Welkom op onze website

/Nieuws
Nieuws 2017-05-22T11:26:25+00:00

Omnia Travel houdt de vinger aan de pols

De duurtijd van een visumaanvraag voor China

De duurtijd van een visumaanvraag voor China voor een reiziger die in zijn paspoort stempels van Turkije heeft staan, wordt voortaan als ‘onbepaald’ opgegeven. Dat kan schommelen tussen 1 en 3 maanden… De ambassade heeft hierover geen uitleg gegeven. Een multiple-entry visum zal in dit geval zeker nooit gegeven worden.
Voor een dringende visumaanvraag moet er dan eerste een express-procedure worden opgestart in de woonplaats van de reiziger voor een nieuw paspoort.

Electronic Travel Authorisation (ETA) – Canada

Vanaf 29 september 2016 hebben reizigers, die tot op heden zonder visum naar of in transit door Canada konden reizen, een ETA (Elektronic Travel Authorization) nodig. Uitzonderingen zijn Amerikaanse staatsburgers en reizigers met een geldig visum. We adviseren onze klanten die nu al afreizen naar Canada om toch de ETA al aan te vragen omdat de controle bij aankomst vlotter verloopt.
Check of je een ETA nodig hebt: www.cic.gc.ca/english/visit/visas-all.asp
Vraag een ETA – Canada aanwww.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp

Reis wijs! U bent Belg en u vertrekt op reis?

Registreer u dan op deze site: travellersonline.diplomatie.be
Het duurt amper een paar minuten en is gratis! Doet zich in uw land van bestemming een ernstige crisis voor (natuurramp, politieke crisis …), dan zal de FOD Buitenlandse Zaken u makkelijker kunnen informeren en helpen.