Aan het drielandenpunt Duitsland, Tsjechië en Polen ligt een mooi en grotendeels beschermd natuurgebied, een waar paradijs voor skiërs, mountainbikers, vissers en trekkers. Jullie logeren in de schitterend gelegen ranch Malevil. Sport en natuur zijn daar troef. Via het historische (Terezin) Theresienstadt bereiken we de hippe, levendige stad Praag.

Dag 1 | Dagrit naar drielandenpunt Duitsland – Tsjechië – Polen
Vroeg vertrek naar Tsjechië waar jullie in de latere namiddag aankomen. Een picknick voor onderweg is aangeraden. Onthaal met warme maaltijd en inchecken in de ranch van Malevil. Deze is gelegen in Heřmanice v Podještědí, in het Lausitzer gebergte. Deze leuke ranch bestaat uit een geheel van verschillende gebouwen en sportieve mogelijkheden te midden van de prachtige natuur. Indien gewenst, kunnen jullie op de heenreis de mooie stad Dresden inlassen. Het programma en de overnachtingen passen we dan in samenspraak met jullie aan. Overnachting in Malevil.

Dag 2 | Malevil – een sportieve dag in een prachtige omgeving
Vandaag staat in een sportief programma de groepsdynamiek centraal. Er is keuze uit het lichte of het zwaardere werk: een begeleide dagtocht in de omgeving, mountainbike, raften, hoogteparcours… Middagmaal onder de vorm van een picknick tijdens de activiteiten. Deze sportieve dag wordt afgesloten met een heerlijke maaltijd. Overnachting in Malevil (er wordt dikwijls gevraagd om een dagje langer in Malevil te verblijven gezien het er bijzonder leuk vertoeven is).

Dag 3 | Malevil – Terezin – Praag
We bezoeken Terezin (Theresienstadt), een krijgsgevangenenkamp uit WO I dat in WO II door de nazi’s werd omgevormd tot een concentratiekamp voor de Joden. Verder naar Praag. In de Malá Strana starten we vanuit de Burchtwijk met een ontdekkingsspel in de stijl van de ‘Da Vinci Code’. Het spel heeft als doel om de jongeren doorheen de binnenstad te loodsen en hen aan de hand van ‘sleutels’ tot een ‘inzicht’ te laten komen. Check-in in jullie hotel. Het hotel ligt zeer dicht bij de stad en is perfect uitgerust om de groep te onthalen. Jullie sluiten de dag af met een buffetmaaltijd tijdens de afvaart van de Moldau. Overnachting in Praag.

Dag 4 | Praag
Na het ontbijt volgt een gidsronde in de Oude Stad met o.a. de Tynkerk, het astronomisch uurwerk en het Rudolfium. Vrij middagmaal. In de namiddag is er tijd om een bezoek te brengen aan een museum (Mucha Museum, Museum van het Communisme of Kafka museum). Overnachting in Praag.

Dag 5 | Praag
Bezoek aan de Joodse wijk (de ene helft van de groep in de voormiddag en de andere helft in de namiddag). Met een plaatselijke gids bezoeken jullie de synagogen, het kerkhof en het museum met de aangrijpende kindertekeningen. Vrije maaltijd in het centrum van de stad, tijd om te winkelen of gewoon wat te kuieren door deze charmante stad. Nachtrit richting België.

Dag 6 | Reisdag
In de loop van de voormiddag terug in België.

Steeds inbegrepen in de prijs die wij zullen opmaken

 • Advies bij het opstellen van het programma

 • Onze werking- en reservatiekosten

 • 24/7 telefonische bijstand in geval van nood

 • Garantiefonds Reizen = jullie garantie dat bij financieel onvermogen van de organisator de betaalde gelden niet verloren gaan

 • De btw en lokale taksen gekend op het ogenblik van opmaak van de offerte

 • Advies bij het samenstellen van het programma en het in orde brengen van reservaties voor musea, excursies, musicals, theater …

 • Documentatie voor alle deelnemers (zolang de voorraad strekt)

 • Diensten na verkoop

Hou hier rekening mee bij de opmaak van het programma

 • Laat ons tijdig weten of er reizigers zijn aan wie extra aandacht moet worden gegeven teneinde ook voor hen de reis vlot te laten verlopen: aangepaste maaltijden, aangepaste kamer, toegankelijkheid met rolstoel…

 • Heel wat hotels vragen om ter plaatse bij aankomst een waarborg te betalen of een kredietkaart te geven. Als er geen schade wordt berokkend, krijg je die waarborg terug bij vertrek.

 • We raden jullie ten zeerste aan een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten. Als de volledige groep kiest voor een verzekering en de reissom is lager dan 620 EUR dan hebben we voor jullie samen met KBC Verzekeringen een zeer gunstige formule uitgewerkt aan 1,9 EUR per dag per deelnemer.

 • Voor busreizen moeten onze chauffeurs zich houden aan de regels omtrent de rij- en rusttijden.

 • Reizigers die niet van de Belgische nationaliteit zijn, dienen zich tijdig te informeren bij hun ambassade omtrent de voorwaarden die voor hen gelden om naar het betreffende land te reizen.

Wij raden jullie ten zeerste aan om voor de ganse groep steeds een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten.
Vraag ons de voorwaarden van onze zeer prijsgunstige verzekeringpolis speciaal opgemaakt voor school- en jongerengroepen.

Dit is slechts een voorbeeldprogramma. Graag passen wij dit aan volgens jullie wensen.

Interesse in deze schoolreis naar Tsjechië of een andere buitenlandse reis als
GWP, schoolreis, werkweek, studiereis…?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan