Bovenaan de lijst van de traditionele educatieve groepsreizen staat nog steeds de klassieke rondreis door Griekenland. Ontdek de antieke sites, en de diepblauwe en turquoise zee. Maak kennis met de bakermat van onze cultuur. Verdiep je in de Griekse sagen en mythen en zie tot welk niet te evenaren cultureel erfgoed dit heeft geleid. Geniet van de gastvrijheid en de vrolijkheid van de Grieken. Dans je zorgen weg op het ritme van de Sirtaki.

Dag 1 | Brussel – Griekenland (Korinthe)
Bij aankomst op de luchthaven van Athene staat de Omnia Travel vertegenwoordiger jullie op te wachten. Jullie rijden meteen via het impressionante kanaal van Korinthe naar jullie hotel in de omgeving van Korinthe.

Dag 2 | Korinthe – Mykene – Epidaurus – Nauplion – Tolo
Bezoek aan de oude handelsstad Korinthe. Hierna rijden jullie naar Mykene met de befaamde burcht, de Leeuwenpoort, de cyclopische muren en de koepelgraven. In de namiddag hebben jullie tijd om het bekende theater van Epidaurus te bewonderen. Over Argos bereiken jullie Nauplion, de eerste hoofdstad van Griekenland. Avondmaal en overnachting in het kustplaatsje Tolo.

Dag 3 | Tolo – Sparta – Mystras – Olympia
Bezoek aan Sparta. Deze toenmalige stad speelde een zeer belangrijke rol in de Griekse geschiedenis. 5 km verder ligt de indrukwekkende Byzantijnse stad Mystras. Een mysterieuze spookstad die in 1770 volledig werd verwoest door plunderende Albanese benden die naar Griekenland werden gezonden door de Turken. Jullie reizen verder door Olympia door het indrukwekkende Peloponnesos hooggebergte. Overnachting in Olympia.

Dag 4 | Olympia – Delphi
In Olympia bezoeken jullie de Zeus- en Heratempel en het Olympisch stadion. Daarna rijden jullie via Patras richting Delphi. De overtocht van Rion naar Antirion maken jullie via de grootste brug van Europa. Avondmaal en overnachting in Delphi.

Dag 5 | Delphi – Athene
In de voormiddag bezoeken jullie de ruïnes van de vermaarde orakelstad met de tempel van Apollo, het stadion en het museum met de beroemde wagenmenner. In de namiddag rijden jullie richting Athene langsheen enkele kleine historische dorpjes zoals Arachova en Livadeia. Jullie houden nog een korte stop aan het prachtige Byzantijnse klooster Osios Loukas. Overnachting in Athene.

Dag 6 | Athene
Vandaag begint de dag met een bezoek aan het archeologisch museum. Een stadsrondrit brengt jullie o.a. langs het presidentieel paleis, het parlement, het graf van de onbekende soldaat, de academie, de boog van Hadrianus, het olympisch stadion en tal van andere belangrijke historische gebouwen. De bus zet de groep af aan de Acropolis en het museum. In de namiddag is er vrije tijd voor verdere bezoeken: het oude stadsgedeelte, de Plaka-wijk, de berg Lycabettus, de Philopapus-heuvel of de Nationale tuin mogen zeker niet ontbreken. Overnachting in het hotel in Athene.

Dag 7 | Athene – Aegina
Op de laatste dag van jullie verblijf willen we het graag wat relaxter aanpakken. Jullie rijden naar de kust en genieten van de zee. Een leuke vrije dag om wat uit te rusten. Of wil je toch actief deze reis beëindigen, dan kunnen we die steeds vullen met bijvoorbeeld een extra uitstap naar Cap Sounion of een vrije dag in Athene.

Dag 8 | Athene – Brussel
Na het ontbijt, afhankelijk van de vluchturen, vertrek richting luchthaven met transfer. Retourvlucht.

Steeds inbegrepen in de prijs die wij zullen opmaken

 • Advies bij het opstellen van jullie programma

 • Onze werkings- en reservatiekosten

 • 24/7 telefonische bijstand in geval van nood

 • Garantiefonds Reizen = jullie garantie dat bij financieel onvermogen van de organisator de betaalde gelden niet verloren gaan

 • De btw en lokale taksen gekend op het ogenblik van opmaak van de offerte

 • Advies bij het samenstellen van jullie programma en het in orde brengen van reservaties voor musea, excursies, musicals, theater …

 • Documentatie voor alle deelnemers (zolang de voorraad strekt)

 • Diensten na verkoop

Hou hier rekening mee bij de opmaak van jullie programma

 • Laat ons tijdig weten of er reizigers zijn aan wie extra aandacht moet worden gegeven teneinde ook voor hen de reis vlot te laten verlopen: aangepaste maaltijden, aangepaste kamer, toegankelijkheid met rolstoel…

 • Heel wat hotels vragen om ter plaatse bij aankomst een waarborg te betalen of een kredietkaart te geven. Als er geen schade wordt berokkend, krijg je die waarborg terug bij vertrek.

 • We raden jullie ten zeerste aan een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten. Als de volledige groep kiest voor een verzekering en de reissom is lager dan 620 EUR dan hebben we voor jullie samen met KBC Verzekeringen een zeer gunstige formule uitgewerkt aan 1,9 EUR per dag per deelnemer.

 • Voor busreizen moeten onze chauffeurs zich houden aan de regels omtrent de rij- en rusttijden.

 • Reizigers die niet van de Belgische nationaliteit zijn, dienen zich tijdig te informeren bij hun ambassade omtrent de voorwaarden die voor hen gelden om naar het betreffende land te reizen.

Wij raden jullie ten zeerste aan om voor de ganse groep steeds een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten.
Vraag ons de voorwaarden van onze zeer prijsgunstige verzekeringpolis speciaal opgemaakt voor school- en jongerengroepen.

Dit is slechts een voorbeeldprogramma. Graag passen wij dit aan volgens jullie wensen.

Interesse in deze schoolreis naar Griekenland of een andere buitenlandse reis als
schoolreis, GWP, studiereis, werkweek…?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan