Een mooie combinatie van cultuur en actie. De topsteden van Zuid-Spanje worden bezocht en daarenboven krijgen jullie een snuifje echt vakantiegevoel aan de Spaanse Costa Del Sol.

Dag 1 | Brussel – Málaga – El Torcal – Granada
Aankomst in de voormiddag op de luchthaven van Málaga en ontvangst door jullie reisleider. Aansluitend vertrek richting Granada met onderweg een bezoek aan het indrukwekkende Kartsgebergte van “El orcal”. Bezoek aan de historische stad Antequera. Verder naar Granada. Na het avondmaal maken jullie een wandeling in de oude Moorse wijk “Albaicin”.

Dag 2 | Granada
Vandaag bezoeken jullie de paradijselijke tuinen van “El Generalife” en het paleis van Keizer Karel V in het wereldberoemde “Alhambra”. De Gentse Keizer wilde zich definitief vestigen in deze prachtige stad. Na dit boeiende bezoek dalen jullie te voet af naar de zogenaamde Alcaicería, de oude zijdemarkt en nu het commerciële hart van de stad. Vrije tijd voor de lunch en in de namiddag bezoek aan de Koninklijke Kapel waar de ouders en grootouders van Keizer Karel V (langs moederszijde) begraven zijn. Hier vinden jullie ook een prachtige verzameling van Vlaamse Primitieven.

Dag 3 | Granada – Córdoba – Sevilla
Jullie rijden naar de kaliefenstad Córdoba over een prachtige route met eindeloze olijfboomakkers en kastelen. Bezoek aan de unieke moskee/kathedraal (die door Keizer Karel V van volledige verwoesting gered werd) en de oude Joodse Wijk. ‘s Middags rijden jullie naar de hoofdstad van Andalusië: Sevilla. Na het avondmaal maken jullie hier een avondlijke stadsrondrit en wandeling.

Dag 4 | Sevilla
‘s Morgens bezoeken jullie de Plaza de España, Plaza de America en het Park van Marie Louise. Al deze parken dateren van de Iberisch-Amerikaanse Wereldtentoonstelling in 1929. Hierna staan de hoogtepunten van Sevilla op het programma: het Koninklijk Paleis (waar Keizer Karel in het huwelijk trad met zijn nicht Isabel van Portugal) en de bijbehorende tuinen, met vervolgens de Kathedraal, de grootste gotische tempel ter wereld. Columbus en zijn zoon Hernandus zijn hier begraven. Vrije tijd voor de lunch (wij raden jullie aan om heerlijke tapas te gaan eten in de vele traditionele barretjes). In de namiddag wordt de Romeinse stad “Itálica” bezocht.

Dag 5 | Sevilla – Ronda – Marbella – Torremolinos
Ronda, dat jullie vandaag bezoeken, is één van de mooiste bergstadjes van Spanje. Tijdens de wandeling lopen jullie over de 100 m hoge Nieuwe Brug waarna het prachtige en aan de kloof gelegen huis van Don Bosco, het Museum van Joaquin Peinado (een tijdgenoot van Picasso) en de Arena worden bezocht. ‘s Middags rijden jullie naar de kust, flaneren jullie wat in de mondaine jachthaven Puerto Banus en rijden jullie langs de toeristische kust verder naar Torremolinos.

Dag 6 | Torremolinos – Málaga – Torremolinos
Jullie rijden per trein naar Málaga waar jullie het centrum voor het behoud van de zeefauna van de Middellandse Zee, C.R.E.M.A., bezoeken. In de namiddag verkennen jullie het historische stadscentrum van Málaga. Jullie bezoeken onder meer de grote en gezellige markt waar jullie een aantal typische producten degusteren, o.a. de heerlijke Andalusische hesp. Vrije tijd in de oude binnenstad en terugkeer per trein naar Torremolinos.

Dag 7 | Torremolinos – Benalmádena (fietstocht) – Torremolinos
Op de laatste dag van jullie verblijf mogen jullie het graag wat relaxter aanpakken. De fietstocht (10u – 14u) brengt jullie langs het strand tot aan de jachthaven van Benalmádena Costa. Zin in een partijtje beachvolleybal? We organiseren alvast een toernooi! Picknick aan het strand en terugkeer per fiets naar Torremolinos. Vrije tijd.

Dag 8 | Terugreis
Transfer naar de luchthaven voor de retourvlucht naar België. Indien het een late terugvlucht betreft, kan het programma hieraan aangepast worden.

Steeds inbegrepen in de prijs die wij zullen opmaken

 • Advies bij het opstellen van het programma
 • Onze werkings- en reservatiekosten

 • 24/7 telefonische bijstand in geval van nood

 • Garantiefonds Reizen = jullie garantie dat bij financieel onvermogen van de organisator de betaalde gelden niet verloren gaan

 • De btw en lokale taksen gekend op het ogenblik van opmaak van de offerte

 • Advies bij het samenstellen van het programma en het in orde brengen van reservaties voor musea, excursies, musicals, theater …

 • Documentatie voor alle deelnemers (zolang de voorraad strekt)

 • Diensten na verkoop

Hou hier rekening mee bij de opmaak van het programma

 • Laat ons tijdig weten of er reizigers zijn aan wie extra aandacht moet worden gegeven teneinde ook voor hen de reis vlot te laten verlopen: aangepaste maaltijden, aangepaste kamer, toegankelijkheid met rolstoel…

 • Heel wat hotels vragen om ter plaatse bij aankomst een waarborg te betalen of een kredietkaart te geven. Als er geen schade wordt berokkend, krijg je die waarborg terug bij vertrek.

 • We raden jullie ten zeerste aan een annulering- en bijstandsverzekering af te sluiten. Als de volledige groep kiest voor een verzekering en de reissom is lager dan 620 EUR dan hebben we voor jullie samen met KBC Verzekeringen een zeer gunstige formule uitgewerkt aan 1,9 EUR per dag per deelnemer.

 • Voor busreizen moeten onze chauffeurs zich houden aan de regels omtrent de rij- en rusttijden.

 • Reizigers die niet van de Belgische nationaliteit zijn, dienen zich tijdig te informeren bij hun ambassade omtrent de voorwaarden die voor hen gelden om naar het betreffende land te reizen.

Wij raden jullie ten zeerste aan om voor de ganse groep steeds een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten.
Vraag ons de voorwaarden van onze zeer prijsgunstige verzekeringpolis speciaal opgemaakt voor school- en jongerengroepen.

Dit is slechts een voorbeeldprogramma. Graag passen wij dit aan volgens jullie wensen.

Interesse in deze schoolreis naar Spanje of een andere buitenlandse reis als
schoolreis, GWP, studiereis, werkweek…?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan