Beleef in één week een onvergetelijke schoolreis – studiereis Albanië, een land dat nog maar een kwarteeuw geleden uit het isolement trad. Ontdek de fascinerende geschiedenis, de nu nog onbezoedelde natuur, bergen, zee, strand en de culturele toppers. Deze schoolreis – studiereis Albanië is uniek en origineel.  Jullie worden begeleid door een uitstekende Nederlandstalige gids. In dit zeer gevarieerd programma is er ook tijd voor actie, bijvoorbeeld een dagje raften rond de Vjosa rivier. Op zoek naar een origineel en boeiend reisverhaal? Dit is het!

Dag 1 | Heenreis naar Tirana en rit naar Shkodër
Jullie vliegen naar de Albanese hoofdstad Tirana en rijden richting Shkodër, de grootste stad in het Noorden. Shkodër is in Albanië befaamd voor zijn humor, cultuurliefhebbers, kunstenaars en prachtige natuur. Het is een studentenstad. Het jonge volkje zorgt voor een leuke sfeer waar we tijdens een rustige verkenning langs de autoloze lanen van genieten.

Dag 2 | Shkodër – Shkodër’s meer – Zogaj – Rozafa kasteel
Na het lekkere ontbijt vertrekken jullie naar het prachtige Zogaj, een gehucht aan het meer van Shkodër. Heb je zin om dit stuk van 5 km te fietsen? Dat kan! Voor de anderen staat de auto klaar. Jullie bewonderen het prachtige meer, met de bergen als ver decor. Voor de lunch reserveerden we een tafel bij de waterkant. Jullie kunnen de vissen zien zwemmen terwijl jullie genieten van spijs en drank. ’s Namiddags bezoeken jullie het legendarische Rozafa kasteel. De gids vertelt er over het tragische lot van Rozafa, aan wie het kasteel zijn naam ontleent. Het panorama vanop de kasteelmuren is andermaal verbluffend.
Overnachting in Shkodër in Gardenland 3*, Rose Garden hotel 3* of Mi casa est tu casa Hostel.

Dag 3 | Berat, de stad met 1000 ramen
Na het ontbijt zetten jullie koers naar Berat. Een tussenstop in Durrës geeft jullie de kans om een Romeins amfitheater en het gloednieuwe archeologische museum te bezoeken. Berat is een stad die terecht op de werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. In ‘de stad met 1000 ramen’ met zijn smalle kasseistraatjes en overhellende gevels waan je je een figurant in een film uit de vorige eeuw. Jullie bezoeken het prachtige kasteel van Berat, dat eigenlijk een ommuurd kasteeldorp en nog druk bewoond is. Na een korte pauze met een drankje, kunnen jullie het museum Onufri bezoeken. Jullie schuiven voor de lunch jullie voeten onder tafel bij een authentiek restaurantje, Klea restaurant, middenin het kasteeldorp en genieten er van een heerlijke traditionele maaltijd.
Overnachting in een authentieke oud gebouw, Hotel Antipatrea, 3* in Berat.

Dag 4 | Langs de prachtige Albanese kust
Jullie hebben vandaag een stevige afstand voor de boeg en vertrekken dan ook meteen na het ontbijt. Jullie eindbestemming is Sarandë en de route loopt de hele dag langs de adembenemende Albanese kust. Onderweg stoppen jullie op 1000 m hoogte voor een magnifiek fotomoment. Op deze plaats kan je letterlijk tussen de wolken lopen. Een eind verderop maken jullie een zijsprong naar het bergdorpje Qeparo. Waar de meeste toeristen niet verder kijken dan ‘Qeparo-bad’ (beneden aan de zee), rijden jullie de pittige helling op om dit bijzondere bergdorpje te leren kennen. Een bewoonster wacht ons op en beantwoordt al jullie praktische vragen zoals het eenvoudige: hoe kan men hier overleven?
Overnachting in Sarandë in Hotel Blue Sky 4*.

Dag 5 | Butrint – Nationale Park Unesco erfgoed
Jullie bezoeken vandaag Butrint, een uitgestrekte archeologische site en de drukst bezochte plek van Albanië. Hier was ooit een belangrijke Romeinse vesting, en tot op vandaag kan je de muren van de verschillende huisjes, winkels en tempels zien. Enkele goed bewaarde mozaïeken maken Butrint extra speciaal. Het is er tegelijk ook puur genieten van de natuur en het panorama. Ook Butrint staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Jullie reizen verder naar Gjirokastër maar eerst moeten jullie even halt houden bij ‘Het blauwe oog’ (Syrikalter). Deze onwaarschijnlijk azuurblauwe waterbron is een uniek natuurverschijnsel en een echte streling voor het oog. Terwijl de waterjuffers je om de oren zoemen, kan je je ogen de kost geven aan zoveel natuurpracht. Deze plek was vroeger een inspiratiebron voor dichters en schrijvers. En voor de fotografieliefhebbers onder ons: het is een uitdaging om dit fenomeen op de gevoelige plaat vast te leggen. Ook Gjirokastër is door UNESCO geklasseerd als werelderfgoed.
Overnachting in Gjirokastër, Hotel Kalemi, 3*.

Dag 6 | Rafting en de “Stad van steen”
Na het vroege ontbijt vertrekken jullie naar de bloemenstad Përmet. De “Albania Rafting Group” neemt jullie mee voor een dag vol spanning en adrenaline.  Jullie gaan raften rond de Vjosa rivier.  Jullie picknicken daar ter plaatse en voor een 5-tal uurtjes zijn jullie weg tussen de rivier en de bergen. Voor wie in de late namiddag nog energie heeft, gaat het naar het kasteel van Gjirokastër en onderweg bezoeken jullie ook het huis van Enver Hoxha – de Albanese dictator – en het huis van Ismail Kadare -de beste Albanese schrijver van de hedendaagse literatuur -. Na een spannende dag slapen jullie als rozen.
Overnachting in Gjirokastër, Hotel Kalemi, 3*.

Dag 7 | Gjirokastër – Tirana
Reisdag.  Na het ontbijt en uitchecken vertrekken jullie voor een lange reis: 220 km lang en ongeveer 3 uur 30 rijden met de nodige tussenstops richting Tirana. Jullie bezichtigen het historisch centrum van Tirana en proeven bij de lunch de regionale keuken. Helemaal opgekikkerd van de maaltijd zijn jullie klaar voor een lange wandeling rond de Bllok, een wijk waar vroeger enkel leden van de communistische partij mochten binnengaan. De gids geeft jullie graag tekst, uitleg en een antwoord op al jullie vragen over het leven onder het communistische bewind.  ’s Avonds maken jullie een wandeling rond het centrum van Tirana. Jullie zullen merken dat Tirana ‘by night’ zeer levendig is.
Overnachting in Tirana – Hotel Austria 4*.

Dag 8 | Terug naar huis
… Vrije shopping of wandelen, uitchecken en vertrekken richting luchthaven Moeder Theresa van Tirana.


Benaderende prijs voor de schoolreis – studiereis Albanië:
tussen 900 EUR en 1000 EUR per persoon

minimum deelnemers: 30 / maximum deelnemers: 50

Inbegrepen

 • Vlucht heen en terug naar Tirana in economy class (eventueel vertrek vanuit Amsterdam)
 • Alle vermelde uitstappen, transfers en toegangen

 • 24/7 telefonische bijstand in geval van nood

 • Alle uitstappen en verplaatsingen met luxe autocar met airco

 • 7 nachten verblijf in meerpersoonskamers in hotels en guesthouses (begeleiders in 2-persoonskamer). Vermelde hotels onder voorbehoud van beschikbare kamers

 • Alle vermelde maaltijden

 • Begeleiding door zeer bekwame Nederlandstalige gids (Tirana/Tirana)

 • Onkosten en maaltijden lokale gidsen

 • 1 dag rafting onder begeleiding

 • Garantiefonds Reizen = jullie garantie dat bij financieel onvermogen van de organisator de betaalde gelden niet verloren gaan

 • De btw en lokale taksen gekend op het ogenblik van opmaak van de offerte

 • Advies bij het samenstellen van het programma en het in orde brengen van reservaties voor musea, excursies, musicals, theater …

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard

 • Reisbijstands-, bagage- en/of annuleringsverzekering.

 • Brandstoftoeslagen en taksen die niet gekend waren bij opmaak van deze prijs (15 dec 2016)

Tips

 • Voor een reis naar Albanië volstaat een Belgische identiteitskaart die nog 3 maand geldig is bij aankomst.

 • Lokale munt = Albanese LEK (ALL) – 1.000 ALL = 7,50 EUR

Wij raden jullie ten zeerste aan om voor de ganse groep steeds een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten.
Vraag ons de voorwaarden van onze zeer prijsgunstige verzekeringpolis speciaal opgemaakt voor school- en jongerengroepen.

Dit is slechts een voorbeeldprogramma. Graag passen wij dit aan volgens jullie wensen.

Interesse in deze schoolreis – studiereis Albanië of een andere buitenlandse reis als schoolreis, werkweek, studiereis…?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan