Berlijn: “Ich bin ein Berliner” is het gevoel dat je hebt na een bezoek aan deze groene hoofdstad van Duitsland. Of je nu houdt van cultuur, moderne architectuur, schitterende musea, shopping, een bruisend nachtleven, of alles samen… Berlijn heeft het allemaal! Geen stad verandert zo snel! Geen stad kent zo’n bewogen verleden en tegelijk zo’n onweerstaanbare drang om te verrassen en te vernieuwen. De constructies zijn hypermodern en gedurfd. Kijk maar naar de koepel van de Reichstag of de gebouwen op de Potsdamer Platz. Berlijn is een van de levendigste, spannendste en meest veelzijdige metropolen ter wereld.

Dag 1 | Nachtrit naar Berlijn
Jullie vertrekken ’s avonds richting Berlijn. Overnachting op de bus.

Dag 2 | Berlijn
Aankomst in Berlijn in de voormiddag. Inchecken in het hostel. Vrij middagmaal. Wandelen is de beste manier om meteen een goede indruk van de stad te krijgen. Tijdens een begeleide wandeling van 2 uur zien jullie alle belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Daarna vrije tijd. Overnachting in het hostel.

Dag 3 | Sachsenhausen – Potsdam – Berlin
Na het ontbijt brengen jullie een begeleid bezoek aan de oude Stasi-gevangenis, Berlin-Hohen-Schönhausen, aan de buitenrand van de stad. Een andere mogelijkheid is het gewezen concentratiekamp Sachsenhausen. Nadien gaan jullie richting Potsdam. Jullie bezoeken de prachtige barokke binnenstad, het Schloss Sanssouci en het Cecilienhof. Het was op deze plaats dat de conferentie van Potsdam in 1945 plaatsvond. Terug naar Berlijn voor het avondmaal en overnachting.

Dag 4 | Berlijn
Vandaag maken jullie een fietstocht in het teken van de geschiedenis van de Berlijnse Muur. Met een Nederlandstalige gids maken jullie een tocht langsheen markante plaatsen waar geschiedenis werd geschreven. In de namiddag vrije tijd voor de laatste inkopen of een bezoek aan één van de 5 musea op het Museuminsel. Nachtrit naar België.

Dag 5 | Terugreis
Aankomst in de voormiddag.

Deze reis kan uitgebreid worden tot 6 dagen of meer.
Enkele suggesties als mogelijke invulling voor jullie reis

 • Checkpoint Charlie: Vroegere grenspost tussen Oost- en West-Berlijn. Het museum ‘Haus am Checkpoint Charlie’ toont de tragische gebeurtenissen die zich afspeelden rond de Muur.

 • Het Jüdisches Museum toont op schrijnende wijze de gevolgen van de holocaust in WO II.

 • De Potsdamer Platz. Na de val van de Berlijnse Muur verrezen hier architecturale pareltjes waarvan het Sony Center het meest beroemde is.

 • Brandenburger Tor: hét symbool van de éénmaking, een 18de eeuwse stadspoort.

 • Reichstag: In 1894 werd de Reichstag ingehuldigd als parlementsgebouw voor het Duitse keizerrijk. Een aanrader: nuttig een koffie in de prachtige koepel en geniet van het uitzicht over de stad!

 • Ook de moeite waard: Story of Berlin, Berlijnse Hamburger Bahnhof, Schloss Charlottenburg, Marienkirche, Berliner Dom, de Fernsehturm, Deutsches Technikmuseum, de Gendarmenmarkt, Alexanderplatz, Nicolaiviertel, het DDR museum, de Berlijnse zoo, Unter den Linden…

Hou hier rekening mee bij de opmaak van jullie programma

 • Laat ons tijdig weten of er reizigers zijn aan wie extra aandacht moet worden gegeven teneinde ook voor hen de reis vlot te laten verlopen: aangepaste maaltijden, aangepaste kamer, toegankelijkheid met rolstoel…

 • Heel wat hotels vragen om ter plaatse bij aankomst een waarborg te betalen of een kredietkaart te geven. Als er geen schade wordt berokkend, krijg je die waarborg terug bij vertrek.

 • We raden jullie ten zeerste aan een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten. Als de volledige groep kiest voor een verzekering en de reissom is lager dan 620 EUR dan hebben we voor jullie samen met KBC Verzekeringen een zeer gunstige formule uitgewerkt aan 1,9 EUR per dag per deelnemer.

 • Voor busreizen moeten onze chauffeurs zich houden aan de regels omtrent de rij -en rusttijden.

 • Reizigers die niet van de Belgische nationaliteit zijn, dienen zich tijdig te informeren bij hun ambassade omtrent de voorwaarden die voor hen gelden om naar het betreffende land te reizen.

Wij raden jullie ten zeerste aan om voor de ganse groep steeds een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten.
Vraag ons de voorwaarden van onze zeer prijsgunstige verzekeringpolis speciaal opgemaakt voor school- en jongerengroepen.

Dit is slechts een voorbeeldprogramma. Graag passen wij dit aan volgens jullie wensen.

Interesse in deze schoolreis naar Berlijn of een andere buitenlandse reis als
schoolreis, werkweek, studiereis…?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan