Opgelet
de Fagradalsfjall staat op uitbarsten en dit kan een impact hebben op al het vliegverkeer in Europa.

Coole Schoolreis: Kroatië & Slovenië Avontuur

Kroatië & Slovenië Avontuur

Dit fascinerend gebied ligt tussen de Adriatische zee, Italië, Oostenrijk en Hongarije. Geen wonder dus dat dit stukje Europa naast de Kelten en de Romeinen ook in de smaak viel bij andere volkeren, zoals de Visigoten, Attila en de Hunnen, de Franken, de Habsburgers… Allen lieten zij hier hun sporen na. Nu is het dus aan jullie om dit alles in een wondermooie omgeving te ontdekken.

shutterstock 364645733
Dag 1 | België – Bled (hele dag)

We trappen de reis af vroeg in de ochtend (rond 04u00) en komen ’s avonds aan in het prachtige Bled. Onderweg maken we enkele toffe stops.

De ochtend staat in het teken van Bled. Daarna vertrekken we per bus naar de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana. Lunchpakketjes worden verstrekt door het hotel. In de middag verkennen we deze stad, die ons doet denken aan Praag en Parijs, met hoogtepunten zoals het parlement, de Nationale Bibliotheek, de Maltese School, de kades, het stadhuis, de kathedraal en het Prešerenplein. ’s Avonds rijden we door naar ons hotel in Jadran Crikvenica of de omgeving, waar we dineren en eventueel een avondwandeling maken.

Na een stevig ontbijt vertrekken we naar het eiland Krk, waar gidsen ons opwachten voor een fietstocht door de prachtige natuur. Vervolgens gaan we naar Rijeka, een sfeervolle havenstad. ’s Avonds dineren we in het hotel en hebben we misschien nog een avondactiviteit, zoals karaoke of een stadsspel.

We rijden ongeveer 2 uur en 30 minuten naar het door UNESCO beschermde Plitvice Nationaal Park voor een dag in de natuur. We kunnen gebruik maken van een boot of trein om het park te verkennen. ’s Avonds keren we terug naar het hotel per bus.

Een dagexcursie naar de hoofdstad Zagreb. Gidsen leiden ons gedurende 2 uur door de stad, waar we de bovenstad met de kathedraal en het parlement bezoeken, gevolgd door een verkenning van de benedenstad. Terug naar het hotel per bus en avondeten. ’s Avonds staat er nog een leuke activiteit op het programma, zoals karaoke of een stadsspel.

Ontbijt. Vandaag genieten we van een zeedag met een boottocht vanuit de haven van Crikvenica, inclusief een smakelijke lunch. ’s Middags terug naar het hotel voor wat vrije tijd en avondeten. De avond wordt een feest!

Na het ontbijt en uitchecken vertrekken we vroeg met de bus naar Istrië. In Pula bezoeken we het amfitheater (zonder gids) en maken een korte wandeling naar de marktplaats. Vrije tijd voor de lunch en ’s middags reizen we per bus naar München, waar optioneel “München by night” op het programma kan staan. Rond middernacht stappen we op de bus voor de nachtrit naar België.

Aankomst aan de school in de voormiddag. Een onvergetelijk avontuur zit erop!

  • Advies gebaseerd op onze jarenlange ervaring bij het opstellen van jullie programma
  • Onze werkings- en reservatiekosten
  • 24/7 telefonische bijstand in geval van nood onderweg
  • Garantiefonds Reizen = jullie garantie dat bij financieel onvermogen van de organisator de betaalde gelden niet verloren gaan
  • De btw en lokale taksen gekend op het ogenblik van opmaak van de offerte
  • Advies bij het samenstellen van jullie programma en het in orde brengen van reservaties voor musea, excursies, musicals, theater …
  • Documentatie voor alle deelnemers (zolang de voorraad strekt)
  • Diensten na verkoop

De meeste hotels vragen ter plaatse een waarborg. Meestal volstaat een kredietkaart. Indien er geen schade werd berokkend, krijg je die waarborg bij vertrek terug.

Extra BTW en taksen die niet gekend zijn op het moment van boeking zijn uiteraard niet inbegrepen in de prijzen die wij jullie bezorgen.

Laat ons steeds tijdig weten of er reizigers zijn aan wie extra aandacht moet worden gegeven, bijvoorbeeld specifieke maaltijden, rolstoel…

Sluit steeds een annulerings- en bijstandsverzekering af. Samen met KBC verzekeringen stelden wij een uitgebreide verzekering samen aan zeer voordelig tarief: 1,9 EUR per reisdag per persoon.

Zorg er steeds voor dat leerlingen die geen Belgische nationaliteit hebben zich bij hun Ambassade bevragen omtrent visaverplichtingen om naar Amsterdam te reize

Wij raden jullie ten zeerste aan om voor de ganse groep steeds een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten.

Vraag ons de voorwaarden van onze zeer prijsgunstige verzekeringpolis speciaal opgemaakt voor school- en jongerengroepen.

Dit is slechts een voorbeeldprogramma. Graag passen wij dit aan volgens jullie wensen.

Respect: De Sleutel tot een Betekenisvolle Reiservaring

Over jouw bestemming: Een belangrijk aspect van reizen is het respecteren van het gastland en het cultiveren van begrip voor de lokale cultuur. Hoe meer je jezelf openstelt voor de gebruiken, tradities en levenswijze van de bewoners, hoe rijker en diepgaander jouw reiservaring zal zijn. Respecteer plaatselijke kledingvoorschriften, vooral in heilige plaatsen zoals tempels, kerken en moskeeën. Maak geen foto’s van mensen zonder hen eerst vriendelijk te vragen om toestemming. Houd je aan de aangegeven wandelpaden, vermijd zwerfvuil en gebruik drinkwater verstandig.

Daarnaast is het belangrijk om de rust van je medereizigers in de hotels te respecteren. Laat een positieve indruk achter, niet alleen van jezelf, maar ook van jouw groep, en draag bij aan een respectvolle en verrijkende reiservaring voor iedereen.

Waarom je schoolreis boeken bij Omnia Travel?

Als je Omnia Travel kiest als partner bij de organisatie van jouw reisproject, zorgen we samen met jou voor een succesvolle organisatie van een boeiende, leerrijke en veilige schoolreis.

Expertise en Ervaring

Met kennis van de bestemmingen, en een decennialange ervaring in de organisatie van educatieve reizen, stellen we samen met jou een educatieve en leuke reis samen.

Logistieke Ondersteuning

Wij regelen alle aspecten van de complexe organisatie van educatieve reizen: vervoer, accommodatie, uitstapjes, maaltijden, verzekeringen en administratie voor aan- en verkoop.

Veiligheid en Zekerheid

Veiligheid staat voorop. Als partner van KBC is Omnia Travel een betrouwbaar en solide bedrijf dat alleen met goed geselecteerde leveranciers werkt. Ons team begrijpt de verantwoordelijkheid van scholen/universiteiten jegens studenten en ouders.

Onderwijskundige Waarde

Een schoolreis moet niet alleen leuk en bevorderlijk zijn voor de groepsgeest, maar ook educatief waardevol. De reis geeft de deelnemers de kans om buiten de schoolomgeving, maar aansluitend bij het leerproces, samen nieuwe culturen, geschiedenis, kunst, actualiteit en wetenschap te ontdekken.

Omnia Logo

Algemene informatie
Specifieke informatie over uw schoolreis
Datum

(TIP: de 2 weken voor de paasvakantie zijn bijzonder in trek voor studie- en schoolreizen en GWP’s. Indien jullie deze periode kunnen vermijden, maken jullie meer kans op betere prijzen en krijgen jullie een grotere keuze aan accommodatie.)Vervoer - verblijf - verzekeringen
Overige informatie