//Rondreis Sri Lanka – Exotische parel in de Indische Oceaan

Rondreis Sri Lanka – Exotische parel in de Indische Oceaan

Rondreis Sri Lanka – Exotische parel in de Indische Oceaan (15 dagen – 14 nachten).
Sri Lanka, een eiland ten zuiden van India, is een waar exotisch paradijs. Het land heeft een kustlijn van niet minder dan 1.600 km en prachtige fijne zandstranden. Daarnaast heeft Sri Lanka een prachtige natuur en een enorme biodiversiteit. Tijdens een privérondreis ontdekt u zelf enkele UNESCO-werelderfgoedsites, belangrijke historische overblijfselen en de prachtige Sri Lankaanse natuur. Er is eveneens heel wat vrije tijd voorzien, zodat u kunt genieten van de prachtige zandstranden. Of gebruik de tijd om Sri Lanka verder te verkennen. Aarzel zeker niet om deze exotische parel zelf te ontdekken! Want onbekend is onbemind…

Vanaf 3.500 EUR per persoon (15d/14n)

Reisprogramma

Aankomst en onthaal op de luchthaven van Colombo. Transfer naar Negombo. Hier kunt u een visveiling en het 17de-eeuwse Nederlands Fort bezoeken.

Overnachting in Hotel Heritance Negombo.

Na het ontbijt transfer naar Kandy, de belangrijkste religieuze stad van Sri Lanka en UNESCO-Werelderfgoed. Onderweg stop in Pinnawala voor een bezoek aan het olifantenweeshuis. Bij aankomst in Kandy bezoek aan o.a. Kandy Town, de lokale bazaar en een juwelenmuseum. U bezoekt ook de beroemde Tempel van de Tand.

Overnachting in Hotel Mahaweli Reach.

Na het ontbijt transfer naar Ella per trein (vertrek rond 08u30, aankomst rond 15u30). Ella is een klein dorpje in het groene hart van Sri Lanka. De rest van de dag vrij.

Overnachting in Hotel Living Heritage Koslanda.

Vandaag begeleid bezoek aan de Dambatenne Tea Factory, die aan het einde van de 19de eeuw werd opgericht door Sir Thomas Lipton. Daarna geniet u van een prachtig uitzicht vanop Lipton’s Seat.

Overnachting in Hotel Living Heritage Koslanda.

Vrije dag.

Overnachting in Hotel Living Heritage Koslanda.

Na het ontbijt transfer naar Passikudah. Deze kuststad aan de Sri Lankaanse oostkust staat bekend om haar prachtige baai en koraalriffen. Rest van de dag vrij.

Overnachting in Anantaya Resort & Spa Passikudah.

Vrije dag.

Overnachting in Anantaya Resort & Spa Passikudah.

Vrije dag.

Overnachting in Anantaya Resort & Spa Passikudah.

Na het ontbijt transfer naar Polonnaruwa en bezoek aan de historische site. Hier kunt u talloze prachtige kloosters en paleizen bewonderen. U hebt tevens de mogelijkheid om er een fietstocht te maken. Daarna verder richting Sigiriya. Rest van de dag vrij.

Overnachting in Kumbukgaha Villa Resort.

Na het ontbijt transfer naar het complex van Sigiriya. Deze UNESCO-werelderfgoedsite omvat o.a. een prachtige citadel boven op een rots. Vervolgens verder richting Minneriya National Park. Het park is één van de beste gebieden van Sri Lanka om olifanten te spotten. Het is daarnaast een waar paradijs voor vogelliefhebbers. U kunt ter plaatse deelnemen aan een jeepsafari (inbegrepen). Na afloop terug naar het hotel.

Overnachting in Kumbukgaha Villa Resort.

Na het ontbijt transfer naar de berg Ritigala voor een bezoek aan de geheimzinnige ruïnes van het gelijknamige klooster. Daarna bezoek aan de prachtige rotstempels van Dambulla (UNESCO-Werelderfgoed). Verder richting Anuradhapura. Rest van de dag vrij.

Overnachting in Ulagalla Resort.

Bezoek aan de historische site van Anuradhapura, één van de heiligste bedevaartsoorden voor boeddhisten ter wereld. De stad was meer dan 1.000 jaar lang het middelpunt van de Sri Lankaanse beschaving. Daarna verder naar Mihintale, de bakermat van het boeddhisme in Sri Lanka. Na het bezoek terug naar Anuradhapura. Rest van de dag vrij.

Overnachting in Ulagalla Resort.

Na het ontbijt transfer naar Wilpattu National Park, één van de grootste natuurgebieden op Sri Lanka. U kunt er deelnemen aan een jeepsafari (inbegrepen) en de rijke fauna en flora van het park bewonderen. Na afloop verder richting Negombo. Rest van de dag vrij.

Overnachting in Hotel Heritance Negombo.

Vrije dag.

Overnachting in Hotel Heritance Negombo.

Na het ontbijt is er een transfer voorzien naar de luchthaven van Colombo voor uw terugvlucht naar België.

Inbegrepen

 • 14 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • verblijf op basis van kamer & ontbijt
 • vermelde transfers met een privévoertuig met airconditioning
 • begeleiding door een Engelstalige chauffeur/gids
 • toegangsgelden voor de vermelde bezoeken en activiteiten

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • andere maaltijden
 • dranken, fooien en persoonlijke uitgaven
 • alle niet vermelde diensten
 • visumkosten
 • reis- en annulatieverzekering
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op een 15-daagse rondreis in de aangegeven hotels of gelijkwaardig. De prijs is berekend op basis van 2 personen die samen een kamer delen.
Vluchten van en naar Sri Lanka zijn niet inbegrepen.
Deze reis op maat is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Travel Sensations.

Niet geheel naar wens?

Reist u alleen, met een grotere groep of met kinderen? Logeert u graag in andere hotels of volgens een andere verblijfsformule dan hierboven? Ontvangt u graag een offerte inclusief vluchten van en naar Sri Lanka? Vraag gerust uw programma op maat aan uw Omnia Travel reisagent en vermeld alles mee in de vrijblijvende offerteaanvraag. Wij stellen graag voor u een rondreis op maat samen.

2018-10-15T09:34:08+00:00Tags: , |

Welkom op onze website