Opgelet
de Fagradalsfjall staat op uitbarsten en dit kan een impact hebben op al het vliegverkeer in Europa.

Rondreis Japan | Van Shogun tot Manga (17d/14n)

Vanaf € 6500 per persoon (17d/14n)

Japan - Het land van de rijzende zon

Japan is een land van enorme contrasten. Tot daar het cliché, dat zeker door deze reis bevestigd zal worden. Je ontrafelt de geheimen van de imposante kastelen van Himeiji, Okayma en Matsumoto, ontdekt de futuristische wijken van Osaka en Tokyo, herbront in de bamboebossen en rond de meren van Fuji-san, wordt ondergdeompeld in de Japanse badcultuur en beleeft een spirituele overnachting in een afgelegen boeddhistisch klooster

Japan van Shogun tot Manga11
Dag 1 | Brussel -Osaka

Vlucht naar Osaka.

Bij aankomst word je ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger. Hij overhandigt jou de nodige documenten: bus-/treinkaartjes, vouchers, pocket wifi en PASMO-kaarten. De assistent brengt je naar de shuttle met vertrek naar het centrum van Osaka. Geniet ’s avonds van een kleurrijke wandeling in de levendige wijk Dotonbori.

Overnachting in The Dotonbori Hotel

We kunnen je voor vandaag een bezoek aan het kasteel van Osaka aanraden. Naast het heropgebouwde kasteel zijn ook de vele jongeren in de omgeving het zien waard: eenwielers, cosplay, rockabilly dansers … In de namiddag, trein naar Oji aan de voet van de berg Shigi, een zeer mooie site in de heuvels van Ikoma, die het hele jaar door vele pelgrims verwelkomt. ‘s Avonds verlichten honderden lantaarns de paden van het tempelcomplex. Afhankelijk van de gekozen accommodatie overnacht je in het klooster of in een nabijgelegen luxe ryokan.

Overnachting in Gyokuzoin-klooster

Je kan vroeg opstaan om het ochtendgebed met de monniken mee te maken. Daarna per trein naar Okayama, waar het beroemde kraaienkasteel ligt, geflankeerd door de Korakuen, een van de mooiste Japanse landschapstuinen. Vrij bezoek. Verder naar Kurashiki, een charmant stadje met de oude wijken vol historische gebouwen en musea. Aankomst in Uno waar je per ferry de oversteek maakt naar het eiland Naoshima.

Overnachting in Wright Style hotel

Ontdek zelf dit ‘museumeiland’, wereldberoemd om zijn hedendaagse werken, wereldse moderne kunst, architecturale gebouwen en talrijke beeldhouwwerken verspreid over het eiland. Een echt openluchtmuseum!

Overnachting in Wright Style hotel

Terug naar Uno voor de shinkansentrein naar Himeiji voor een vrij bezoek aan het mooiste kasteel van Japan. Check-in en diner in uw charme verblijf.

Overnachting in Ueyama Ryokan

Per trein naar Nara. Vrij bezoek aan de vele historische sites, gelegen in een prachtig park met meer dan 1.200 herten. Bezoek zeker de Todaiji met een van de grootste boeddhabeelden van het land. Verder naar Kyoto, culturele hoofdstad met 3.000 tempels en schrijnen. Alhoewel Kyoto modern is, heeft het haar tradities goed weten te bewaren.

Overnachting in Aranvert

Vrij bezoek. Suggestie: fietstocht in Kyoto (+ € 125/persoon). Vertrek om 9.15 uur aan de Kinkakuji Cycling Terminal voor de fietstocht in een kleine Engelstalige groep. Op deze 12 km lange route ontdekt u het Gouden Paviljoen (Kinkakuji), de Ryoan-ji-tempel, het kleine meer van Hirosawa, het bamboebos en de Togetsukyo-brug. Einde rond 13.30 uur. In de namiddag kan je naar de verborgen tempel van Adashino Nenbutsuji wandelen om via een bewegwijzerd pad naar de Iwatayama-berg te wandelen en enkele wilde apen te ontmoeten in deze natuurlijke omgeving.

Overnachting in Aranvert

Vrij bezoek. SUGGESTIES :

– Fushimi Inari & Tofuku-ji: vermijd de drukte door het Fushimi Inari-heiligdom ’s morgens vroeg te bezoeken. De duizenden vermiljoenrode toriis, die een tunnel van 4 km vormen, zijn adembenemend. Niet ver weg ligt de Tofuku-ji, een zen-tempelcomplex, bekend om zijn prachtige droge tuinen.

– Kyoto van de shoguns: het kasteel van Nijô en een wandeling in het 10 hectare mooie park van het keizerlijk paleis Kyoto-gosho, Ginkakuji (Zilverpaviljoen), het Filosofenpad en de oude wijk van Gion.

Overnachting in Aranvert

Trein naar Takayama, een klein charmant stadje dat zijn authenticiteit heeft behouden. We raden je aan de oude wijk van Shitamachi, de Miyagawa-markt en de traditionele huizen van Kami Sannomachi te bezoeken. Check-in, diner en overnachting in uw ryokan.

Overnachting in Oyado Koto No Yume

Bus naar de Kamikochi-vallei, een van de mooiste natuurlandschappen van Japan. Wij raden de wandeling (+/- 7 km) van het Taisho-meer naar de Myojin-brug aan, alvorens verder te gaan richting Matsumoto voor de nacht.

Opmerking: Je kan eventueel ook naar de Kiso-vallei voor een wandeling tussen de twee oude poststeden van Magome en Tsumago

Overnachting in Matsumoto Hotel Kagetsu

Vrij bezoek aan het kasteel van Matsumoto. Per trein en bus naar het merengebied, vanwaar je vooral ‘s morgens een goed zicht hebt op Mt Fuji. Diner in waar je  verblijft.

Overnachting in Royal Hotel Kawaguchiko

Met een toer rond het Kawaguchi-meer (+/- 20 km), dat je met huurfietsen kan afleggen, kan je genieten van de zichten op het meer en Mt Fuji. De noordelijke oever is de meest populaire kant en aarzel niet om de kabelbaan te nemen naar het station van Fujimidai met zijn observatieplatformen. Bus naar Tokio en check-in in het hotel.

Overnachting in Park Hotel

Vrij bezoek. Suggesties : “Hip en modern Tokyo” : de buurt Akihabara, Shinjuku, Harajuku en Odaiba.

Overnachting in Park Hotel

Shuttlebus naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Inbegrepen
 • Vluchten in economy per regelmatige lijnvlucht
 • Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen bekend bij publicatie brochure
 • Onthaal en meet & greet door Engelstalige vertegenwoordiger
 • PASMO-kaart (2000 jpy krediet) en een « Pocket Wifi »
 • Transfer per shuttlebus van de luchthaven van Osaka naar het centrum
 • Treintickets in 2de klasse en alle vermelde bus- en ferrytickets
 • Overnachtingen in dubbele kamer in vermelde hotels en traditionele logies
 • Ontbijt en 5 avondmalen in traditionele logies
 • Bagagetransfer op volgende routes : Osaka –> Naoshima –> Matsumoto –> Kyoto –> Tokio
 • Transfer per shuttlebus van Tokio naar de luchthaven van Narita of Haneda
Niet inbegrepen
 • Alle niet-vermelde diensten
 • Mogelijke vliegsupplementen (klasse, fuel …)
 • Transfers van de stations naar het hotel en vice versa
 • diensten van lokale gidsen met uitzondering van de fietstocht te Kyoto
 • alle inkomstgelden en activiteiten voorgesteld in het programma
 • optionele fietsexcursie te Tokyo
 • alle niet vermelde maaltijden
 • dranken en persoonlijke uitgaven
 • reis- en annulatieverzekering
 • plaatse te betalen)

De aangegeven prijs is een vanafprijs op basis van verblijf in een 2-persoonskamer met dubbele bezetting, inclusief vermelde maaltijden.

Deze rondreis Japan is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Travel Sensations.

Waarom jouw rondreis boeken bij Omnia Travel?

Jouw betrouwbare gids in de wereld van rondreizen

Onze expertise en uitgebreid netwerk zorgen ervoor dat je de meest memorabele reiservaringen beleeft.

Persoonlijke service en advies op maat

Jouw reis is uniek! Onze reisexperts staan klaar om jou te begeleiden bij elke stap, van het plannen tot het beleven van jouw droomrondreis.

Uitgebalanceerde programma's op alle continenten

Of je nu de oude charmes van Europa wilt ontdekken, de adembenemende natuur van Azië wilt verkennen, of de diversiteit van Zuid-Amerika wilt ervaren, onze rondreisprogramma's zijn zorgvuldig samengesteld.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Wij begrijpen de waarde van jouw reisbudget en streven ernaar om de meest voordelige prijzen te bieden zonder concessies te doen aan de kwaliteit van jouw rondreiservaring. Bij ons krijg je waar voor je geld.

Omnia Logo

Gekozen bestemming
Reizigers
Extra informatie
Contactgegevens