Rondreis Senegal – Strand, avontuur en gastvrijheid (8 dagen – 7 nachten).
Deze rondreis omvat een 8-daagse verkenning van het westen van Senegal, waarbij u nooit ver weg bent van de mooie kustlijn. Tijdens de rondreis ontdekt u dan ook prachtige stranden, zoals die van de Grande-Côte en de Petite-Côte. Naast stranden heeft Senegal ook een rijke fauna, zoals u zult merken in de 2 Nationale Parken die u bezoekt. In uw rondreis is er ook plaats voor cultuur, met bezoek aan het historische Saint-Louis. Uiteraard is er nog avontuur voorzien, zoals een boottocht en een tocht per dromedaris. U eindigt uw afwisselende rondreis met enkele dagen ontspanning aan de Petite-Côte, ten zuiden van de hoofdstad Dakar. Een rondreis Senegal is ideaal om wat zon te tanken tijdens de sombere Belgische winter. Het is bovendien de perfecte bestemming om met het gezin te ontdekken.

Vanaf 1.450 EUR per persoon (8d/7n)

Reisprogramma

Onthaal op de luchthaven van Dakar. Vervolgens rit naar Lac Rose. Aankomst en intrek in het kamp. Daarna diner op het terras terwijl u geniet van een prachtige zonsondergang.

Overnachting in Gîte du Lac.

Vandaag maakt u een unieke oversteek van Lac Rose aan boord van een prauw, beladen met zout. Zo maakt u kennis met de zoutwinners. Daarna tocht te voet of per paard langs de zoetwaterlagune. Vervolgens ontdekking van de duinen van de Dakar Rally en het oneindige strand van de Grande-Côte. Verder naar de traditionele vissershaven van Kayar. Daar krijgt u van een lokale gids meer uitleg over het vissersleven. Afhankelijk van het tij daarna verder langs het strand of door de duinen. Verder per 4×4 met stops aan de oases in de duinen van Potou. Aankomst en intrek in de lodge aan de oever van de Senegalrivier.

Overnachting in Lodge Océan & Savane.

‘s Morgens vertrek naar het Nationaal Park Djoudj, het 3de belangrijkste vogelreservaat ter wereld en UNESCO-Werelderfgoed. U ontdekt de uitgestrekte moerassen en waterwegen, waar niet alleen talrijke vogels maar ook reptielen en zoogdieren leven. Lunch in een typisch restaurant in Saint-Louis. Daarna rondrit per koets door de historische stad. Vervolgens vrije tijd voor het diner.

Overnachting in Lodge Océan & Savane.

Vandaag ontdekking van het Nationaal Park Langue de Barbarie, een zanderig schiereiland aan de Atlantische Oceaan. Hier wonen zeeschildpadden en broeden talloze vogelsoorten. Daarna lunch in de lodge en vrije tijd. Vervolgens rit naar Lompoul per 4×4 vrachtwagen. Onderweg geniet u naast de mooie panorama’s ook van een tocht per dromedaris. Aankomst in het woestijnkamp.

Overnachting in Camp Du Désert.

Vrije voormiddag. Lunch in de lodge en vervolgens naar Dakar via Thiès voor een bezoek aan de stad. Daarna verder naar Saly, de belangrijkste badplaats van de Petite-Côte.

Overnachting in Lamantin Beach Resort & Spa.

Vrije dagen in het strandresort op basis van half pension.

Overnachting in Lamantin Beach Resort & Spa.

Privétransfer naar de luchthaven van Dakar voor uw terugvlucht naar België.

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen in de vermelde accommodatie
 • verblijf in een standaard 2-persoonskamer
 • maaltijden volgens programma (O = ontbijt, L = lunch, D = diner)
 • rondreis per 4×4 met airconditioning van dag 2 tot dag 5
 • begeleiding door een Franstalige chauffeur/gids
 • vermelde activiteiten
 • lokale taksen

Niet inbegrepen

 • vluchten van en naar Senegal
 • optionele activiteiten
 • andere maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • reis- en annulatieverzekering
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is een vanafprijs per persoon op basis van een verblijf met 2 personen.

Deze rondreis Senegal is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Travel Sensations.

Niet geheel naar wens?

Reist u alleen, met een grotere groep of met kinderen? Logeert u graag in andere hotels of volgens een andere verblijfsformule dan hierboven? Vraag gerust uw programma op maat aan uw Omnia Travel reisagent en vermeld alles mee in de vrijblijvende offerteaanvraag. Wij stellen graag voor u een rondreis Senegal op maat samen.