Electronic System for Travel Authorization – Verenigde Staten.
Wie naar de Verenigde Staten reist, moet in het bezit zijn van een ESTA-goedkeuring (Electronic System for Travel Authorization). Ook reizigers die op doorreis zijn, moeten in het bezit zijn van een ESTA.

De ESTA kan online aangevraagd worden via https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Recent verstrengde de Amerikaanse douaneautoriteit CBP de regels voor de ESTA-aanvragen. Die moeten voortaan uiterlijk 72 uur voor vertrek naar de VS ingediend worden. Anders bestaat het risico dat de goedkeuring niet meer tijdig verkregen wordt en de reiziger in kwestie dus niet kan vertrekken. Bij check-in op de luchthaven moet de reiziger naast de ESTA-goedkeuring ook de naam en het adres van de verblijfplaats in de VS kunnen voorleggen. Reizigers die een rondreis per huurwagen gepland hebben, moeten de naam en het adres van de verhuurfirma geven. De adresgegevens moeten steeds volledig zijn.

De ESTA is 2 jaar geldig en kan meermaals gebruikt worden. Een ESTA is gekoppeld aan het internationaal paspoort van de reiziger. Vervalt het paspoort, dan moet ook de ESTA opnieuw aangevraagd worden. De kostprijs voor een ESTA bedraagt 14 USD.

Hebt u binnenkort een reis naar de VS gepland? Neem dan contact op met één van onze reiskantoren voor meer informatie.