Opgelet
de Fagradalsfjall staat op uitbarsten en dit kan een impact hebben op al het vliegverkeer in Europa.

Schoolreis Londen: Dompel je onder in de Diversiteit van de Metropool

Schoolreis naar Londen

Londen staat bovenaan het verlanglijstje van organisatoren van educatieve reizen, en terecht. Deze stad ademt diversiteit en weerspiegelt de smeltkroes van culturen als gevolg van het “British Empire”. Met ongeëvenaarde kunstschatten in indrukwekkende musea, kleurrijke markten, aantrekkelijke winkelcentra en straatjes, heeft Londen alles in huis voor een onvergetelijke studiereis.

shutterstock 607235345
Dag 1 | Aankomst - Thames Cruise - Greenwich - Londense Historie - Shakespeare

Vertrek met de bus vanaf school of een andere opstaplocatie. We steken het Kanaal over met de shuttle (1) of per boot (2), afhankelijk van jullie keuze. Bij aankomst in Engeland vervolgen we onze reis per bus naar het centrum van Londen. We beginnen met een bezoek aan het Greenwich Royal Observatory, waar we meer te weten komen over de geschiedenis van de astronomie. Na een vrije lunch stappen we aan boord voor een city cruise op de Thames van Greenwich naar Westminster Pier. Hierop volgt een bezoek aan de London Dungeon, waar jullie ondergedompeld worden in het duistere verleden van Londen en de mysteries rond Jack The Ripper. De dag wordt afgesloten met een rondleiding in het Shakespeare’s Globe Theatre, waar jullie een kijkje nemen in de wereld van de 16e-eeuwse theater kunst. ’s Avonds hebben jullie vrije tijd om het bruisende nachtleven van Londen te ontdekken. We overnachten in het hostel of hotel.

We beginnen de dag met een begeleide wandeling onder leiding van een lokale gids, waarbij we klassieke bezienswaardigheden combineren met pittoreske straatjes en steegjes die het ware karakter van Londen laten zien. Na een vrije lunch gaan we in de namiddag kajakken op Regent’s Canal, van Little Venice naar Camden Lock. Dit biedt een unieke en alternatieve manier om Londen te ontdekken. ’s Avonds genieten we van een musical in een van de vele theaters in Londen. We overnachten in het hostel of hotel.

We beginnen de dag met een bezoek aan St. Paul’s Cathedral, een van de meest indrukwekkende architectonische meesterwerken van Londen. De rest van de ochtend is vrij om te winkelen, te wandelen in het trendy Covent Garden, of de reis af te sluiten in een van de lokale pubs. Vervolgens vertrekken we vanuit Londen naar Folkestone/Dover (afhankelijk van de gekozen overtocht). We steken het Kanaal weer over per boot of met de shuttle en beginnen aan onze terugreis naar huis.


Laat deze reis een onvergetelijke ervaring zijn, doordrenkt van de diversiteit en cultuur van Londen!

  • Advies gebaseerd op onze jarenlange ervaring bij het opstellen van jullie programma
  • Onze werkings- en reservatiekosten
  • 24/7 telefonische bijstand in geval van nood onderweg
  • Garantiefonds Reizen = jullie garantie dat bij financieel onvermogen van de organisator de betaalde gelden niet verloren gaan
  • De btw en lokale taksen gekend op het ogenblik van opmaak van de offerte
  • Advies bij het samenstellen van jullie programma en het in orde brengen van reservaties voor musea, excursies, musicals, theater …
  • Documentatie voor alle deelnemers (zolang de voorraad strekt)
  • Diensten na verkoop

De meeste hotels vragen ter plaatse een waarborg. Meestal volstaat een kredietkaart. Indien er geen schade werd berokkend, krijg je die waarborg bij vertrek terug.

Extra BTW en taksen die niet gekend zijn op het moment van boeking zijn uiteraard niet inbegrepen in de prijzen die wij jullie bezorgen.

Laat ons steeds tijdig weten of er reizigers zijn aan wie extra aandacht moet worden gegeven, bijvoorbeeld specifieke maaltijden, rolstoel…

Sluit steeds een annulerings- en bijstandsverzekering af. Samen met KBC verzekeringen stelden wij een uitgebreide verzekering samen aan zeer voordelig tarief: 1,9 EUR per reisdag per persoon.

Zorg er steeds voor dat leerlingen die geen Belgische nationaliteit hebben zich bij hun Ambassade bevragen omtrent visaverplichtingen om naar Amsterdam te reize

Wij raden jullie ten zeerste aan om voor de ganse groep steeds een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten.

Vraag ons de voorwaarden van onze zeer prijsgunstige verzekeringpolis speciaal opgemaakt voor school- en jongerengroepen.

Dit is slechts een voorbeeldprogramma. Graag passen wij dit aan volgens jullie wensen.

Respect: De Sleutel tot een Betekenisvolle Reiservaring

Over jouw bestemming: Een belangrijk aspect van reizen is het respecteren van het gastland en het cultiveren van begrip voor de lokale cultuur. Hoe meer je jezelf openstelt voor de gebruiken, tradities en levenswijze van de bewoners, hoe rijker en diepgaander jouw reiservaring zal zijn. Respecteer plaatselijke kledingvoorschriften, vooral in heilige plaatsen zoals tempels, kerken en moskeeën. Maak geen foto’s van mensen zonder hen eerst vriendelijk te vragen om toestemming. Houd je aan de aangegeven wandelpaden, vermijd zwerfvuil en gebruik drinkwater verstandig.

Daarnaast is het belangrijk om de rust van je medereizigers in de hotels te respecteren. Laat een positieve indruk achter, niet alleen van jezelf, maar ook van jouw groep, en draag bij aan een respectvolle en verrijkende reiservaring voor iedereen.

Waarom je schoolreis boeken bij Omnia Travel?

Als je Omnia Travel kiest als partner bij de organisatie van jouw reisproject, zorgen we samen met jou voor een succesvolle organisatie van een boeiende, leerrijke en veilige schoolreis.

Expertise en Ervaring

Met kennis van de bestemmingen, en een decennialange ervaring in de organisatie van educatieve reizen, stellen we samen met jou een educatieve en leuke reis samen.

Logistieke Ondersteuning

Wij regelen alle aspecten van de complexe organisatie van educatieve reizen: vervoer, accommodatie, uitstapjes, maaltijden, verzekeringen en administratie voor aan- en verkoop.

Veiligheid en Zekerheid

Veiligheid staat voorop. Als partner van KBC is Omnia Travel een betrouwbaar en solide bedrijf dat alleen met goed geselecteerde leveranciers werkt. Ons team begrijpt de verantwoordelijkheid van scholen/universiteiten jegens studenten en ouders.

Onderwijskundige Waarde

Een schoolreis moet niet alleen leuk en bevorderlijk zijn voor de groepsgeest, maar ook educatief waardevol. De reis geeft de deelnemers de kans om buiten de schoolomgeving, maar aansluitend bij het leerproces, samen nieuwe culturen, geschiedenis, kunst, actualiteit en wetenschap te ontdekken.

Omnia Logo

Algemene informatie
Specifieke informatie over uw schoolreis
Datum

(TIP: de 2 weken voor de paasvakantie zijn bijzonder in trek voor studie- en schoolreizen en GWP’s. Indien jullie deze periode kunnen vermijden, maken jullie meer kans op betere prijzen en krijgen jullie een grotere keuze aan accommodatie.)Vervoer - verblijf - verzekeringen
Overige informatie