Het rijke verleden van Malta is vandaag nog duidelijk herkenbaar. Het eiland heeft een verbazingwekkend groot aantal monumenten op de UNESCO werelderfgoedlijst staan: Valletta, de hoofdstad, gesticht door de ridders van St. Jan, Mdina, de middeleeuwse oude hoofdstad, de Citadel in Gozo en de imponerende vestingwerken rondom Valletta. Malta is genieten. Een mix van de oude geschiedenis, archeologische vondsten, azuurblauwe kusten en typische vissersdorpjes.

Dag 1 | Heenreis
Vertrek vanuit Brussel richting Malta. Aankomst, onthaal en transfer naar jullie hotel. Overnachting.

Dag 2 | Ontdekking van Valletta
De huidige hoofdstad van Malta, Valletta, is zeker de moeite waard om onder begeleiding te bezichtigen. Het is één van de beroemdste handelssteden ter wereld en Grand Harbour is een welbekende plek voor import en export. Deze stad doorkruisen jullie te voet met jullie Nederlandstalige gids om een zo goed en compleet mogelijk beeld te krijgen. Lopend door de kleine nauwe straatjes waar de auto’s elkaar amper kunnen passeren en waar de beroemde romantische erkers centraal staan, leren jullie de stad kennen. Een bezoek aan de tuinen van Barracca waar jullie een adembenemend uitzicht hebben over de Grand Harbour staat op het programma. Al wandelend komen jullie hierna bij het Grootmeesterpaleis waar de huidige president regelmatig zitting heeft. Jullie bezoeken een van de mooiste en meest imposante kerken van Malta, de Co-Kathedraal van St. John. Hier is o.a. ook het wereldberoemde schilderij van Caravaggio te zien. Vrij middagmaal in Valletta.
Jullie beginnen de namiddag met de Experience Multi Vision Show. De deelnemers krijgen een prachtig en instructief menu over 7000 jaar uit de geschiedenis van Malta en dit in een zeer aangename omgeving. Nadien rijden jullie richting ‘The Three Cities’, dit zijn de gekende havenstadjes Senglea, Cospicua en Vittoriosa. Jullie stoppen in Senglea en bezoeken het stadje. Hier krijgen jullie van op de “Vedette” een totaalzicht over de “Grand Harbour”. Verder maken jullie een wandeling door de typische straatjes van Vittoriosa en is er wat vrije tijd. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3 | Blauwe Grot – Hagar Qim – Ta Qali Crafts Village – Mdina – Dingli Cliffs
Na het ontbijt rijden jullie richting ‘Blue Grotto’ waar de kleine kreken en prachtige natuur elkeen zullen bekoren. Verder naar de tempels van Hagar Qim en Mnajdra. Jullie gaan te voet naar Ghar Lapsi waar jullie het lunchpakket nemen. De bus pikt jullie hier op en jullie rijden naar Ta Qali Crafts Village. Vrije tijd. Nadien gaan jullie verder naar Rabat om de catacomben van St. Agatha te bezoeken en naar Mdina voor een bezoek aan “de stille stad”. Deze stad wordt zo genoemd omdat de kleine straatjes, die dit stadje rijk is, ontoegankelijk zijn voor openbaar vervoer en andere motorvoertuigen. Al wandelend krijgt de groep dan ook de beste indruk van deze oude hoofdstad van Malta. Mdina ademt een romantische sfeer uit en heeft heel veel historie te bieden. Hierna rijden jullie verder naar Dingli Cliffs, het hoogste punt van het eiland, en hiervandaan heeft men een prachtig panoramazicht over vrijwel het gehele eiland. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4 | Het eiland Gozo
Jullie varen met de ferry naar het zustereiland Gozo, dat op zo’n half uurtje varen van Malta ligt. Dit eiland heeft een heel eigen identiteit en overtreft Malta wat betreft natuurschoon. Hier heerst grote rust. Zelfs de Maltezers ontvluchten de drukte van Malta en komen in hun vrije tijd naar Gozo. Het lijkt wel of de tijd hier stil heeft gestaan. Jullie nemen een bus die jullie naar Qala brengt, met onderweg een stop aan een mooi uitkijkpunt. Eens in Qala gaat de groep te voet verder naar Nadur. Hier worden jullie terug opgepikt om verder te rijden richting Dwejra. Dit plekje is bekend voor zijn merkwaardige natuurverschijnsels zoals de Fungus Rock, de inlandse zee en de Azure window. Hier maken jullie een korte boottocht met nadien tijd voor de picknick. Na de lunch rijden jullie richting Victoria om de citadel te bezoeken. Jullie sluiten de dag af in het pittoreske havenplaatsje Xlendi Bay om dan de ferry terug te nemen richting Malta. Avondmaal en overnachting.

Dag 5 | Vrij verblijf
Vrije dag op basis van half pension. We helpen graag verder bij de concrete invulling.

Dag 6 | Terugreis
Na het ontbijt rijden jullie naar het vissersdorpje Marsaxlokk. Vrije tijd en picknick. Transfer met de bus naar de luchthaven. Terugvlucht naar België.

Mogelijke invulling van het programma

  • Daguitstap Siggiewi, Manikata en Ghajn Tuffieha Bay

  • Halve dag havencruise vanuit bijvoorbeeld Sliema

  • Daguitstap Mosta, San Anton tuinen, Ta Qali crafts dorp, St Paul’s Catacomben & Mdina

  • Ontmoeting met een andere school

  • Bezoek aan een lokaal bedrijf

Wij raden jullie ten zeerste aan om voor de ganse groep steeds een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten.
Vraag ons de voorwaarden van onze zeer prijsgunstige verzekeringpolis speciaal opgemaakt voor school- en jongerengroepen.

Dit is slechts een voorbeeldprogramma. Graag passen wij dit aan volgens jullie wensen.

Interesse in deze schoolreis naar Malta of een andere buitenlandse reis als
schoolreis, GWP, studiereis, werkweek…?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan