//Rondreis Zuid-Afrika langs wijngaarden en plateau’s

Rondreis Zuid-Afrika langs wijngaarden en plateau’s

Rondreis Zuid-Afrika langs wijngaarden en plateau’s (12 dagen – 11 nachten).
Zuid-Afrika is een prachtig land in al zijn diversiteit! U vindt er o.a. indrukwekkende landschappen, idyllische stadjes, prachtige architectuur en een enorm rijke fauna & flora. Kortom, een bestemming die zeker op uw to-do-lijst hoort! Tijdens deze rondreis ontdekt u het zuidwestelijke punt en het noordoostelijke deel van het adembenemende Zuid-Afrika. In de 12-daagse fly & drive is ook een overnachting in Swaziland inbegrepen. Bezoek een aantal prachtige natuurgebieden zoals het Hluhluwe-Imfolozipark, het oudste natuurreservaat van Afrika. Spot de Grote Vijf tijdens een safari of spot pelsrobben tijdens een boottocht vanuit Kaapstad. Of bezoek één van de vele wijnhuizen in de buurt van Stellenbosch.

Vanaf 2.500 EUR per persoon (12d/11n)

Reisprogramma

Heenvlucht naar Kaapstad. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door een lokale vertegenwoordiger. U ontvangt op dat moment ook uw reisdocumenten en vouchers. Ophalen van uw huurwagen. Verder naar het hotel en check-in.

Overnachting in The Clarendon Fresnaye (superior room).

Vandaag brengt u een volledige dag in Kaapstad door. Maak bijvoorbeeld een boottochtje en spot een kolonie Kaapse pelsrobben. Rijd langs de spectaculaire kustweg Chapman’s Peak. Of Bezoek Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt van Afrika.

Overnachting in The Clarendon Fresnaye (superior room).

Van Kaapstad vertrek u naar Franschhoek. In de 17de eeuw settelden zich Hugenoten, Franse protestanten, in het plaatsje. Zij waren op de vlucht voor religieuze vervolging in hun thuisland. Het is grotendeels dankzij de Hugenoten dat de Zuid-Afrikaanse wijncultuur is ontstaan. Na een bezoek aan Franschhoek gaat de rondreis verder naar Stellenbosch.

Overnachting in Rusthuiz Guest House Stellenbosch (classical room).

Stellenbosch is een ideaal vertrekpunt om de omliggende wijnlanden te verkennen. Ook het stadscentrum van de oudste universiteitsstad van Zuid-Afrika is de moeite waard. Bewonder de prachtige Kaaps-Hollandse architectuur.

Overnachting in Rusthuiz Guest House Stellenbosch (classical room).

Van Stellenbosch terug naar de luchthaven in Kaapstad. Inleveren van uw huurwagen. Binnenlandse vlucht van Kaapstad naar Kruger Mpumalanga International Airport in Nelspruit. Daar haalt u opnieuw een huurwagen op. Van daaruit vertrekt u naar Ohrigstad (rit van ca. 2 uur). Check-in en vrije namiddag.

Overnachting in Iketla Lodge (chalet).

Vandaag verkent u de prachtige Panoramaroute. Die route wordt ook wel de mooiste autoroute van Zuid-Afrika genoemd. Ze brengt u o.a. langs idyllische watervallen en prachtige bergpassen. Stop ook zeker aan Blyde River Canyon, de 3de grootste canyon ter wereld.

Overnachting in Iketla Lodge (chalet).

Vertrek naar Sabi Sands Private Game Reserve (toegangsgeld niet inbegrepen). U wordt rond de middag in de lodge verwacht voor een lichte lunch. In de namiddag safari per 4×4 samen met de andere gasten van de lodge.

Overnachting in Umkumbe Safari Lodge.

Vandaag vroeg vertrek op safari met tussenstop voor een kleine snack. Terug naar de lodge voor het ontbijt met daarna een optionele wandelsafari. Vrije tijd tot in de namiddag. Lichte lunch of high tea. Daarna 2de safari van de dag met een aperitief bij zonsondergang. De safari gaat verder in het donker, ideaal om nachtdieren te spotten. Terugkeer naar de lodge en avondmaal.

Overnachting in Umkumbe Safari Lodge.

Na een ochtendsafari en uitgebreid ontbijt vertrek naar Swaziland. Rit van ca. 4 uur tot aan de grens met Swaziland. Daarna via Mbabane, de hoofdstad, naar Foresters Arms (ca. 2 uur rijden).

Overnachting in Foresters Arms (standard room).

U rijdt opnieuw richting de grens met Zuid-Afrika. Daarna gaat het verder naar Pongola en Hluhluwe. Lunch in de lodge. Vervolgens activiteit per 4×4 met de andere gasten van de lodge.

Overnachting in Ubizane Zululand Tree Lodge (standard room).

Vandaag doet u opnieuw een safari. Lichte lunch. Vrije namiddag. Mogelijkheid voor een optionele activiteit of verdere verkenning van het park met de huurwagen.

Overnachting in Ubizane Zululand Tree Lodge (standard room).

Ontbijt en check-out. Via een omweg rijdt u naar de luchthaven in Durban. Het iSimangaliso Wetland Park is een groot beschermd gebied waar o.a. talloze nijlpaarden en krokodillen leven. Een echte aanrader! Inleveren van uw huurwagen aan de luchthaven. Terugvlucht naar België met tussenstop.

Inbegrepen

 • 12 overnachtingen in de vermelde hotels en kamertypes
 • maaltijden volgens programma (O = ontbijt, L = lunch, D = diner)
 • 2 safari’s per dag in Umkumbe Safari Lodge
 • 2 safari’s van ca. 4 uur in Ubizane Zululand Tree Lodge
 • huurwagen cat C. of gelijkwaardig van dag 1 t.e.m. dag 5
 • huurwagen cat. M of gelijkwaardig van dag 5 t.e.m. dag 12
 • reisgids en rugzak per kamer

Niet inbegrepen

 • internationale en binnenlandse vluchten
 • dranken, andere maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • benzine huurwagen en tol
 • contract fee, en andere bijkomende fees en taksen (totaal ca. 2.800 ZAR)
 • alle andere activiteiten
 • reis- en annulatieverzekering
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw rondreis naar Zuid-Afrika online.

Huurauto boeken

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is een vanafprijs op basis van een dubbele bezetting. Het verblijf in Umkumbe Safari Lodge is op basis van all inclusive. Het verblijf in Ubizane Zululand Tree Lodge is op basis van vol pension.
Deze rondreis Zuid-Afrika is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Travel Sensations.

Niet geheel naar wens?

Reist u alleen, met een grotere groep of met kinderen? Logeert u graag in andere hotels of volgens een andere verblijfsformule dan hierboven? Ontvangt u graag een offerte inclusief vluchten van en naar Zuid-Afrika? Vraag gerust uw programma op maat aan uw Omnia Travel reisagent en vermeld alles mee in de vrijblijvende offerteaanvraag. Wij stellen graag voor u een rondreis Zuid-Afrika op maat samen.

2019-03-07T10:16:44+02:00Tags: , , , |

Welkom op onze website