Opgelet
de Fagradalsfjall staat op uitbarsten en dit kan een impact hebben op al het vliegverkeer in Europa.

Thailand met het gezin

Vanaf € 4080 per persoon (13d/12n)

Thailand met het gezin

Rondreis met privévoertuig en Engelssprekende gidsen.

Olifanten wassen

Troeven van deze reis:

Dag 2 | PER "LONG TAIL BOAT" DOOR BANGKOK

Aankomst Bangkok. Onthaal en transfer naar je hotel. Kamers zijn beschikbaar vanaf 14u. “Early check-in” mogelijk (op aanvraag). Vrije tijd. In de namiddag, nadere kennismaking per “long tail boat” met de “khlongs” (kanalen) van de wijk Thonburi, vervolgens bezoek aan de spectaculaire ‘Tempel van de Dageraad’, de Wat Arun, langs de rivier Chao Phraya. Terug naar het hotel.  

Overnachting in River Surya of Sala Rattanakosin

Ontdek met de fiets een van de meest ongerepte buurten van Bangkok, die je bereikt met de boot vroeg in de ochtend. Je voelt je plotseling ondergedompeld in een andere wereld, terugreizend in de tijd. Wandel over kleine verharde en verhoogde paden, over smalle wegen in de schaduw van kokospalmen, langs tuinen, plantages en traditionele houten huizen. Na een lichte snack verken je het Koninklijk Paleis, met zijn vergulde spitsen, zijn chedi ‘s en zijn ‘Tempel van de Smaragden Boeddha’. In de late namiddag terug naar je hotel.

Overnachting in River Surya of Sala Rattanakosin

Vertrek ‘s ochtends van Bangkok naar Ayutthaya. Je neemt plaats in een “Kermit tuk tuk” (soort grote tuk tuk) en je rijdt langs de rivier, richting de overblijfselen van de voormalige hoofdstad, alwaar je o.a. de Wat Phra Si Sanphet bezoekt, het symbool van Ayutthaya, en de Wat Mahathat, met zijn Boeddha-hoofd fotogeniek ingesloten in de wortels van een Banyan-boom. Je rijdt verder in je mini-van richting de Wat Chai Mongkol, met zijn liggende Boeddha en imposante beelden. Aan de rand van het eiland bezoek je tevens de majestueuze Wat Chaiwatthanaram. Lunch in een lokaal restaurantje. Je reist verder noordwaarts, richting Suphanburi. Inscheping voor een boottochtje op de rivier, door vredige buurten en langs slaperige huizen. Aankomst aan de ponton van je privé-villa. Avondmaal in de villa.

Overnachting in Private residence

Een ruime waaier aan mogelijkheden staat hier tot je beschikking. Je kan vroeg opstaan om het dagelijks ritueel van de ‘bedelende’ monniken te observeren, waarbij de lokale bevolking vooral voedsel aanbiedt om verdiensten te verwerven. Je kan er ook voor kiezen om te gaan vissen in het gezelschap van een dorpeling: mogelijke vangst bestaat uit vis, riviergarnalen, … die je dan kan laten klaarmaken. Een fietstocht door het dorp en langs pittoreske rijstvelden behoort eveneens tot de mogelijkheden. Lunch bij de villa, tenzij je liever in een klein lokaal restaurantje wilt gaan lunchen. Gelegenheid om de boot te nemen, waarmee je langs sluimerende oevers vaart, langs lokale huizen en tempels, … Aan de rand van het dorp, in de late namiddag, komen de mensen bij mekaar om tesamen fitness oefeningen te doen, om pétanque te spelen e.d.m. Tenzij je verkiest om “thuis” rond te hangen, genietend van fruitsap,  van thee, van het zwembad dat naar je lonkt.. Avondmaal bij de villa.

Overnachting in Private residence

Vertrek naar Kanchanaburi. Halte aan de oorlogsbegraafplaats van de geallieerden, bezoek aan het lokaal museum gewijd aan de Tweede Wereldoorlog, stop bij de wereldbekende brug over de rivier Kwai, die je dan ook kan oversteken. Treinrit over de heuvelflank langs de rivier. In de namiddag, intrek in het Hintok River Camp, een comfortabel tentenkamp gelegen aan de rivier in een prachtige groenrijke omgeving. Je kan de fiets nemen voor een tochtje op het platteland naar het nabijgelegen dorp. Rest van de dag vrij.

Overnachting in Hintoke River Camp

Speciale ontmoeting met olifanten in een buitengewoon kamp. Hier is er geen sprake van shows of ritten gezeten op de rug van een olifant, hier ijvert men ervoor om aan oudere of zieke olifanten een goede opvang en nazorg te bieden. Je kan deelnemen aan diverse activiteiten: het kappen en herplanten van fruit, van suikerriet, … je kan de maaltijden van de ‘dikhuiden’ helpen klaarmaken, je kan hen mee een bad geven in de rivier. De kleintjes kunnen deelnemen aan een workshop waar ze een klein olifantenbeeldje leren maken. De lunch wordt in het kamp geserveerd. Terug in de late namiddag.

Overnachting in Hintoke River Camp

Na het ontbijt, terugrit naar Bangkok. Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Phuket. Bij aankomst, verwelkoming door je lokale gids en transfer naar Khao Lak, waar je hotel gelegen is op ongeveer 1,5 uur rijden van de luchthaven. Aankomst ’s avonds en intrek in je hotel. Vrij avondmaal.

Overnachting in Khao Lak paradise Resort

De route brengt u via Oak Creek Canyon in Sedona. Geniet van de prachtige rotsformaties die dit artistieke stadje omarmen.

 

Overnachting in Khao Lak paradise Resort

Vrije tijd tot je transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Inbegrepen
 • Internationale vluchten
 • Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen bekend bij publicatie brochure
 • Overnachtingen in double kamer, twin of gezinskamer in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Engelstalige lokale gidsen volgens programma
 • Transfers en transport met privévoertuig met airco
 • Vermelde maaltijden
 • Toegangsgelden tot de sites, musea en nationale parken
 • Onze assistentie en die van ons lokaal agentschap ter plaatse
Niet inbegrepen
 • Alle niet-vermelde diensten
 • Mogelijke vliegsupplementen (klasse, fuel …)
 • Alle niet vermelde maaltijden
 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annulatieverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van de reisperiode. Deze rondreis dient louter ter inspiratie en kan naar jouw wensen aangepast worden. Deze reis is nu opgemaakt met hotels in de ‘charme’ formule van Travel Sensations, je kan ook kiezen voor de ‘luxe’ formule. Vraag ons gerust een offerte.

Formaliteiten:

 • Paspoort met een geldigheid ten minste zes maanden vanaf de datum van binnenkomst op Thais grondgebied is en dat het paspoort niet is gescheurd of beschadigd.
 • Visumvrijstelling voor verblijf van maximum 30 dagen

Waarom jouw rondreis boeken bij Omnia Travel?

Jouw betrouwbare gids in de wereld van rondreizen

Onze expertise en uitgebreid netwerk zorgen ervoor dat je de meest memorabele reiservaringen beleeft.

Persoonlijke service en advies op maat

Jouw reis is uniek! Onze reisexperts staan klaar om jou te begeleiden bij elke stap, van het plannen tot het beleven van jouw droomrondreis.

Uitgebalanceerde programma's op alle continenten

Of je nu de oude charmes van Europa wilt ontdekken, de adembenemende natuur van Azië wilt verkennen, of de diversiteit van Zuid-Amerika wilt ervaren, onze rondreisprogramma's zijn zorgvuldig samengesteld.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Wij begrijpen de waarde van jouw reisbudget en streven ernaar om de meest voordelige prijzen te bieden zonder concessies te doen aan de kwaliteit van jouw rondreiservaring. Bij ons krijg je waar voor je geld.

Omnia Logo

Gekozen bestemming
Reizigers
Extra informatie
Contactgegevens