8-daagse schoolreis Kroatië en Slovenië.
Dit fascinerend gebied ligt tussen de Adriatische zee, Italië, Oostenrijk en Hongarije. Geen wonder dus dat dit stukje Europa naast de Kelten en de Romeinen ook in de smaak viel bij andere volkeren, zoals de Visigoten, Attila en de Hunnen, de Franken, de Habsburgers… Allen lieten zij hier hun sporen na. Nu is het dus aan jullie om dit alles in een wondermooie omgeving te ontdekken.

Dag 1 | België – Bled (dagrit)
We vertrekken vroeg in de morgen (rond 04u00) en komen vervolgens ‘s avonds aan in het mooie Bled. Onderweg wordt regelmatig een tussenstop genomen.

Dag 2 | Bled – Ljubljana – Rijeka
Tijdens de voormiddag bezoeken we Bled. Daarna bustransfer naar de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana. Lunchpakket vanuit het hotel voor ‘s middags. In de namiddag bezoeken we dan de stad die ons een beetje doet denken aan Praag en Parijs. We wandelen via de belangrijkste bezienswaardigheden: het parlement, de Nationale Bibliotheek, de Maltese school, de kades, het stadhuis, de kathedraal, de markt en ook het Prešerenplein. ‘s Avonds doorrit naar het hotel in Jadran Crikvenica of omgeving. Daarna avondmaal in het hotel. Eventueel maken we ook nog een avondwandeling.

Dag 3 | Krk & Rijeka
Na een stevig ontbijt maken we ons op voor een transfer naar het eiland Krk waar we vervolgens opgewacht worden door de gidsen. Zij zullen ons begeleiden voor een fietstocht op het eiland. We genieten er terwijl van de prachtige natuur. Na de fietstocht brengt de bus ons naar Rijeka voor een bezoek aan deze stemmige havenstad. Daarna avondmaal in het hotel. Vervolgens avondactiviteit, zoals karaoke, stadsspel…

Dag 4 | Plitvice Nationaal Park
We rijden ca. 2 uur 30 min naar het door UNESCO beschermd gebied van Plitvice en maken ons terwijl klaar voor een echte natuurdag. Eventueel maken we gebruik van de boot dan wel het treintje voor een rit door het park. ‘s Avonds terug met de bus naar het hotel.

Dag 5 | Zagreb
Dagexcursie naar de hoofdstad Zagreb. De gidsen wachten ons op en nemen ons mee voor een 2 uur durende rondleiding. We bezoeken de bovenstad met de kathedraal en ook het parlement en daarna trekken we naar de benedenstad. Vervolgens terug met de bus naar het hotel. Daarna avondmaal. ‘s Avonds staat nog een leuke avondactiviteit op de planning, zoals karaoke of een stadsspel.

Dag 6 | Boottocht met lunch
Ontbijt. Ook vandaag maken we kennis met de prachtige natuur. Het wordt een zeedag met een boottocht vanaf de haven van Crikvenica. Op de boot worden we bovendien verwend met een lunch. In de latere namiddag terug naar het hotel. Vrije tijd en daarna avondmaal. ‘s Avonds is het tijd om te feesten. We maken er een leuke avond van!

Dag 7 | Pula – München
Ontbijt en daarna check-out. We vertrekken vroeg met de bus naar Istrië. Aankomst in Pula (+/- 2 uur rijden). Vervolgens bezoek aan het amfitheater (zonder gids). Ook nog een korte wandeling naar de marktplaats en daarna wat vrije tijd voor de lunch. Na de middag bustransfer naar München waar eventueel nog een “München by night” op het programma staat. Rond middernacht stappen we dan op de bus voor de nachtrit naar België.

Dag 8 | München – België (nachtrit)
Aankomst aan de school in de loop van de voormiddag.

Steeds inbegrepen in de prijs die wij voor jullie zullen opmaken

 • Advies bij het opstellen van het programma
 • Onze werkings- en reservatiekosten
 • 24/7 telefonische bijstand in geval van nood
 • Garantiefonds Reizen = de garantie dat bij financieel onvermogen van de organisator de betaalde gelden niet verloren gaan

 • Btw en lokale taksen gekend op het ogenblik van opmaak van de offerte

 • Advies bij het samenstellen van het programma en het in orde brengen van reservaties voor musea, excursies, musicals, theater…

 • Documentatie voor alle deelnemers (zolang de voorraad strekt)
 • Diensten na verkoop

Hou hier rekening mee bij de opmaak van jullie programma

 • Laat ons tijdig weten of er reizigers zijn aan wie extra aandacht moet worden gegeven teneinde ook voor hen de reis vlot te laten verlopen: aangepaste maaltijden, aangepaste kamer, toegankelijkheid met rolstoel…

 • Heel wat hotels vragen om ter plaatse bij aankomst een waarborg te betalen of een kredietkaart te geven. Als er geen schade wordt berokkend, krijgen jullie die waarborg terug bij vertrek.

 • We raden ten zeerste aan een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten. Als de volledige groep kiest voor een verzekering en de reissom is lager dan 620 EUR, dan hebben we voor jullie samen met KBC Verzekeringen een zeer gunstige formule uitgewerkt aan 1,9 EUR per dag per deelnemer.

 • Voor busreizen moeten onze chauffeurs zich houden aan de regels omtrent de rij- en rusttijden.

 • Reizigers die niet van de Belgische nationaliteit zijn, dienen zich tijdig te informeren bij hun ambassade omtrent de voorwaarden die voor hen gelden om naar het betreffende land te reizen.

Wij raden jullie ten zeerste aan om voor de ganse groep steeds een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten.
Vraag ons de voorwaarden van onze zeer prijsgunstige verzekeringpolis speciaal opgemaakt voor school- en jongerengroepen.

Dit is slechts een voorbeeldprogramma. Graag passen wij dit aan volgens jullie wensen.

Interesse in deze schoolreis naar Kroatië en Slovenië of een andere buitenlandse reis als schoolreis, werkweek, studiereis…?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan