Onze CEO Jan is helemaal betoverd door De Gouden Driehoek van India: Delhi, Agra en Jaipur. De gastvrijheid, de vele contrasten, de rijke cultuur en dat in combinatie met zeer lekker eten, hebben ervoor gezorgd dat India gebombardeerd is tot één van zijn favoriete bestemmingen.

Wanneer ben je voor het eerst in De Gouden Driehoek geweest?

De allereerste keer dat ik er was, was in 2011. Ik was onmiddellijk onder de indruk van deze bestemming en ben er sindsdien nog 2 maal teruggeweest. En elke keer opnieuw word ik betoverd door de pracht en de diversiteit van deze bestemming.

Welke lokale specialiteiten moet je in De Gouden Driehoek zeker proeven?

 • Het restaurant Bukhara in Delhi is een bezoek waard, dit staat gekend als absolute top, en werd al meerdere malen beloond met prijzen. Hun ‘signature dishes’ zijn: Dal Bukhara (vegetarisch gerecht gemaakt met linzen, tomaten, gember, boter en room), Sikandari Raan (kruidig gerecht met als hoofdingrediënt lamsvlees), Burrah Kabab (eerder fris fruitig gerecht met als hoofdingrediënt lamsvlees), Tandoori Jhinga (gemarineerde gamba’s) en Murgh Malai Kabab (gerecht met kip gemarineerd in yoghurt, kaas, gember, look en chili).
  De gasten eten er met hun handen… dus misschien ook eens proberen?!
 • Zeker op je lijst van ‘must eat’ of ‘must try’ zetten, is hun ‘naan’ (ook gekend als ‘flatbread’). Naan is het belangrijkste bijgerecht bij hun maaltijden, wordt heet geserveerd en in de traditionele Indiase keuken wordt de naan gebruikt om andere gerechten mee op te scheppen. Er zijn verschillende varianten dus aan jou de keuze: gewoon, met look…
 • En uiteraard niet te vergeten en zeker ook te proeven zijn hun overheerlijke curry’s waar de combinatie van de kruiden deze gerechten tot een nog hoger niveau tilt.

Wat maakt van De Gouden Driehoek jouw favoriete bestemming?

India is overweldigend, het land komt chaotisch over, maar dan wel een zeer goed georganiseerde chaos. Het is een onmetelijk groot land met een zeer grote populatie. Naast de rijke cultuur met veel kleuren en geuren, de heel lekkere en kruidige keuken, is de gastvrijheid van de mensen iets wat me is bijgebleven. Het is een land van contrasten. Either you love it or you hate it.

Wat moet je absoluut gezien/gedaan hebben tijdens een reis naar De Gouden Driehoek?

 • Bezoek aan New Delhi en Old Delhi. Geniet van een rit met een riksja (ook wel gekend als trishaw) – een licht tweewielig karretje dat door één persoon op een fiets getrokken wordt – door de smalle straatjes van Chandni Chowk. Het contrast tussen Old and New Delhi is indrukwekkend.
 • Agra, het absolute hoogtepunt is zeker en vast het bezoek aan de Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. Daarna bezoek aan het Rode Fort, het indrukwekkende paleis van de keizers van de Mughaldynastie, een zandstenen bouwwerk daterend uit 1565.
 • Jaipur, met de bijnaam de ‘roze stad van India’, vanwege de vele rooskleurige gebouwen. Bezoek aan het Amer Fort, dat je bereikt op de rug van een (sierlijk) getooide olifant. Plan ook een bezoek aan het Paleis der Winden – Hawa Mahal – met zijn spectaculaire façade. U maakt hier tevens een tochtje per riksja door de drukke ‘bazaar’-straten van deze kleurrijke stad. Kortom, een unieke ervaring!
 • Oppassen voor de hygiëne, drink water uit flessen.
 • Eet best geen streetfood, maar ga naar betrouwbare restaurants of eet in het hotel.
 • Neem de trein tussen Delhi en Agra … een onvergetelijke ervaring!
 • Met een tonga of tanga, een vervoersmiddel getrokken door een paard, naar de Taj Mahal gaan.

 • En vergeet vooral niet te genieten van de lokale, gastvrije sfeer!

Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending