Hoe geraak ik van het station Paris Gare du Nord naar het hotel in Parijs?

LAND: FRANKRIJK

STAD: PARIJS

LUCHTHAVEN STATION: STATION PARIS GARE DU NORD

INFO: www.ratp.fr. Een biljet “Paris Visite” laat u tegen een forfaitaire prijs 1,2,3 of 5 dagen door geheel Parijs reizen, naargelang de gekozen zones (zone 1 tot 3; of zone 1 tot 6). Een dagbiljet “Mobilis” laat u toe om één volledige dag te reizen in de gekozen zones (1 en 2; 1 tot 3; 1 tot 4; 1 tot 5 en 1 tot 6).

TAXI: Opgelet: indien niet gereserveerd via Thalys (aan boord van de trein), loopt u het risico een lange wachtrij te vinden … Prijs afhankelijk van de bestemming.

BUS: Talrijke bussen van de RATP verbinden Gare du Nord met talrijke stadsdelen van Parijs. De biljetten “Paris Visite” en “Mobilis” zijn eveneens geldig op de RATP bussen, maar wegens het drukke verkeer gaat het vrij traag. Het systeem voor gebruik van enkele kaartjes of “carnets” van 10 stuks op de bus, is vrij ingewikkeld en is dus af te raden.

METRO: Dé manier om u in Parijs snel te verplaatsen. In Gare du Nord kan u op de lijnen B en D van het voorstadsnet (RER) naar Châtelet- Les Halles reizen, waar u ondermeer de metrolijn 1 kan nemen die het centrum van oost naar west doorkruist, en deze lijn 1 geeft aansluiting in diverse stations met bijna alle andere metrolijnen. De aansluiting in Châtelet – Les Halles op RER-lijn A geeft u eveneens de mogelijkheid van oost naar west het centrum te doorkruisen, maar met een minimum aan haltes (en minder overstapmogelijkheden). Ook de RER lijn E kan u nemen naar Haussmann – St.-Lazare en de metrolijnen 4 en 5.

OPGELET: Deze informatie is up to date op het ogenblik van de samenstelling. Prijzen, vervoersmiddelen, gebruiksvoorwaarden kunnen steeds gewijzigd worden en dit zonder voorbericht. Vóór vertrek bevraagt u best via de relevante internetsites de actuele toestand.