Inentingen

Op reis gaan is de ideale gelegenheid om u in orde te stellen met de inentingen tegen tetanus, difterie, kinkhoest, mazelen en polio. Afhankelijk van uw specifieke reisomstandigheden kunnen ook andere inentingen aangeraden zijn. Zo kunnen inentingen tegen Hepatitis A en B, hondsdolheid of gele koorts vereist zijn. Neem steeds contact op met uw huisarts om dit individueel te bespreken.

Via de website van Instituut voor Tropische Geneeskunde kunt u per bestemming opzoeken welke inentingen aangeraden dan wel verplicht zijn.

Reisapotheek

Neem een kleine reisapotheek met enkele noodzakelijke geneesmiddelen mee. Afhankelijk van de bestemming moet u voor geneesmiddelen op voorschrift ook een doktersbewijs kunnen voorleggen.

Reisverzekering

Ga voor vertrek na of uw verzekering voldoende dekking en bescherming biedt voor uw manier van reizen. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet is ten zeerste aangeraden, zeker wanneer u een verre reis plant. Bij Omnia Travel geven wij u graag het nodige advies. Voor meer informatie kunt u steeds terecht bij: Katrien Soetemans

Sla het noodnummer van uw bijstandsverzekering en het telefoonnummer van uw Omnia Travel reiskantoor alvast op in uw telefoon. Zo hoeft u niet op zoek te gaan tijdens een noodgeval.

U bent Belg? Registreer uw verblijf!

Hebt u een verre reis gepland? Registreer uw verblijf in het buitenland dan bij Diplomatie België via travellersonline.diplomatie.be. In geval van ernstige onvoorziene omstandigheden op uw bestemming zijn zij op de hoogte dat u zich daar bevindt.

Informeer familie en vrienden

Geef familie en vrienden de nodige informatie over uw verblijfplaats en de duur van uw verblijf. Omnia Travel is GDPR-conform en geeft geen informatie door aan uw familie- of vriendenkring.