9-daagse schoolreis Slovenië – Kroatië – Venetië – Langs de Adriatische Zee.
Tijdens deze schoolreis verkennen jullie een fascinerend gebied tussen de Adriatische Zee, Italië, Oostenrijk en Hongarije. Het is geen wonder dat dit stukje Europa over de loop der eeuwen in de smaak viel bij heel wat volkeren, zoals de Romeinen, Franken en Habsburgers. Nu is het aan jullie om deze wondermooie omgeving te ontdekken. Tijd om in hun voetsporen te treden!

Dag 1 | België – Bled (dagrit)
Vertrek in de namiddag (exact tijdstip onderling af te spreken) en nachtrit naar Bled. Onderweg wordt regelmatig een tussenstop genomen.

Dag 2 | Bled
We komen aan in Bled en ontbijten vervolgens in het hotel. Indien mogelijk checken we al in. Indien niet, is er eerst wat tijd voorzien voor verfrissing. Daarna onthaal door de Nederlandstalige gids. We maken een wandeling rond het meer van Bled tot aan de Burcht (ca. 1 uur 30 min) en brengen er aansluitend een bezoek aan. Daarna wandelen we opnieuw naar het meer. Vrije tijd voor de lunch. In de namiddag plannen we een boottochtje naar het eilandje in het meer. Aansluitend bezoek aan het alom bekende kerkje. De dag sluiten we af met een gratis zwempartij in het Rikli Balance Hotel, vlak bij het hotel waar we overnachten.

Dag 3 | Ljubljana
Vandaag rijden we naar de hoofdstad Ljubljana (ca. 1 uur rijden). We verkennen de stad eerst te voet via de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Nationale Bibliotheek, de kades, de kathedraal en het Prešerenplein). Vrije lunch en in de namiddag nemen we de lift naar het Kasteel dat boven de stad uittorent. Daarna te voet terug naar beneden.

ALTERNATIEF
In de namiddag is er eerst vrije tijd en dan rijden we naar het Meer van Bohinj (ca. 1 uur 45 min rijden van Ljubljana). Hier hebben we vervolgens tijd om wat te flaneren.

ALTERNATIEF
Op de terugweg naar Bled vanuit Ljubljana maken we een stop in Radovljica, het centrumdorpje van de bijenteelt. Het is een leuke plek met een imkermuseum en ook een levende kolonie die je kan bewonderen via de glazen huif.

Vervolgens terug naar het hotel voor het avondmaal. De volgorde van het dagprogramma kan aangepast worden. In de voormiddag is er dan een minder culturele activiteit en daarna in de namiddag Ljubljana. Dan is het ook mogelijk om ‘s avonds in Ljubljana te eten en er in een café nog wat te drinken (meerprijs dient opgevraagd te worden).

Dag 4 | Zagreb – Plitvice
Na het ontbijt vertrekken we naar Zagreb (ca. 3 uur rijden met tussenstop). De verbinding met de uitgestrekte en meer mondaine benedenstad gaat via een 100 jaar oud kabellift of via een gezellig straatje met restaurants en cafés. Na een korte verkennende rondrit in de benedenstad rijden we vervolgens naar de gezellige bovenstad voor een begeleide wandeling. We wandelen langs verschillende bezienswaardigheden, zoals het Banuspaleis, de stadspoorten en het Ban-Jelačić-Plein. Daarna vrije tijd om wat te eten en rond te snuisteren.
In de latere namiddag vertrekken we naar Plitvice (ca. 2 uur 30 min rijden). We nemen het avondmaal in een hotel in de buurt op enkele minuutjes te voet. Het hotel waar we overnachten ligt aan het natuurpark. Er wordt niet aangeraden om nachtelijke boswandelingen te maken, dus is het beter om een binnenactiviteit, zoals een quiz, te voorzien.

Dag 5 | Plitvice Nationaal Park
Vandaag wordt het een echte natuurdag. We krijgen de kans om prachtige wandelingen te maken langs de talrijke meren. Vanuit het hotel nemen we een lunchpakket mee. Als de weersomstandigheden het toelaten, kunnen we een elektrisch treintje nemen (onder voorbehoud) naar het bovenste meer. Daarna wandelen we naar beneden tot het grootste en middelste meer. Het is ook mogelijk om met een elektrisch bootje (onder voorbehoud) naar de overkant van één van de meren te varen. Vervolgens wandelen we dan verder via de onderste meren. De wandeling eindigt ten slotte aan de grote waterval. Daarna met het treintje terug. Avondmaal en overnachting in Plitvice, met eventueel nog een filmavond.

Dag 6 | Pula en de Kroatische kust
We vertrekken vanuit Plitvice naar Pula en het Kroatische Istrië (ca. 4 uur 30 min rijden). Aankomst in Pula met bezoek aan het amfitheater. Daarna korte wandeling naar de marktplaats en wat vrije tijd voor de lunch. Na de lunch terug wat vrije tijd en nadien verdere kennismaking met de stad. Via het Venetiaanse Fort en de Romeinse Mozaïek gaat het naar het Forum met de Augustustempel.
Daarna vertrekken we naar Izola. Dat kan via de autosnelweg of langs de ‘oude’ kustbaan. We passeren Rovinj, de Limbaai en ten slotte Poreč. Uitstappen kan voor een fotostop. Avondmaal en overnachting in Slovenië (ergens aan de kust).

Dag 7 | Grotten van Škocjan en Piran
Vandaag vertrekken we naar de Grotten van Škocjan. Na het bezoek rijden we naar de havenstad Koper voor een korte kennismaking. Eerst vrije tijd voor de lunch. Daarna verder naar het prachtige stadje Piran. Na een kleine rondleiding is er opnieuw vrije tijd. Avondmaal en overnachting in het hotel. Indien het discotheekje in de buurt van het hotel kan worden gereserveerd, kan je hier een feestje organiseren.

ALTERNATIEF
In plaats van Piran in de namiddag is ook een bezoek aan de stoeterij van Lipica mogelijk.

ALTERNATIEF
In plaats van naar de kust kan je ook voor de lunch naar Postojna rijden en daar dan in de namiddag het Kasteel Predjama bezoeken.

Dag 8 | Venetië
Vroeg vertrek richting Venetië waar we net voor de middag aankomen aan de Piazzale Roma. Vrije lunch. Begeleide wandeling in de richting van het San Marcoplein met onderweg de belangrijkste sites van Venetië. Indien gewenst kunnen we ook een toegang tot het Dogepaleis boeken. Vrije tijd, vrij avondmaal en dan met de openbare bus (boot) naar de busparking voor het vertrek richting thuis.

Dag 9 | Venetië – België (nachtrit)
Aankomst in de late voormiddag (afhankelijk van het verkeer).

Steeds inbegrepen in de prijs die wij voor jullie zullen opmaken

 • Advies bij het opstellen van het programma
 • Onze werkings- en reservatiekosten
 • 24/7 telefonische bijstand in geval van nood
 • Garantiefonds Reizen = de garantie dat bij financieel onvermogen van de organisator de betaalde gelden niet verloren gaan

 • Btw en lokale taksen gekend op het ogenblik van opmaak van de offerte

 • Advies bij het samenstellen van het programma en het in orde brengen van reservaties voor musea, excursies, musicals, theater…

 • Documentatie voor alle deelnemers (zolang de voorraad strekt)
 • Diensten na verkoop

Hou hier rekening mee bij de opmaak van jullie programma

 • Laat ons tijdig weten of er reizigers zijn aan wie extra aandacht moet worden gegeven teneinde ook voor hen de reis vlot te laten verlopen: aangepaste maaltijden, aangepaste kamer, toegankelijkheid met rolstoel…

 • Heel wat hotels vragen om ter plaatse bij aankomst een waarborg te betalen of een kredietkaart te geven. Als er geen schade wordt berokkend, krijgen jullie die waarborg terug bij vertrek.

 • We raden ten zeerste aan een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten. Als de volledige groep kiest voor een verzekering en de reissom is lager dan 620 EUR, dan hebben we voor jullie samen met KBC Verzekeringen een zeer gunstige formule uitgewerkt aan 1,9 EUR per dag per deelnemer.

 • Voor busreizen moeten onze chauffeurs zich houden aan de regels omtrent de rij- en rusttijden.

 • Reizigers die niet van de Belgische nationaliteit zijn, dienen zich tijdig te informeren bij hun ambassade omtrent de voorwaarden die voor hen gelden om naar het betreffende land te reizen.

Wij raden jullie ten zeerste aan om voor de ganse groep steeds een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten.
Vraag ons de voorwaarden van onze zeer prijsgunstige verzekeringpolis speciaal opgemaakt voor school- en jongerengroepen.

Dit is slechts een voorbeeldprogramma. Graag passen wij dit aan volgens jullie wensen.

Interesse in deze schoolreis langs de Adriatische Zee of een andere buitenlandse reis als schoolreis, werkweek, studiereis…?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan