Online check-in

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u vanaf 24 uur voor vertrek van uw vlucht reeds online inchecken. Zo bent u niet alleen zeker van een plaats op het vliegtuig. U vermijdt namelijk ook lange wachtrijen in de vertrekhal. Voor een online check-in hebt u het referentienummer van uw vluchtreservatie nodig. Dat bestaat uit een combinatie van 6 letters en cijfers.

Online inchecken bij verschillende luchtvaartmaatschappijen kunt u hier.

Op de luchthaven

Wie een korteafstandsvlucht neemt, moet minstens 2 uur op voorhand op de luchthaven aanwezig zijn. Voor een langeafstandsvlucht is dat 3 uur. Bij het doorlopen van de veiligheidscontrole moet u uw boarding pass bij de hand houden.

Er gelden strikte beperkingen voor het meenemen van vloeistoffen en potentieel gevaarlijke voorwerpen in de handbagage. Voor uw veiligheid wordt handbagage nauwkeurig gecontroleerd. Hou rekening met enige wachttijd en probeer die niet te verlengen door u zelf aan de voorschriften te houden.

Meer informatie over handbagage

Respecteer ook de opgelegde maximale afmetingen van de handbagage door uw luchtvaartmaatschappij. Anders riskeert u bij het boarden een fikse toeslag te moeten betalen.

Te vermijden luchtvaartmaatschappijen

Hier vindt u een lijst van luchtvaartmaatschappijen met een exploitatieverbod in de EU.