Zon, strand en cultuur: Israël.
Kathleen, consultant groep- en incentivereizen, is helemaal weg van Israël. Een plek waar je het hele jaar door kan genieten van het mooie weer, de rijke geschiedenis en de witte stranden. Ontdek welke plekken je niet mag missen tijdens je reis!

Wanneer ben je voor het eerst in Israël geweest?

Vier jaar geleden, in 2014. Na die eerste keer ben ik al elk jaar teruggegaan. Waarom? Eén van m’n beste vriendinnen woont er deeltijds en ik heb er mijn hart verloren. Neen, niet aan een man, maar aan de zon! Met een rechtstreekse vlucht ben je al na 4u35 op deze prachtige bestemming. En ik ben niet de enige die zo denkt: in 2017 steeg het toerisme met 25%.

Waarom heeft het land jou betoverd?

Israël heeft mij betoverd omdat het een prachtig land is, zowel qua natuur als cultuur. De prachtige witte brede zandstranden met hun mooie strandbars, de azuurblauwe zee, het lekkere eten, de gastvrijheid, de vele bezienswaardigheden… bovendien is het een land vol geschiedenis. Maar de belangrijkste reden is wel het uitstekende klimaat het ganse jaar door! Hoewel Israël nog steeds in oorlog is, is het een zeer veilige plaats om op reis te gaan.

Wat moet je zeker zien tijdens een reis naar Israël?

  • De historische stad Jeruzalem: het oudste deel is een groot openluchtmuseum met een rijke religieuze geschiedenis. Veel van de Bijbelse verhalen vinden hier hun oorsprong en de Tempelberg is zelfs binnen drie religies een belangrijke plek. Voor de joden is dit de meest heilige plek ter wereld, omdat hier de Klaagmuur is gelegen. Wanneer je een wandeling maakt door het historische centrum van Jeruzalem ervaar je drie religies naast elkaar: een unieke ervaring.

  • Tel Aviv, de tweede stad van Israël. Deze steeds populairder wordende stad heeft zelfs de doorwinterde toerist veel te bieden. Behalve veel geschiedenis en cultuur vind je hier ook levendige uitgaansgebieden, moderne stadsdelen, prachtige stranden en een gezellige haven. De oude wijk Jaffa is zeker een must! Je kan fietsen huren om er makkelijk naartoe te gaan. Ook de wijken Neve Tzedek en The White City zijn aanraders. Daarnaast zijn er heel veel boeiende musea te ontdekken, zoals het Israël Defence Forces History Museum, Eretz Israël Museum en het Tel Aviv Museum of Art. Je groenten en fruit haal je op de traditionele Camel Market!
  • Yad Vashem: het Holocaust herinneringscentrum in Jeruzalem. De donkere geschiedenis van de Holocaust wordt in dit museum vanuit het joodse perspectief verteld. Het eind van het museum is ingericht als Hall of Names. Hier staan alle namen van joden die zijn omgekomen tijdens de Holocaust. Zeer aangrijpend!
  • Eigenlijk is er te veel om op te sommen: De Dode Zee in het zuiden, Massada, Eilat… Israël heeft enorm veel te bieden!

Wil je thuis nog even verder genieten van al dat lekkers uit Israël?

Bekijk dan zeker eens de kookboeken van Yotam Ottolenghi, gerenommeerde kok en schrijver van o.a. volgende bestsellers: Plenty, Jerusalem, Ottolenghi.

Hij heeft tevens ook verschillende restaurants in Londen, misschien een ideetje voor de volgende citytrip?

Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw reis naar Israël, de favoriete bestemming van collega Kathleen, online.

Huurauto boeken