Verkeersregels

Hou er rekening mee dat in het buitenland andere verkeersregels en maximumsnelheden van toepassing kunnen zijn. Informeer u voldoende voor vertrek. Voor meer informatie over de verkeersregels in andere Europese landen kunt u terecht op de website van VAB.

Tolwegen en vignetten

In heel wat landen moet u betalen om snelwegen te gebruiken of grootsteden binnen te rijden. Zo zijn de Oostenrijkse en Zwitserse snelwegen enkel toegankelijk na aankoop van een wegenvignet. In een groot aantal Duitse steden mag u dan weer enkel binnenrijden na aankoop van een speciaal vignet, de Umweltplakette. Ook in Frankrijk werd er recent een vignet ingevoerd, dat bij sterke luchtvervuiling ook voor hele regio’s verplicht is. Informeer u dus goed op voorhand om boetes te vermijden. Pas ook op met het blindelings volgen van een GPS.

Huurwagen

Ontdekt u graag uw vakantiebestemming per huurwagen? Regel dit alvast voor vertrek. Vergeet zeker uw Europees rijbewijs niet! Voor bepaalde bestemmingen hebt u zelfs een internationaal rijbewijs nodig. Voor de huurwagen dient u meestal een kredietkaart op naam van de hoofdbestuurder voor te leggen bij het ophalen van de wagen.

Boek hier uw huurwagen zonder zorgen