Opgelet
de Fagradalsfjall staat op uitbarsten en dit kan een impact hebben op al het vliegverkeer in Europa.

Veelgestelde vragen over vakantiereizen

Hieronder kan je een overzicht terugvinden van veelgestelde vragen.

Hoe eerder je boekt, hoe kleiner de kans op teleurstellingen.
In het begin van het boekingsseizoen heb je een grotere keuze op vlak van verblijf, vluchtmogelijkheden, reisprogramma’s etc. Hoe sneller jij erbij bent, hoe groter dus de kans dat je een reis gaat vinden die op alle vlakken voldoet aan al jouw wensen.
Heel wat reispartners doen interessante vroegboekacties, gaande van kortingen tot extra services of upgrades op bepaalde producten.
Je kan al rustig op zoek gaan naar de leukste restaurantjes of activiteiten ter plaatse of enkele woorden leren in de taal van je bestemming.

Uiteraard kan je zelf je vakantie in elkaar steken. Voor sommigen is dat ook een essentieel onderdeel van de vakantievoorbereiding.Maar je staat juridisch veel zwakker. Bij problemen zoals overboeking, falende dienstverlening of faillissement van een dienstverlener, zal je naar de rechtbank ter plaatse moeten stappen.

Europese richtlijnen, wetgeving op de handelspraktijken, correcte algemene reisvoorwaarden en de bij ons wettelijk voorziene waarborgen beschermen je als consument tegen mogelijke wanpraktijken en faillissement.

Bovendien zijn onze prijzen doorgaans lager dan wat je zou betalen bij rechtstreekse reservering van vluchten en logies. Door een grotere inkoopkracht kunnen we vaak voordelige prijzen negotiëren.

Wil je een combinatie van eigen initiatief en rechtszekerheid, bezorg ons dan jouw vakantie-ideeën om voor jou een gelijkaardig pakket op maat uit te werken.

Wanneer wij in onze eigen voorraad of de voorraad van de touroperator geen kamers meer hebben is het in sommige gevallen mogelijk om bij de accommodatieverschaffer na te vragen of er in hun voorraad nog een kamer beschikbaar is. De boeking is dan even ‘op aanvraag’ maar is wel bindend.

Hoe gaat het in zijn werk?
We boeken met jouw akkoord de reis en er wordt contact opgenomen met de touroperator of accommodatieverschaffer. Het duurt meestal 3 tot 4 werkdagen voordat we een antwoord ontvangen.
Komt jouw vakantie akkoord, dan is jouw boeking definitief geworden. Komt jouw vakantie niet akkoord, dan nemen wij per telefoon of e-mail contact met je op. Wanneer er geen kamers of appartementen meer zijn dan kunnen wij je misschien een alternatieve accommodatie aanbieden. Let op: het is niet mogelijk om een boeking op aanvraag kosteloos te annuleren.

Minderjarige kinderen moeten steeds, zoals elke reiziger,  in het bezit zijn van hun eigen geldig identiteitsbewijs met foto of van een eigen, geldige internationale reispas. De reisdocumenten die kinderen nodig hebben hangt net als bij volwassenen af van het land waar zij naartoe reizen.

Er zijn geen Belgische of internationale formulieren of procedures die de regels wat betreft de  ouderlijke toestemming voor het reizen van minderjarigen vastleggen. Er wordt wel sterk aangeraden om schriftelijke toestemming te geven wanneer je kind alleen of in het gezelschap van andere personen dan de ouders reist. Ook wanneer je kind met één ouder reist, kun je het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier zetten en de handtekening door de gemeente voor echt laten verklaren. Deze schriftelijke toestemming kun je dan meenemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam dragen, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Wil je onaangename verrassingen voorkomen, dan informeer je best vooraf bij de luchtvaartmaatschappij en bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming of er extra documenten nodig zijn voor kinderen die alleen of met één ouder reizen. Ook wanneer sommige landen minderjarigen toestaan om het land binnen te komen, kan je kind misschien toch een speciale toestemming nodig hebben voor de landen waar hij of zij op doorreis gaat. Als je kind met het vliegtuig reist, kan je best van tevoren contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij. Vaak eisen zij wel officiële toestemming via hun eigen formulieren.

xx

xx

xx

xx

xx

xx