Rondreis Zuid-Portugal – Een ongerept stukje Europa (13 dagen – 12 nachten).
Het zuiden van Portugal was vanaf de 15de eeuw een belangrijke uitvalsbasis voor de Europese ontdekkingsreizen. Dat is ook de reden dat er aan de kust heel wat vuurtorens, burchten en vestingen staan. De kuststrook van Lissabon tot beneden in Sagres is echter bovenal een ongerept stukje Europa. Verken nauwelijks ontdekte stranden, grote rotsmassa’s en authentieke vissersdorpjes. U volgt deze unieke kuststrook helemaal tot in Sagres. Daarna volgt u ook de ‘echte’ zuidkust van Portugal tot aan de grens met Spanje. Tijdens uw rondreis ontdekt u bovendien 2 van de mooiste regio’s die Portugal te bieden heeft: de Alentejo en de Algarve.
Wist u trouwens dat Portugal, en meer bepaald de Algarve, de favoriete bestemming is van onze collega Joséphine? Lees hier waarom.

Vanaf 1.690 EUR per persoon (13d/12n)

Reisprogramma rondreis Zuid-Portugal

Uw rondreis start aan de prachtige Costa de Lisboa. U verblijft in Cascais, een geliefd weekendverblijf voor heel wat inwoners van Lissabon. Geniet hier van de stranden en de vele terrasjes met zicht op zee. Cascais is ook de de ideale uitvalsbasis om het prachtige Natuurpark Sintra-Cascais te ontdekken. Cabo da Roca, met een indrukwekkende 140 m hoge klif, is het meest westelijke punt van het Europese vasteland. Voorzie ook een stop in Sintra met het prachtige paleizencomplex.

Overnachting in Hotel Albatroz.

Uw rondreis brengt u zo’n 50 km verder zuidwaarts naar Setubal. De stad ligt tussen twee prachtige natuurreservaten in. Voor de kust van Setubal ligt het schiereiland Troia met ronduit prachtige zandstranden. Geniet van de lekkere oesters die op de zandbanken voor de kust gekweekt worden. Bezoek ook Alcacer do Sal, omgeven door rijstvelden, zoutpannen en kurkbossen.

Overnachting in Hotel Casa Palmela.

U rijdt nu verder naar het zuiden van Portugal, richting de Algarve. U kunt onderweg even halt houden in Santiago do Cacem en Sines, de geboorteplaats van Vasco da Gama. Uw uiteindelijke doel is Sagres en de nabijgelegen Cabo Sao Vicente. Op deze kaap staat een vuurtoren met een bereik van maar liefst 95 km. De woeste kusten verbergen hier af en toe een prachtig strand verstopt in een kleine baai. Plan ook zeker een bezoek aan het leuke stadje Lagos.

Overnachting in Memmo Baleeira.

U verlengt uw verblijf nog met enkele dagen in het oostelijke deel van de Algarve. Vila Real de Santo Antonio ligt vlak tegen de Spaanse grens. Het is dus ideaal om bijvoorbeeld Huelva te verkennen. Breng aan de Portugese kant zeker nog een bezoek aan Faro en het gezellige Olhao.

Overnachting in Grand House Algarve.

Inbegrepen

  • 12 overnachtingen in de vermelde hotels
  • verblijf in een dubbele kamer, inclusief ontbijt
  • huurwagen categorie B (VW Polo of gelijkwaardig)

Niet inbegrepen

  • internationale vluchten
  • dranken, andere maaltijden en persoonlijke uitgaven
  • optionele activiteiten
  • verblijfstaksen (ter plaatse te betalen)
  • reis- en annulatieverzekering
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw rondreis naar Zuid-Portugal online.

Huurauto boeken

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is een vanafprijs op basis van een verblijf in een dubbele kamer.

Deze rondreis Zuid-Portugal is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Caractère.

Niet geheel naar wens?

Reist u alleen, met een grotere groep of met kinderen? Logeert u graag in andere hotels of volgens een andere verblijfsformule dan hierboven? Wilt u ook de regio ten noorden van Lissabon verkennen? Vraag gerust uw programma op maat aan uw Omnia Travel reisagent en vermeld alles mee in de vrijblijvende offerteaanvraag. Wij stellen graag voor u een rondreis Zuid-Portugal op maat samen.