo goed mogelijk voor, maar hoe voorbereid ook, New York blijft me verrassen! Uiteraard geniet ik ook van de commerciële buurten en maak ik er ook een punt van om minstens eenmaal te voet of met de fiets Central Park te verkennen en me even Serena van der Woodsen te voelen als ik op de trap van Grand Central Terminal sta (want zeg nu zelf, voor de perfecte selfie doen we vandaag toch alles?!). En slenteren op 5th Ave, natuurlijk is dat een must, en shoppen ook want niemand keert terug uit New York met minder in zijn bagage!!

Wat mij betreft, herbergt New York voor elk wat wils… het is iets wat je eenmaal in je leven moet bezocht hebben! Ik ben alvast fan en op mijn to do list staat, ja, je kan het al raden: NEW YORK! Maar dan rond Kerst, want geloof het of niet, die Kerstboom bij Rockefeller Center heb ik nog niet in het echt gezien…

Wat moet je absoluut gezien/gedaan hebben tijdens een reis naar New York?

 • In de buurt Wall Street en Lower East Side moet je volgende zaken zeker op je lijstje zetten: de Brooklyn Bridge, 9/11 Memorial (waar vroeger de Twin Towers stonden, is nu een gedenkplaats slachtoffers), St Paul’s Chapel (heeft Onafhankelijksoorlog en de 2 terroristische aanslagen op de Twin Towers overleefd).
 • SOHO, Nolita en West Village: zeker op to do list zetten. Heel wat hippe -designer-winkels en eetplaatsen. En vergeet ook niet te genieten van de alom bekende gietijzeren architectuur. Een mooi voorbeeld hiervan is het Little Singer Museum (gebouwd in 1902 door Singer Manufacturing Company). Krijg je niet genoeg van deze typerende bouwstijl, neem dan zeker een kijkje in Greene Street (in deze straat staan de mooiste gietijzeren gebouwen). Voor de liefhebbers van Sex & the City is het townhouse gelegen op Perry Street 64 een must see, in deze straat in West Village ‘woonde’ Carrie Bradshaw. Als afsluiter neem je de High Line en sluit af met bezoek aan Chelsea Market.
 • New York heeft uiteraard ook de Empire State Building, Times Square, Broadway (indien het lukt, pak een opera/show mee), Rockefeller Center, 5th Ave en MoMa (Museum of Modern Art). Deze liggen allemaal quasi in dezelfde buurt en zijn goed combineerbaar.

 • New York zou New York niet zijn zonder Central Park, dit prachtig -centraal in Manhattan- gelegen park, is een ware verademing in ‘the city that never sleeps’. Verken het park te voet of met de fiets, en stop af en toe om van de omgeving te genieten. Diegenen die zich Home Alone 2 nog herinneren, zullen onmiddellijk het Plaza Hotel herkennen. In deze buurt zijn ook heel wat musea die een bezoekje waard zijn: Frick Collection, Guggenheim Museum en de Metropolitan Museum of Art.
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw citytrip naar New York, de favoriete bestemming van collega Eveline, online.