Kaat is één van onze leisure travel medewerkers uit het kantoor te Gent en zij koos Lanzarote als haar favoriete bestemming. Hieronder kan je lezen waarom dit eiland zeker een bezoekje waard is!

Wanneer ben je voor het eerst op Lanzarote geweest?

Mijn eerste trip naar Lanzarote was voor onze ‘babymoon’ in maart 2015. Ik had zin in wat zon en rust en mijn man wou op avontuur met de fiets. Het duurde niet lang voor we het vulkanische eiland Lanzarote kozen, een ideale combinatie van een aparte natuur, rust, zalige lentetemperatuur en veel sportieve mogelijkheden.
Ondertussen zijn we als gezin nog eens teruggegaan en dan ook eens als korte trip met ons twee. Normaal gaan we graag iedere keer naar een andere bestemming, maar voor Lanzarote maken we graag een uitzondering.

Welke lokale specialiteiten moet je op Lanzarote zeker proeven?

Als je op Lanzarote vertoeft, heb je tal van mogelijkheden om typisch Spaans te eten/drinken. Een aanrader zijn de restaurantjes in het kustdorpje El Golfo. Vooral het restaurant Bogavante is een echte must. Hier kan je een tafeltje uitkiezen op het strand en genieten van een heerlijke verse vis met een lokaal wijntje uit de Geria-streek.

Wat maakt van Lanzarote jouw favoriete bestemming?

Lanzarote is echt een uniek eiland, niet alleen omwille van het vulkanische en kale landschap, maar ook omwille van de rust. Hier kan je echt nog kleine rustige typische Spaanse dorpjes terugvinden. Baaien waar je alleen kan kijken naar de surfers die de grote golven trotseren. Genieten van een stuk lekkere, verse vis op restaurant met de voetjes in het zand of een bezoekje brengen aan één van de bodega’s voor een wijnproeverij.
Dankzij César Manrique heeft dit eiland zijn eigen architectuur met veelal witte huisjes en is de echte hoogbouw zoals op andere Canarische eilanden nog achterwege gebleven.
Zowel als koppel of als gezin is het dus een echte aanrader voor een streepje zon het hele jaar door op amper 4 uur vliegen.

Wat moet je absoluut gezien/gedaan hebben tijdens een reis naar Lanzarote?

Eerst en vooral huur je het best een wagen op het eiland. Er zijn tal van mogelijkheden, zowel aan de luchthaven als in de belangrijkste toeristische centra zoals Playa Blanca. Op die manier kan je in alle rust het eiland verkennen en ook de verborgen plekjes.

  • Timanfaya NP: Hier krijg je het beste zicht op de oorsprong van het eiland. Je kan een stuk door het gebied rijden met de huurwagen. Maak gerust een stop en ga een eindje te voet door het landschap. Wil je echt tot aan de krater/keteldalen gaan, dan gaat dit enkel per busexcursie die je vooraf via je hotel kan reserveren. Deze optie is natuurlijk een pak toeristischer maar de enige manier om bovenop te geraken.
  • Fundación César Manrique: Dit is het voormalige huis van de kunstenaar Manrique die ook het eiland heeft ingericht. Het huis is gebouwd in een lavagrot en hier kan je diverse kunstwerken van hem terugvinden.
  • Papagayo Beach: De mooiste stranden van Lanzarote liggen tussen Playa Blanca en El Papagayo, in het zuidelijkste puntje van het eiland. Met je huurwagen kan je tot aan de stranden komen, maar je kan ze ook te voet bereiken vanuit Playa Blanca. Van hieruit heb je een mooi panoramisch uitzicht, je kan een beetje uitrusten op het strand, eens met de voetjes in het water gaan of een mooie wandeling maken.
  • Cueva de los verdes & Jameos del agua: Een reeks vulkanische grotten die je kan bezichtigen. Binnen in de grotten vind je een concertzaal terug met een geweldige akoestiek. Jameos del Agua is een natuurlijk ondergronds meer dat door César Manrique verrijkt is met zitgedeeltes eromheen, een vulkaanmuseum en een kunstmatige lagune in openlucht. Hier kan je in het meer de albinokreeft spotten.
  • Mirador del Rio: Gelegen op het meest noordelijke punt van Lanzarote vind je een prachtig door Manrique vormgegeven uitzichtpunt. Vanaf deze locatie heb je vanaf een hoogte van ongeveer 475 m een prachtig uitzicht over het eiland La Graciosa.

  • Dorpjes bezoeken: Leuk om met de huurwagen de kleinere dorpjes te bezoeken, zoals Teguise, El Golfo, Yaiza… of stop even aan de verlaten stranden van Famara om er tal van surfers aan het werk te zien.
  • La Geria: Geniet je graag eens van een lekker glaasje wijn, dan is een bezoek aan een bodega in de streek La Geria zeker een aanrader. Dankzij de vruchtbare vulkanische bodem en het vrij warme klimaat op Lanzarote bezit de streek rond La Geria ook nog eens uitstekende wijn. De wijnvelden zijn niet alleen bijzonder om te zien door het specifieke muurtje dat ze om de druivenrank bouwen, maar ook de moeite om te proeven. Bij een aantal bodega’s in de streek kan je wijnen gaan proeven en een rondleiding krijgen. Bodega El Grifo is een aanrader.

  • Sportief?: Voor sportievelingen is Lanzarote echt the place to be. Niet alleen professionele atleten komen zich hier voorbereiden, maar ook amateursporters kunnen hier naar hartelust mountainbiken, wielrennen, surfen en wandelen. Je kan vlot een fiets/mountainbike huren in de grootste toeristische centra.
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw reis naar Lanzarote, de favoriete bestemming van collega Kaat, online.

Huurauto boeken