Vingerafdrukken verplicht volgens nieuwe visumprocedure China
Vanaf 10 december 2019 moet iedere reiziger die een visum voor China aanvraagt verplicht zijn of haar vingerafdrukken laten nemen in het Chinese Visa Application Center te Brussel. Dat kan enkel op afspraak. De vingerafdruk blijft 5 jaar geldig in het systeem. Enkel kinderen jonger dan 14 jaar en personen ouder dan 70 jaar zijn niet verplicht om hun vingerafdrukken te laten nemen.

Nieuw online formulier
Sinds april 2019 is er bovendien een nieuw online aanvraagformulier beschikbaar. Het nieuwe formulier om een visum aan te vragen kan via deze link ingevuld worden: https://bio.visaforchina.org/BRU2_EN/. Daarna moet de ingevulde aanvraag geprint en ondertekend worden. Vervolgens moet de reiziger online een verplichte afspraak maken bij het visumcentrum in Brussel. Daar worden dan ook de vingerafdrukken genomen.

Sinds mei 2019 werd de spoedprocedure voor noodgevallen afgeschaft. Vraag dus goed op voorhand uw visum aan. Het is aangeraden om dit minstens 20 dagen voor vertrek naar China te doen.

Hebt u binnenkort een reis naar China gepland? Neem dan contact op met één van onze reiskantoren voor meer informatie over deze nieuwe visumprocedure China. Uiteraard kunnen onze reisagenten uw visum voor u in orde brengen. U moet dan enkel naar het Visa Application Center in Brussel gaan om uw vingerafdrukken te laten nemen.