Rondreis West-Canada door de Canadian Rockies (14 dagen – 13 nachten).
Uw 14-daagse rondreis door West-Canada start in Vancouver. Daarna maakt u per ferry de overtocht naar Victoria, de hoofdstad van British Columbia, op Vancouver Island. De reis gaat vervolgens westwaarts naar Harrison Hot Springs. Daar mag een bezoek aan de warmwaterbronnen niet ontbreken. Daarna gaat het verder richting de imposante Canadian Rockies. U verblijft er in 2 adembenemende Nationale Parken in het hart van de bergketen. De prachtige natuur van zowel Jasper als Banff National Park is hét absolute hoogtepunt van uw rondreis. Die sluit u uiteindelijk af met 2 nachten in Calgary.

Vanaf 1.562 EUR per persoon (14d/13n)

Reisprogramma rondreis West-Canada

Uw rondreis door het prachtige West-Canada start in Vancouver. De belangrijke kust- en havenstad trekt elk jaar meer dan 10 miljoen toeristen. De bergen, vele bossen en talloze parken in en rond de stad bieden dan ook veel mogelijkheden. Ook een aanrader: een wandeling langs de waterkant. Bij slecht weer mag het Museum of Vancouver niet op uw lijstje ontbreken.

Overnachting in Georgian Court Hotel.

Op dag 3 neemt u de ferry aan Horseshoe Bay. Die brengt u naar Vancouver Island (ca. 1 uur 30 min). Van daaruit gaat het vervolgens verder naar Victoria, de hoofdstad van British Columbia. Victoria wordt ook wel de ‘City of Gardens’ genoemd door de talloze parken en tuinen die er te vinden zijn. Wandel ook zeker langs de vele historische gebouwen, zoals Helmcken House en St. Andrew’s Cathedral. Het Royal British Columbia Museum is met zijn indrukwekkende collectie van meer dan 7 miljoen stukken een echte aanrader bij slecht weer.

Overnachting in Coast Victoria Harbourside Hotel & Marina.

Op dag 5 neemt u opnieuw de ferry naar het vasteland in Tsawwassen (ca. 1 uur 30 min). Van daaruit rijdt u verder naar Harrison Hot Springs. Dit stadje is vooral beroemd voor de warmwaterbronnen. U logeert er in een ronduit prachtige omgeving, aan de voet van een imposant bergmassief.

Overnachting in Harrison Beach Hotel.

Uw rondreis gaat verder noordwaarts naar het schilderachtige bergdorpje Sun Peaks. In de winter is het gebied een levendig skioord. In de zomer is de prachtige natuur een bezienswaardigheid op zich.

Overnachting in Sun Peaks Grand Hotel.

Via Clearwater en Wells Gray National Park gaat de rondreis richting Jasper National Park. U rijdt het park binnen via de bekende Yellowhead Highway. Tijdens de rit geniet u ook van een prachtig zicht op de indrukwekkende Mount Robson. Jasper National Park is met z’n 11.000 km² het grootste Nationaal Park van de Canadian Rockies. Het park staat bekend om zijn vele gletsjers, watervallen en meren. Enkele trekpleisters zijn Maligne Canyon, de diepste canyon van de Rocky Mountains, met Maligne Lake, de Miette Hot Springs en ook de Sunwapta Falls.

Overnachting in The Crimson.

Via de iconische Icefields Parkway rijdt u verder zuidwaarts naar het volgende hoogtepunt, namelijk Banff National Park. In 1885 was dit park het eerste Nationaal Park van Canada. Het park is vooral gekend voor de prachtige gletsjermeren, watervallen, hoge bergpassen en diepe kloven. Tijdens uw verblijf in Banff is een uitstap naar Lake Louise een must. Het gletsjermeer met haar unieke blauwgroene kleur is een waar natuurfenomeen.

Overnachting in The Rundlestone Lodge.

Uw rondreis door het prachtige West-Canada eindigt in Calgary. De stad ligt niet alleen strategisch aan de Rocky Mountains, maar heeft ook zelf heel wat te bieden. Downtown Calgary is een druk en gezellig met bars, restaurants, winkels en enkele belangrijke bezienswaardigheden. Hier vindt u o.a. de Calgary Tower, de Calgary Zoo en Fort Calgary. Heritage Park Historical Village in het zuidwesten van Calgary is het grootste levend geschiedenismuseum van Canada.

Overnachting in Delta Calgary Downtown Hotel.

Inbegrepen

  • 13 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
  • verblijf in een dubbele kamer, op basis van logies alleen
  • huurwagen cat. compact volgens Gold-formule en inclusief GPS
  • ferry op dag 3 en dag 5

Niet inbegrepen

  • internationale vluchten
  • dranken, maaltijden en persoonlijke uitgaven

  • fooien
  • optionele activiteiten
  • reis- en annulatieverzekering
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw rondreis naar West-Canada online.

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is een vanafprijs op basis van een verblijf in een dubbele kamer.

Deze rondreis West-Canada is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Wings ‘n Wheels.

Niet geheel naar wens?

Reist u alleen, met een grotere groep of met kinderen? Logeert u graag in andere hotels of volgens een andere verblijfsformule dan hierboven? Wilt u misschien een cruise door de Inside Passage aan uw reis toevoegen? Vraag gerust uw programma op maat aan uw Omnia Travel reisagent en vermeld alles mee in de vrijblijvende offerteaanvraag. Wij stellen graag voor u een rondreis West-Canada op maat samen.