Opgelet
de Fagradalsfjall staat op uitbarsten en dit kan een impact hebben op al het vliegverkeer in Europa.

Dublin & Beyond: Ontdek de Dynamiek

Dublin: geen gewone stad

Dublin is een bruisende metropool waar moderne architectuur, muziekscènes en een rijke geschiedenis samenkomen. Als muziekliefhebber moet je weten dat Dublin de geboorteplaats is van iconische bands als U2, The Cranberries, Van Morrison, Riverdance, Boyzone en vele anderen. Bovendien is het de thuisbasis van het wereldberoemde Guinness-bier. De stad is omgeven door prachtige natuurlijke schoonheid, met Glendalough en de Wicklow Mountains als charmeurs van dienst. In dit glooiende, groene landschap vind je overblijfselen uit het Neolithische tijdperk, sporen van de Kelten, karakteristieke Ierse kerken, torens en kruisen verspreid over het landschap.

shutterstock 1930581263
Dag 1 | Aankomst in Dublin

Begin je avontuur met een vlucht van Brussel naar Dublin. ’s Avonds maak je een ontspannende wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Dublin voordat je incheckt in je accommodatie.

Jouw dag begint met een bezoek aan het Dublinia Museum, gevolgd door een wandeling naar de Christ Church Cathedral via de verbindingsbrug. Je gaat verder met een bezoek aan het Dublin Castle en slentert daarna naar de bruisende kunstenaarswijk Temple Bar, bekend om zijn levendige sfeer. Overnachting in Dublin.

Eerst bezoek je het Trinity College met het beroemde “Book of Kells”. Vervolgens rijd je naar de Boyne Valley, de bakermat van de Ierse beschaving. Hier ontdek je belangrijke monumenten, zoals Newgrange, Dowth en Knowth, evenals de Hill of Slane en Hill of Tara, plaatsen vol Keltische mythologie. Overnachting in de regio.

Terug naar Dublin Na een ochtendwandeling in de prachtige tuinen en bij de waterval van Powerscourt, die terecht als de mooiste van Ierland worden beschouwd, reis je ’s middags via de ‘Military Road’ naar Glendalough. Dit betoverende dal tussen twee meren wordt omringd door steile beboste hellingen en herbergt een van de meest sfeervolle klooster ruïnes van Ierland. Je keert terug naar Dublin voor de overnachting.

Ontbijt en wat vrije tijd om de laatste indrukken op te doen. Vervolgens vlieg je terug naar Brussel.

 • Bezoek aan ‘The National Gallery of Ireland’ met werken van Vermeer, Caravaggio en Monet
 • Verkenning van het Guinness Storehouse
 • Een bezoek aan de Jameson Distillery, bekend van de befaamde Ierse whiskey
 • Een dag vol typisch Ierse activiteiten: turf steken, leren Hurling spelen, Iers sodabrood bakken, ceili-dans leren, en een introductie in het spelen van de Bodhran (Ierse drum)
 • Een stads- en riviertrip in een amfibievoertuig, waarbij je de belangrijkste bezienswaardigheden vanaf het land en het water kunt ontdekken onder deskundige begeleiding (75 minuten plezier).
 • Advies gebaseerd op onze jarenlange ervaring bij het opstellen van jullie programma
 • Onze werkings- en reservatiekosten
 • 24/7 telefonische bijstand in geval van nood onderweg
 • Garantiefonds Reizen = jullie garantie dat bij financieel onvermogen van de organisator de betaalde gelden niet verloren gaan
 • De btw en lokale taksen gekend op het ogenblik van opmaak van de offerte
 • Advies bij het samenstellen van jullie programma en het in orde brengen van reservaties voor musea, excursies, musicals, theater …
 • Documentatie voor alle deelnemers (zolang de voorraad strekt)
 • Diensten na verkoop

De meeste hotels vragen ter plaatse een waarborg. Meestal volstaat een kredietkaart. Indien er geen schade werd berokkend, krijg je die waarborg bij vertrek terug.

Extra BTW en taksen die niet gekend zijn op het moment van boeking zijn uiteraard niet inbegrepen in de prijzen die wij jullie bezorgen.

Laat ons steeds tijdig weten of er reizigers zijn aan wie extra aandacht moet worden gegeven, bijvoorbeeld specifieke maaltijden, rolstoel…

Sluit steeds een annulerings- en bijstandsverzekering af. Samen met KBC verzekeringen stelden wij een uitgebreide verzekering samen aan zeer voordelig tarief: 1,9 EUR per reisdag per persoon.

Zorg er steeds voor dat leerlingen die geen Belgische nationaliteit hebben zich bij hun Ambassade bevragen omtrent visaverplichtingen om naar Amsterdam te reize

Wij raden jullie ten zeerste aan om voor de ganse groep steeds een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten.

Vraag ons de voorwaarden van onze zeer prijsgunstige verzekeringpolis speciaal opgemaakt voor school- en jongerengroepen.

Dit is slechts een voorbeeldprogramma. Graag passen wij dit aan volgens jullie wensen.

Respect: De Sleutel tot een Betekenisvolle Reiservaring

Over jouw bestemming: Een belangrijk aspect van reizen is het respecteren van het gastland en het cultiveren van begrip voor de lokale cultuur. Hoe meer je jezelf openstelt voor de gebruiken, tradities en levenswijze van de bewoners, hoe rijker en diepgaander jouw reiservaring zal zijn. Respecteer plaatselijke kledingvoorschriften, vooral in heilige plaatsen zoals tempels, kerken en moskeeën. Maak geen foto’s van mensen zonder hen eerst vriendelijk te vragen om toestemming. Houd je aan de aangegeven wandelpaden, vermijd zwerfvuil en gebruik drinkwater verstandig.

Daarnaast is het belangrijk om de rust van je medereizigers in de hotels te respecteren. Laat een positieve indruk achter, niet alleen van jezelf, maar ook van jouw groep, en draag bij aan een respectvolle en verrijkende reiservaring voor iedereen.

Waarom je schoolreis boeken bij Omnia Travel?

Als je Omnia Travel kiest als partner bij de organisatie van jouw reisproject, zorgen we samen met jou voor een succesvolle organisatie van een boeiende, leerrijke en veilige schoolreis.

Expertise en Ervaring

Met kennis van de bestemmingen, en een decennialange ervaring in de organisatie van educatieve reizen, stellen we samen met jou een educatieve en leuke reis samen.

Logistieke Ondersteuning

Wij regelen alle aspecten van de complexe organisatie van educatieve reizen: vervoer, accommodatie, uitstapjes, maaltijden, verzekeringen en administratie voor aan- en verkoop.

Veiligheid en Zekerheid

Veiligheid staat voorop. Als partner van KBC is Omnia Travel een betrouwbaar en solide bedrijf dat alleen met goed geselecteerde leveranciers werkt. Ons team begrijpt de verantwoordelijkheid van scholen/universiteiten jegens studenten en ouders.

Onderwijskundige Waarde

Een schoolreis moet niet alleen leuk en bevorderlijk zijn voor de groepsgeest, maar ook educatief waardevol. De reis geeft de deelnemers de kans om buiten de schoolomgeving, maar aansluitend bij het leerproces, samen nieuwe culturen, geschiedenis, kunst, actualiteit en wetenschap te ontdekken.

Omnia Logo

Algemene informatie
Specifieke informatie over uw schoolreis
Datum

(TIP: de 2 weken voor de paasvakantie zijn bijzonder in trek voor studie- en schoolreizen en GWP’s. Indien jullie deze periode kunnen vermijden, maken jullie meer kans op betere prijzen en krijgen jullie een grotere keuze aan accommodatie.)Vervoer - verblijf - verzekeringen
Overige informatie