Onze consultant corporate travel Valentijn heeft zijn hart verloren aan Australië. “Eenmaal aangekomen in Sydney – de hoofdstad van New South Wales en daarenboven één van de grootste steden van Australië – waren we onmiddellijk betoverd.”

Wanneer ben je voor het eerst in Australië geweest?

In 2011 was de eerste reis naar Australië een feit, het werd een maand lang onze to-do-lijst van highlights afvinken. Er werd in 2013 een vervolg aan gebreid, in dat jaar was Nieuw-Zeeland aan de beurt, maar uiteraard niet zonder een tussenstop in ons ondertussen geliefde Sydney. Vorig jaar, in 2018, zijn we teruggegaan en stond een roadtrip van Sydney naar Melbourne om te eindigen in Tasmanië op het programma.

Welke lokale specialiteiten moet je in Australië zeker proeven?

 • The Australian – A heritage hotel – one of the most intact pubs in Sydney & a favourite watering hole for locals – (The Rocks, Sydney)

 • Braza – Brazilian BBQ house – Sydney
 • Chat Thai – Sydney
 • Rockpool Bar & Grill – Sydney – Australia’s most beautiful dining room – wood fire grilled meats & seafood & great wine list
 • MoVida – Melbourne – gekend om hun sharing food concept – tapas – verschillende concepten – MoVida Orginal opgericht in 2002, in 2008 werd MoVida Aqui opgericht, gevolgd door MoVida Next Door in 2009 en de laatste realisatie in 2018 is MoVida Bar Tini
 • The Meatball & Wine Bar – Melbourne – it’s all about amazing quality beef
 • Lune Croissanterie – Melbourne – moet het gezegd worden? “Croissants, croissants en nog eens croissants.”
 • Charcoal Lane – Melbourne

Wat maakt van Australië jouw favoriete bestemming?

In de eerste plaats de combinatie van mooie steden, de lekkere en uitgebreide foodscene, eindeloze stranden en natuurpracht in combinatie met een relaxte ‘no worries’-sfeer. Even alles vergeten en genieten van al wat op je afkomt.

Aangekomen in Sydney was er niet veel nodig om ons te betoveren. Alleen al de ferry nemen vanuit Circular Quay om zo langs het Opera House en de Harbour Bridge te varen richting Manly of de zoo, uitblazen in de Blue Mountains of aan het strand te Bondi enz. Nadien via een tussenstop in stylish Melbourne vlogen we richting het rode centrum, Uluru & Kata Tjuta (Ayers Rock/de Olgas voor de toerist) hebben zeker iets magisch. Van daar een ‘no brainer’ met de wagen tot Kings Canyon voor de rim walk om dan vanuit Alice Springs naar Darwin te vliegen om het prachtige Kakadu National Park te bezoeken. Eindigen deden we met wat gesnorkel aan het Great Barrier Reef en de Kuranda Skyrail Experience, inclusief geknuffel met een koala.

In 2018 deden we een roadtrip van Sydney naar Melbourne om dan over te steken richting Tasmanië. Whale watching in Jervis bay, het historische Tilba Tilba, Ninety Mile Beach, koalas op Raymond Island, Gippsland Lakes en de prachtigen steden Sydney en Melbourne zijn allemaal hoogtepunten. De natuurpracht en de verse keuken van Tasmanië zijn echte aanraders net als het inspirerende MONA. Cradle mountain met zijn schattige wombats en Lake St. Clair zijn schitterend voor de wandelaars onder ons. Ons eindstation was de Sunshine Coast in het tropische Noosa Heads om wat uit te rusten van deze rondreis.

Wat moet je absoluut gezien/gedaan hebben tijdens een reis naar Australië?

 • Eén tip: plan op voorhand wat je echt wilt bezoeken… en neem er tijd voor
 • De Blue Mountains, een gebergte in New South Wales, staan gekend voor de blauwe gloed in de lucht, vandaar ook de bijnaam van deze bergen. Het zijn de dichte eucalyptusbossen die deze gloed veroorzaken. Het uitzicht is in één woord adembenemend. Het is dan ook met reden UNESCO-Werelderfgoed
 • Neem de ferry van Circular Quay naar Manly

 • Bondi to Coogee walk

 • Bezoek MONA, een heerlijk museum

 • Verken al wandelend de prachtige natuur in Cradle Mountain

 • Bewonder schitterende fauna en flora in Kakadu National Park, een beschermd gebied in het Noordelijk Territorium
 • Koala’s spotten doe je op Raymond Island

 • Voor prachtige wandelingen raad ik zeker Wilsons Promontory National Park aan
 • And last but – definitely – not least het grootste koraalrif ter wereld, het Great Barrier Reef. Meer dan 900 eilanden, meer dan 2.900 individuele riffen, een lengte van 2.600 km en een oppervlakte van 334.400 km². Je vindt het rif in het noordoosten van Australië, voor de kust van Queensland.
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw reis naar Australië, de favoriete bestemming van collega Valentijn, online.

Huurauto boeken