8-daagse reis met Nederlandstalige begeleiding (voorbeeldreis).
Een studiereis met een mix van wetenschap, avontuur én ook wat zonnekloppen natuurlijk. De Gele Berg, de Rode Berg, El Medano, Teide en het buitenaardse Pasysaje Lunar: na deze reis ben jij dé Tenerifekenner!
Tijdens deze reis staan jullie bovenop de 3de grootste vulkaan ter wereld en genieten jullie (midden in de pikzwarte nacht!) van het mooiste firmament van Europa. Experts van de Volkssterrenwacht Urania vertellen je alles wat je erover wil weten en gidsen je overdag door de prehistorische woestenij. Tenerife biedt niet alleen zon!

Dag 1 | Relaxen & sterrenbeelden scoren
Na een vlucht en een korte transfer van de luchthaven genieten jullie van een rustige avond in een laat Canarisch zonnetje – als het weer het toelaat aan het zwembad natuurlijk. Daar doen jullie later ook een kennismakingsspel. Helemaal zen?
Dan is het tijd voor de eerste wandeling! In de late namiddag trekken jullie naar de Gele Berg, een natuurreservaat op een oude asvulkaan. ’s Avonds, om 21u, maken jullie voor het eerst kennis met de sterrenhemel van Tenerife. Eens kijken hoeveel sterrenbeelden jij herkent!

Dag 2 | Strand, windsurfers, wandelen en de mooiste sterrenhemel ter wereld
Zorg dat je goed uitgeslapen bent, want jullie gaan naar het Istituto de Tecnologico y de Energias Ronables (jawadde, inderdaad) waar jullie alles leren over zonne-energie en gewoon ín een windmolen stappen! Daarna trekken jullie boots aan en ontdekken jullie het woeste landschap van Montaña Pelada. Na een picknick zetten jullie koers richting El Medano, hét windsurfcentrum van Tenerife! De beste en coolste surfers ter wereld kunnen jullie hier bewonderen, waarna jullie via het zandstrand de Rode Berg op wandelen en eindigen op Playa Tejita voor de plons van de dag! Hola, de dag is nog lang niet gedaan, want om 20u zullen jullie op maar liefst 2.000 m hoogte, aan de voet van een vulkaan, genieten van een spectaculair mooie sterrenhemel. Mét telescopen en al, jawel. Bereid jullie voor om de Schorpioen en de Boogschutter in volle glorie te bewonderen!

Dag 3 | Star Wars & het Nationaal Park van de Teide
Ooit gehoord van de Pinus Canariënsis? Dat is een denneboom van heb ik jou daar. Jullie ontdekken hem op een dagtrip naar het Nationaal Park van de Teide én jullie maken ook kennis met de jongste vulkaan van Tenerife. Inclusief wandelen op een gestolde stroom lava – hoe ferm is dat?!
Hopla, de bus in en naar Las Cañadas del Teide, het hoogste nationaal park van Tenerife én ook het decor van Star Wars. May the force be with you; hier kunnen jullie met ingebeelde lichtzwaarden vechten. Jullie sluiten de dag af met een kleine maar spectaculaire wandeling aan Los Roques de Garçia.

Dag 4 | Wandelen in een maanlandschap & vallende sterren tellen
Paysaje Lunar – dan weet je het wel zeker. Jullie wandelen langs een buitenaards maanlandschap, in de koelte van het Corona Forestal, een stevig stuk bos op Tenerife waarin de kolossale den van hierboven de hoofdrol speelt. En nu wordt het serieus: een workshop astrofotografie in de namiddag, jawel. CCD-camera’s en telescopen laten we aanrukken om beelden te maken van de zon. Daarna even chill aan het zwembad, wat eten en om middernacht weer naar de Teide. Om een heuse meteorenzwerm te zien. Vergeet niet heel veel wensen te doen!

Dag 5 | De toerist uithangen & Mars en Saturnus checken
Zonnecrème gekocht. Strandlaken ingepakt. Zonnebril op de neus. Vandaag hangen jullie gewoon schaamteloos de toerist uit op de stranden van Los Cristianos en Playa de Las Americas. It’s a holi-holiday.
Toch nog een laatste keer naar de Teide. Mars en Saturnus (die met die ringen!) wachten op ons en het is hét moment om mooie beelden te maken van de sterrenhemel.

Dag 6 | Conquistadors, koningen en de Canarische Technopolis
We rijden naar La Laguna (de voormalige hoofdstad van Tenerife) en maken een korte stop in bedevaartplaats Candelaria. Niet om te bidden, maar om de standbeelden van de Guanchen-koningen te bewonderen. De Guanches waren de oorspronkelijke inwoners van Tenerife – de homies, zeg maar.
Na de middag brengen jullie een bezoek aan de super sfeervolle binnenstad van La Laguna én maken jullie kennis met de lokale Technopolis: het Instituto Astrofisica de Canarias. Experimenteren en ontdekken is de boodschap hier!

Dag 7 | Trekking, canyons en een duik in de zee
Vroeg uit de veren, want jullie rijden lekker zigzag naar Masca. Het oude ‘piratendorp’ Masca ligt in de bergen, aan een van de spectaculairste canyons van Europa. Jullie starten op 600 m hoogte en maken een avontuurlijke wandeling door de canyon, recht naar de zee.
De wandeling ligt bezaaid met paradijselijke plekken en klaterende watervallen alvorens jullie op het strand uitkomen, waar een frisse duik natuurlijk meer dan welkom is!

Dag 8 | Terug naar België

Steeds inbegrepen in de prijs die wij voor jullie zullen opmaken

 • Advies bij het opstellen van jullie programma
 • Onze werkings- en reservatiekosten

 • 24/7 telefonische bijstand in geval van nood

 • Garantiefonds Reizen = jullie garantie dat bij financieel onvermogen van de organisator de betaalde gelden niet verloren gaan

 • Btw en lokale taksen gekend op het ogenblik van opmaak van de offerte

 • Advies bij het samenstellen van het programma en het in orde brengen van reservaties voor musea, excursies, musicals, theater…

 • Documentatie voor alle deelnemers (zolang de voorraad strekt)

 • Diensten na verkoop

Hou hier rekening mee bij de opmaak van jullie programma

 • ACCOMMODATIE: appartementen met volledig ingerichte keuken en terras in het aparthotel WesthavenBay in het Zuiden van Tenerife. Er is een zwembad, fitness, bibliotheek, cafetaria en restaurant. WiFi is gratis en beschikbaar in de nabijheid van het zwembad en cafetaria.
 • ORGANISATIE: De begeleiding gebeurt door ervaren medewerkers van de VOLKSSTERRENWACHT URANIA.

 • We raden jullie ten zeerste aan een ANNULERING- en BIJSTANDSverzekering af te sluiten. Als de volledige groep kiest voor een verzekering en de reissom is lager dan 620 EUR dan hebben we voor jullie samen met KBC Verzekeringen een zeer gunstige formule uitgewerkt aan 1,9 EUR per dag per deelnemer.
 • Reizigers die niet van de Belgische nationaliteit zijn, dienen zich tijdig te informeren bij hun ambassade omtrent de voorwaarden die voor hen gelden om naar het betreffende land te reizen.

Wij raden jullie ten zeerste aan om voor de ganse groep steeds een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten.
Vraag ons de voorwaarden van onze zeer prijsgunstige verzekeringpolis speciaal opgemaakt voor school- en jongerengroepen.

Dit is slechts een voorbeeldprogramma. Graag passen wij dit aan volgens jullie wensen.

Interesse in deze schoolreis naar Tenerife of een andere buitenlandse reis
als schoolreis, werkweek, studiereis…?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan