Een klassieke rondreis naar de 4 belangrijkste kunststeden van Italië. Ook staan Sorrento, Pompeï, de Vesuvius, en het mooie Cinque Terre op het programma.

Dag 1 | Brussel – Firenze
Vertrek in de namiddag. Nachtrit met voldoende stops onderweg.

Dag 2 | Firenze
Aankomst in de voormiddag in de renaissancestad. We plannen een stadswandeling waar jullie kennismaken met de belangrijkste bouwwerken van de stad: de Ponte Vecchio, Piazza della Signoria, Palazzo Vecchio en de Duomo, waar jullie na een klim van ruim 400 treden kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Daarna gaan jullie nog even naar Piazzale Michelangelo dat ruim 100 m boven de Arno ligt en een uitzicht biedt over Firenze, met op de achtergrond de Apennijnen. Overnachting in Firenze.

Dag 3 | Firenze – Siena – Rome
In de voormiddag bezoeken jullie Firenze. Net voor de middag reizen jullie door naar Siena. Dit is een bijna ongeschonden middeleeuwse stad met één van de mooiste pleinen van Italië waar jullie de indrukwekkende Dom bezoeken. Nadien vertrekken jullie voor de rit naar Rome. Overnachting in Rome.

Dag 4 | Rome
De bus staat de hele dag stil, jullie verkennen te voet en per metro de hoofdstad van Italië. In de voormiddag brengen jullie een bezoek aan het Vaticaan met het Sint-Pietersplein en de Sint-Pietersbasiliek, de grootste basiliek ter wereld met zijn reusachtige koepel. Nadien bezoeken jullie de Vaticaanse musea. In de namiddag wandelen jullie langs de vele bezienswaardigheden die Rome rijk is: het Forum Romanum, het Colosseum, de Palatijn, het Pantheon, het Capitool… Vrije avond en overnachting in Rome.

Dag 5 | Rome – Sorrento
In de voormiddag zetten jullie de ontdekkingstocht verder met een bezoek aan De Galleria Borghese, de Piazza del Popolo, Via del Corso, de Trevifontein en de Spaanse trappen… Vrij middagmaal in Rome. In de late namiddag vertrekken jullie naar Sorrento. Overnachting in Sorrento.

Dag 6 | Sorrento – Pompeï – Vesuvius – Sorrento
In de baai van Napels bezoeken jullie in de voormiddag Pompeï dat in 79 na Chr. onder een asregen werd bedolven door de uitbarsting van de Vesuvius. Pompeï biedt jullie een gedetailleerd beeld van hoe men toen leefde. In de namiddag gaan jullie de sportieve toer op met de beklimming van de Vesuvius. Vanop deze vulkaan krijgen jullie een fantastisch uitzicht over de omgeving. De avond en nacht brengen jullie terug door in het pittoreske kuststadje Sorrento.

Dag 7 | Sorrento – Napels – Orvieto
Napels. Hier brengen jullie een bezoek aan het Museo Archeologico Nazionale. Het museum bevat een schitterende collectie beeldhouwwerken en een schat aan mozaïeken, muurschilderingen en fraaie voorwerpen uit Pompeï, Herculaneum en andere belangrijke plekken in Zuid-Italië. Na de lunch vervolgen jullie de reis richting Orvieto, waar jullie overnachten.

Dag 8 | Cinque Terre
Jullie rijden naar La Spezia waar jullie de trein naar Riomaggiore nemen. Jullie verkennen te voet Cinque Terre dat bestaat uit de dorpjes Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. De typische formaties van Cinque Terre zijn het resultaat van de druk die de rotsen al duizenden jaren omhoog duwt. Het zeewater heeft door erosie vele baaien en kreekjes gecreëerd. Onderweg genieten jullie van een picknick. Jullie nemen de trein terug naar La Spezia waar jullie nog een pizza eten als afsluiter van deze reis. Nachtrit met overnachting op de bus.

Dag 9 | Thuiskomst
Aankomst in België in de namiddag.

Steeds inbegrepen in de prijs die wij zullen opmaken

 • Advies bij het opstellen van jullie programma

 • Onze werkings-  en reservatiekosten

 • 24/7 telefonische bijstand in geval van nood

 • Garantiefonds Reizen = jullie garantie dat bij financieel onvermogen van de organisator de betaalde gelden niet verloren gaan

 • De btw en lokale taksen gekend op het ogenblik van opmaak van de offerte

 • Advies bij het samenstellen van het programma en het in orde brengen van reservaties voor musea, excursies, musicals, theater …

 • Documentatie voor alle deelnemers (zolang de voorraad strekt)

 • Diensten na verkoop

Hou hier rekening mee bij de opmaak van jullie programma

 • Laat ons tijdig weten of er reizigers zijn aan wie extra aandacht moet worden gegeven teneinde ook voor hen de reis vlot te laten verlopen: aangepaste maaltijden, aangepaste kamer, toegankelijkheid met rolstoel…

 • Heel wat hotels vragen om ter plaatse bij aankomst een waarborg te betalen of een kredietkaart te geven. Als er geen schade wordt berokkend, krijg je die waarborg terug bij vertrek.
 • Voor busreizen moeten onze chauffeurs zich houden aan de regels omtrent de rij- en rusttijden.

 • Reizigers die niet van de Belgische nationaliteit zijn, dienen zich tijdig te informeren bij hun ambassade omtrent de voorwaarden die voor hen gelden om naar het betreffende land te reizen.
 • Museumreservaties voor groepen in FIRENZE moeten tijdig worden gemaakt. Deze reservaties dienen te gebeuren door de school/universiteit zelf, hoe graag we dit ook voor jullie zouden doen. Wij bezorgen jullie wel alle informatie omtrent de te volgen procedure. Zeker voor Uffizi dienen jullie maanden op voorhand te reserveren.
 • Maak voldoende officiële deelnemerslijsten. Deze lijsten op officieel briefhoofd van de school/universiteit vermelden naam/voornaam/geboortedatum van de studenten alsook de datum en het uur van het bezoek. Ook dient duidelijk vermeld te worden dat dit bezoek kadert binnen het lessenpakket. Tijdens de contacten die we met jullie zullen hebben bij de opmaak van de reis zullen wij hier op terugkomen.
Wij raden jullie ten zeerste aan om voor de ganse groep steeds een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten.
Vraag ons de voorwaarden van onze zeer prijsgunstige verzekeringpolis speciaal opgemaakt voor school- en jongerengroepen.

Dit is slechts een voorbeeldprogramma. Graag passen wij dit aan volgens jullie wensen.

Interesse in deze schoolreis naar Italië of een andere buitenlandse reis als
schoolreis, GWP, studiereis, werkweek…?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan