Schoolreis Kroatië – 5-daagse per vliegtuig.
Maak kennis met Kroatië, het land van duizend eilanden, charmante steden en met een wonderschone natuur zoals de schitterende kristalheldere blauwgroene meren. Door de vele invloeden van buitenaf is Kroatië ook een van de meest multiculturele streken van Europa. Het is namelijk een kruispunt van Italiaanse, Romeinse, oud-Griekse, Bosnische en Oostenrijks-Hongaarse culturen. Kortom, een ware schatkist van de geschiedenis badend in een prachtig natuurlijk decor.

Dag 1 | Brussel – Zagreb
We komen aan in Zagreb na een vlucht van ca. 2 uur. De plaatselijke bus en gids wacht ons op aan de luchthaven. Vervolgens transfer naar het centrum van Zagreb voor een lichte lunch. Daarna korte rondleiding in de oude bovenstad, met o.a. de kathedraal en het parlement. Eventueel entree in het Meštrović Atelier. Na wat vrije tijd rijden we door naar Rijeka (ca. 2 uur rijden), naar het hotel aan de Kvarnerkust. We worden onthaald met een buffetmaaltijd. Inchecken en daarna eventueel nog een avondwandeling langs de kust.

Dag 2 | Krk
Dagexcursie met de fiets op het eiland Krk met Engelstalige fietsbegeleider en picknick uit het hotel. We eindigen in het centrum van Rijeka. Daar kunnen we nog een wandeling maken naar de imposante Trsat burcht die over de stad uitkijkt.

ALTERNATIEF
Indien het budget het toelaat, is ook een eilandentocht per boot mogelijk. Ook met de boot maken we kennis met de prachtige natuur maar op een totaal andere manier. Het wordt een dagje op zee. We varen af met de cruiseboot Eros vanuit de haven van Jablanac. Met meer dan 1.000 eilanden is de kust van Kroatië een wonder van de natuur. De vaarroute hangt af van de weersomstandigheden. Op Rab leggen we even aan in het hoofdstadje, prachtig bewaard, een echte parel. Op de boot genieten we ook van de zo typische maaltijd voor deze streek: een grillmaaltijd met vlees & vis, salades en brood. Ook de drank wordt hier voorzien.

Dag 3 | Pula – Rovinj – Poreč
Vroeg vertrek naar Istrië. Aankomst in Pula (ca. 2 uur rijden) met vervolgens bezoek aan het amfitheater. Daarna korte wandeling naar de marktplaats en wat vrije tijd voor de lunch. Indien de groep ook Rovinj en Poreč wenst te bezoeken, moeten we het bezoek aan Pula kort houden. Na het middagmaal rijden we dan verder. Te Poreč is het zeker de moeite waard om de Eufrasiusbasiliek te bezoeken (UNESCO). Op de weg erheen of terug kan nog een fotostop voorzien worden aan het prachtige Limbaai. Te Rovinj is het gewoon flaneren. Dat is het mooist bewaarde vissersdorp van de Istrische kust. Eventueel kan de groep hier ook langer blijven voor een vrije maaltijd in één van de vele restaurantjes en zo genieten van de wereldberoemde zonsondergang te Rovinj.

Dag 4 | Plitvice Nationaal Park
Vandaag wordt het een echte natuurdag. We rijden (ca. 2 uur 30 min) vanuit Kraljevica naar het door UNESCO beschermd gebied van Plitvice. Een lunchpakket nemen we mee vanuit het hotel. Als de weersomstandigheden het toelaten, kunnen we een elektrisch treintje nemen (onder voorbehoud) naar het bovenste meer. Daarna wandelen we naar beneden tot het grootste en middelste meer. Het is ook mogelijk om met een elektrisch bootje (onder voorbehoud) naar de overkant van één van de meren te varen. Vervolgens wandelen we dan verder via de onderste meren. De wandeling eindigt ten slotte aan de grote waterval. Daarna terug naar hotel voor overnachting en avondmaal

Dag 5 | Zagreb – Brussel
Naargelang de vlucht kunnen we nog even genieten van de zee en Rijeka, of we kunnen onmiddellijk uitchecken en naar Zagreb terugkeren voor nog even vrije tijd in de hoofdstad… Transfer naar de luchthaven en vertrek naar België

Steeds inbegrepen in de prijs die wij voor jullie zullen opmaken

 • Advies bij het opstellen van het programma
 • Onze werkings- en reservatiekosten
 • 24/7 telefonische bijstand in geval van nood
 • Garantiefonds Reizen = de garantie dat bij financieel onvermogen van de organisator de betaalde gelden niet verloren gaan

 • Btw en lokale taksen gekend op het ogenblik van opmaak van de offerte

 • Advies bij het samenstellen van het programma en het in orde brengen van reservaties voor musea, excursies, musicals, theater…

 • Documentatie voor alle deelnemers (zolang de voorraad strekt)
 • Diensten na verkoop

Hou hier rekening mee bij de opmaak van jullie programma

 • Laat ons tijdig weten of er reizigers zijn aan wie extra aandacht moet worden gegeven teneinde ook voor hen de reis vlot te laten verlopen: aangepaste maaltijden, aangepaste kamer, toegankelijkheid met rolstoel…

 • Heel wat hotels vragen om ter plaatse bij aankomst een waarborg te betalen of een kredietkaart te geven. Als er geen schade wordt berokkend, krijgen jullie die waarborg terug bij vertrek.

 • We raden ten zeerste aan een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten. Als de volledige groep kiest voor een verzekering en de reissom is lager dan 620 EUR, dan hebben we voor jullie samen met KBC Verzekeringen een zeer gunstige formule uitgewerkt aan 1,9 EUR per dag per deelnemer.

 • Voor busreizen moeten onze chauffeurs zich houden aan de regels omtrent de rij- en rusttijden.

 • Reizigers die niet van de Belgische nationaliteit zijn, dienen zich tijdig te informeren bij hun ambassade omtrent de voorwaarden die voor hen gelden om naar het betreffende land te reizen.

Wij raden jullie ten zeerste aan om voor de ganse groep steeds een annulerings- en bijstandsverzekering af te sluiten.
Vraag ons de voorwaarden van onze zeer prijsgunstige verzekeringpolis speciaal opgemaakt voor school- en jongerengroepen.

Dit is slechts een voorbeeldprogramma. Graag passen wij dit aan volgens jullie wensen.

Interesse in deze schoolreis naar Kroatië – 5-daagse per vliegtuig of een andere buitenlandse reis als schoolreis, werkweek, studiereis…?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan