Rondreis Spanje – De groene noordkust (12 dagen – 11 nachten).
U verkent de prachtige groene noordkust van Spanje en reist daarbij door 3 regio’s. U start in Cantabrië en verkent vervolgens ook Asturië en Galicië. Al snel genoeg zult u met eigen ogen ontdekken waarom de noordkust beschouwd wordt als de groene long van Spanje. De streek biedt ongerepte prachtige kusten en een groen binnenland met indrukwekkende berglandschappen. U start in de contrasterende groene dalen en hoge bergen van Cantabrië. Daarna rijdt u Asturië binnen, met de indrukwekkende bergtoppen en de Costa Verde. Ten slotte ontdekt u de ruige kusten van Galicië, over de eeuwen heen gevormd door de enorme kracht van het zeewater. Tijdens uw rondreis overnacht u in verschillende paradores, een waar stukje erfgoed dat zelf al een onderdeel van uw ontdekking van Spanje vormt.

Vanaf 1.085 EUR per persoon (12d/11n)

Reisprogramma rondreis Spanje

Uw rondreis langs de groene noordkust start in het contrastrijke Cantabrië. Ontdek hier eerst en vooral de weergaloze natuurpracht van de Picos de Europa. Het omgevende natuurpark van meer dan 60.000 ha is het ontdekken meer dan waard. Bezoek Santander, de belangrijkste stad van de regio. Cantabrië telt ook duizenden grotten. Een echte must is de grot van El Soplao met haar spectaculaire rotsformaties. Ook zeker te bezoeken: het middeleeuwse Santillana del Mar met een replica van de grotten van Altamira. Kuier ten slotte nog over de lange ongerepte stranden van Cantabrië. U verblijft 2 nachten in een typisch Cantabrisch hotel in het kustdorpje Pechon.

Overnachting in Hotel Tinas de Pechon.

Via de mooie kustroute rijdt u van Cantabrië verder westwaarts naar Asturië. De Asturische kust, de Costa Verde, is één van de mooiste kusten die Spanje rijk is. Bezoek bijvoorbeeld Lastres, idyllisch gelegen op de kliffen. Verken ook het binnenland en proef van de lekkere cider in Nava. Het karakteristieke Covadonga heeft een prachtige neoromaanse basiliek en ligt in een adembenemend natuurlijk landschap, aan de rand van de Picos de Europa. U verblijft 3 nachten in een parador, waar u geniet van de echte Asturische keuken.

Overnachting in Parador Cangas de Onis.

De reis loopt via Oviedo opnieuw westwaarts. Uw doel ligt net over de grens met Galicië. Van hieruit verkent u de mooie, maar vooral ruige noordkust. Ontdek de vele baaien, fjorden (of ‘rías’) en inhammen. U verblijft 2 nachten in de parador van Ribadeo. Dit is prachtig gelegen aan de monding van een rivier, met aan de overkant zicht op de Asturische dorpjes.

Overnachting in Parador Ribadeo.

Na de noordkust verkent u ook nog de westkust van Galicië. Blikvanger is de oude havenstad A Coruña, met de vele historische bezienswaardigheden. Droom hier bovenal weg van de prachtige panorama’s op zee. Bezoek in het binnenland zeker nog Lugo, met de opmerkelijke stadsmuren en de imposante kathedraal. U verblijft 2 nachten in een splinternieuw designhotel in Oleiros. Vanuit het indrukwekkende zwembad op het dakterras geniet u van een prachtig zicht op zee.

Overnachting in Noa Boutique Hotel.

U eindigt uw rondreis met nog enkele dagen in Santiago de Compostela, de hoofdstad van Galicië. U verblijft 2 nachten in de indrukwekkende parador in het verkeersvrije stadscentrum.

Overnachting in Parador de Santiago de Compostela.

Inbegrepen

  • 11 overnachtingen in de vermelde hotels
  • verblijf in een dubbele kamer, inclusief ontbijt
  • huurwagen cat. B (VW Polo of gelijkwaardig)

Niet inbegrepen

  • dranken, andere maaltijden en persoonlijke uitgaven
  • activiteiten
  • verblijfstaksen (ter plaatse te betalen)
  • reis- en annulatieverzekering
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw rondreis naar Spanje online.

Huurauto boeken

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is een vanafprijs op basis van een verblijf in een dubbele kamer.

Deze rondreis Spanje is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Caractère.

Niet geheel naar wens?

Reist u alleen, met een grotere groep of met kinderen? Logeert u graag in andere hotels of volgens een andere verblijfsformule dan hierboven? Wilt u ook Spaans Baskenland in uw rondreis opnemen? Vraag gerust uw programma op maat aan uw Omnia Travel reisagent en vermeld alles mee in de vrijblijvende offerteaanvraag. Wij stellen graag voor u een rondreis Spanje op maat samen.