Opgelet
de Fagradalsfjall staat op uitbarsten en dit kan een impact hebben op al het vliegverkeer in Europa.

"Krakau en Auschwitz: Een Leerzame en Indrukwekkende Schoolreis"

Krakau & Auschwitz

De voormalige hoofdstad van Polen, Krakau, gecombineerd met een bezoek aan Auschwitz, biedt een reiservaring die je niet snel zult vergeten. Krakau bruist van leven en getuigt van een schitterende wederopbloei. Het indringende Auschwitz plaatst je echter onverbiddelijk in een van de donkerste hoofdstukken uit de geschiedenis. Het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau was de grootste en meest beruchte dodenfabriek van het Derde Rijk. Dit is een schoolreis of studiereis die zonder twijfel een diepe indruk zal achterlaten.

Foto water in Amsterdam
Dag 1 | Vertrek richting Krakau

We vertrekken kort na de middag en maken regelmatig tussenstops onderweg.

We beginnen de verkenning van Krakau in het oude stadsdeel met de Lakenhal, de Mariakerk en het levendige Rynek-plein. Na de vrije middagpauze gaan we op zoek naar sporen van het Joodse verleden van de stad, zoals het oudste Joodse kerkhof van Europa, de Remuh-synagoge en enkele locaties die bekend zijn uit de film ‘Schindler’s List’.

We bezoeken de Auschwitz en Birkenau musea, waar een korte film een introductie geeft over de bevrijding van de Joden. Dit bezoek wordt begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Terug in Krakau brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Wawel-kasteel, ooit de zetel van Poolse koningen. Velen geloven dat het kasteel Wawel zich bevindt op een aardse chakra, een poort van positieve energie. We nodigen je uit om dit zelf te ervaren.

Eerst verkennen we de gangen van de oudste nog actieve zoutmijn in Europa, net buiten Krakau. Na de middagpauze rijden we naar het prachtig gerestaureerde stadje Wroclaw.

In de ochtend maken we een begeleide wandeling door het oude stadscentrum van Wroclaw, met zijn prachtige oude markt en universiteitshallen. Na de lunch heb je wat vrije tijd om de laatste inkopen te doen in het gerenoveerde winkelcentrum.

We zorgen voor een lunchpakket voor onderweg en tegen de middag zijn we terug thuis.

Laat deze reis je inspireren en een blijvende indruk achterlaten!

  • Advies gebaseerd op onze jarenlange ervaring bij het opstellen van jullie programma
  • Onze werkings- en reservatiekosten
  • 24/7 telefonische bijstand in geval van nood onderweg
  • Garantiefonds Reizen = jullie garantie dat bij financieel onvermogen van de organisator de betaalde gelden niet verloren gaan
  • De btw en lokale taksen gekend op het ogenblik van opmaak van de offerte
  • Advies bij het samenstellen van jullie programma en het in orde brengen van reservaties voor musea, excursies, musicals, theater …
  • Documentatie voor alle deelnemers (zolang de voorraad strekt)
  • Diensten na verkoop

De meeste hotels vragen ter plaatse een waarborg. Meestal volstaat een kredietkaart. Indien er geen schade werd berokkend, krijg je die waarborg bij vertrek terug.

Extra BTW en taksen die niet gekend zijn op het moment van boeking zijn uiteraard niet inbegrepen in de prijzen die wij jullie bezorgen.

Laat ons steeds tijdig weten of er reizigers zijn aan wie extra aandacht moet worden gegeven, bijvoorbeeld specifieke maaltijden, rolstoel…

Sluit steeds een annulerings- en bijstandsverzekering af. Samen met KBC verzekeringen stelden wij een uitgebreide verzekering samen aan zeer voordelig tarief: 1,9 EUR per reisdag per persoon.

Zorg er steeds voor dat leerlingen die geen Belgische nationaliteit hebben zich bij hun Ambassade bevragen omtrent visaverplichtingen om naar Amsterdam te reize

Wij raden jullie ten zeerste aan om voor de ganse groep steeds een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten.

Vraag ons de voorwaarden van onze zeer prijsgunstige verzekeringpolis speciaal opgemaakt voor school- en jongerengroepen.

Dit is slechts een voorbeeldprogramma. Graag passen wij dit aan volgens jullie wensen.

Respect: De Sleutel tot een Betekenisvolle Reiservaring

Over jouw bestemming: Een belangrijk aspect van reizen is het respecteren van het gastland en het cultiveren van begrip voor de lokale cultuur. Hoe meer je jezelf openstelt voor de gebruiken, tradities en levenswijze van de bewoners, hoe rijker en diepgaander jouw reiservaring zal zijn. Respecteer plaatselijke kledingvoorschriften, vooral in heilige plaatsen zoals tempels, kerken en moskeeën. Maak geen foto’s van mensen zonder hen eerst vriendelijk te vragen om toestemming. Houd je aan de aangegeven wandelpaden, vermijd zwerfvuil en gebruik drinkwater verstandig.

Daarnaast is het belangrijk om de rust van je medereizigers in de hotels te respecteren. Laat een positieve indruk achter, niet alleen van jezelf, maar ook van jouw groep, en draag bij aan een respectvolle en verrijkende reiservaring voor iedereen.

Waarom je schoolreis boeken bij Omnia Travel?

Als je Omnia Travel kiest als partner bij de organisatie van jouw reisproject, zorgen we samen met jou voor een succesvolle organisatie van een boeiende, leerrijke en veilige schoolreis.

Expertise en Ervaring

Met kennis van de bestemmingen, en een decennialange ervaring in de organisatie van educatieve reizen, stellen we samen met jou een educatieve en leuke reis samen.

Logistieke Ondersteuning

Wij regelen alle aspecten van de complexe organisatie van educatieve reizen: vervoer, accommodatie, uitstapjes, maaltijden, verzekeringen en administratie voor aan- en verkoop.

Veiligheid en Zekerheid

Veiligheid staat voorop. Als partner van KBC is Omnia Travel een betrouwbaar en solide bedrijf dat alleen met goed geselecteerde leveranciers werkt. Ons team begrijpt de verantwoordelijkheid van scholen/universiteiten jegens studenten en ouders.

Onderwijskundige Waarde

Een schoolreis moet niet alleen leuk en bevorderlijk zijn voor de groepsgeest, maar ook educatief waardevol. De reis geeft de deelnemers de kans om buiten de schoolomgeving, maar aansluitend bij het leerproces, samen nieuwe culturen, geschiedenis, kunst, actualiteit en wetenschap te ontdekken.

Omnia Logo

Algemene informatie
Specifieke informatie over uw schoolreis
Datum

(TIP: de 2 weken voor de paasvakantie zijn bijzonder in trek voor studie- en schoolreizen en GWP’s. Indien jullie deze periode kunnen vermijden, maken jullie meer kans op betere prijzen en krijgen jullie een grotere keuze aan accommodatie.)Vervoer - verblijf - verzekeringen
Overige informatie