13-daagse individuele multi-citytrip doorheen Rusland en de Baltische Staten.
Heeft u altijd al eens willen reizen naar Rusland of één van de Baltische Staten? Dan is deze reis zeker iets voor u! Tijdens deze prachtige rondreis bezoekt u 6 steden in 5 landen op 13 dagen tijd. U start uw rondreis in het land van de tsaren, Rusland. Na enkele dagen in Moskou reist u per trein naar het westerse Sint-Petersburg. Vervolgens gaat het via 1 nacht in Finland verder naar de Baltische Staten. De hoofdsteden Tallinn, Riga en Vilnius zijn stuk voor stuk architecturele parels. U ontdekt dus de mooiste steden van Rusland en de Baltische Staten in één reis! Tijdens uw verblijf in Rusland wordt u begeleid door een privégids. De andere citytrips zijn op zelfstandige basis. U bepaalt dus zelf het tempo waarop u Helsinki, Tallinn, Riga en Vilnius ontdekt.

Vanaf 2.860 EUR per persoon (13d/12n)

Reisprogramma

Rechtstreekse lijnvlucht met Brussels Airlines naar Moskou. Onthaal door uw privégids en vervolgens transfer naar het hotel. Kort stadsbezoek op weg naar het hotel. Ook een bezoek aan enkele van de prachtig gedecoreerde metrohaltes die Moskou rijk is.

Overnachting in Boutique Hotel Grada ****.

Eerst panoramisch stadsbezoek met aandacht voor enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van mOSKOU, zoals het Rode Plein, de omwalling van het Kremlin, de Lomonosov-universiteit… Daarna bezichtiging van de buiten- en binnenkant van DE Verlosserskathedraal en vervolgens bezoek aan het kerkhof van het Novodevitsjiklooster. ‘s Namiddags bezoek aan de Tretjakovgalerij, een must voor liefhebbers van iconen en Russische schilderkunst vanaf de 11de eeuw. Vervolgens maakt u een wandeling doorheen de Arbatwijk.

Overnachting in Boutique Hotel Grada ****.

Bezoek aan het Kremlin en de wapenkamer. Het Kremlin is eigenlijk een volledig ommuurde en versterkte binnenstad. Hier bevinden zich enkele prachtige paleizen en kathedralen (bezoek aan het interieur van één van de kathedralen). De wapenkamer van het Kremlin herbergt de schatten die de tsaren door de eeuwen heen verzamelden. ‘s Namiddags transfer naar het station voor de Sapsan-sneltrein naar Sint-Petersburg. Aankomst te Sint-Petersburg tegen de avond. Onthaal door uw privégids.

Overnachting in Hotel Ambassador ****.

U start de dag met een bezoek aan de Hermitage, één van de meest prestigieuze musea ter wereld. Zowel het prachtig gedecoreerde Winterpaleis als de collecties Europese schilderkunst zijn van onschatbare waarde. Vervolgens stadsbezoek met aandacht voor enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Paleizenplein en de Admiraliteit. Daarna vrije namiddag voor een wandeling op de majestueuze flaneerboulevard Nevsky Prospect.

Overnachting in Hotel Ambassador ****.

Excursie naar Tsarskoje Selo (tsarenstad), 27 km ten zuidwesten van de stad. Daar bezoekt u het Catharinapaleis, de zomerresidentie van Catharina de Grote. Het paleis werd na de verwoestingen van WO II volledig heropgebouwd. Bezoek aan de paleistuinen. ‘s Namiddags brengt u een bezoek aan de Petrus-en-Paulusvesting, gelegen op het Hazeneiland in het centrum van Sint-Petersburg. Hier liggen de Romanovs begraven en krijgt u een goed beeld op de geschiedenis van de tsaren.

Overnachting in Hotel Ambassador ****.

Transfer naar het station voor de Allegro sneltrein naar Helsinki (11u30 – 15u00). Vervolgens op zelfstandige basis naar uw hotel.

Overnachting in Hotel Klaus K ****.

Ontbijt. Vrije dag. Daarna op zelfstandige basis naar de haven van Helsinki voor de ferry naar Tallinn (16u30 – 18u30). Na aankomst check-in in het hotel.

Overnachting in Hotel Nordic Forum ****.

Ontbijt. Vrije tijd voor een bezoek aan de middeleeuwse Hanzestad Tallinn, met haar boven- en benedenstad. Zeker een bezoekje waard is het Kadriorg-paleis met bijhorende tuinen. Deze zomerresidentie werd opgericht door Peter de Grote als cadeau voor zijn echtgenote Catharina II.

Overnachting in Hotel Nordic Forum ****.

Ontbijt. Daarna vertrek per Lux Express autocar naar Riga (09u30 – 13u25). Installatie in het hotel. De rest van de dag is vrij.

Overnachting in Hotel Semarah Metropol ****.

Ontbijt. Vrije tijd voor een bezoek aan Riga. Het oude stadsdeel zal zonder twijfel een onvergetelijke indruk maken, met haar prachtig gerestaureerde koopmanshuizen en gezellige bars en bierkelders. Laat u bekoren door de pracht en praal van de historische bouwwerken. Bewonder de Maria Kathedraal, de Petruskerk, de poedertorens… en de vele prachtige Jugendstilhuizen.

Overnachting in Hotel Semarah Metropol ****.

Ontbijt. Vervolgens vertrek per Lux Express autocar naar Vilnius (09u30 – 13u40). Installatie in het hotel en de rest van de dag vrij.

Overnachting in Hotel Artis Centrum ****.

Ontbijt. Daarna vrije tijd voor een stadsbezoek aan Vilnius, met aandacht voor de middeleeuwse en moderne stadsdelen. Bezoek zeker de beroemde universiteit, de prachtige barokke Petrus & Pauluskerk en de laatgotische St.-Annakerk. Een echte aanrader is daarnaast een excursie naar Trakai, op 30 km van Vilnius. Bezoek er de middeleeuwse stad, ooit de hoofdstad van Litouwen. In de schilderachtige omgeving te midden het Galvesmeer ligt de grote gotische bakstenen eilandburcht met het historisch museum.

Overnachting in Hotel Artis Centrum ****.

Check-out en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel. Tijdens de winterperiode (oktober – maart) wordt deze uitgevoerd door Lufthansa of Swiss (met overstap).

Inbegrepen

 • rechtstreekse Brussels Airlines lijnvluchten in L-klasse, of Lufthansa mits supplement tijdens de winter

 • 12 overnachtingen in de vermelde hotels, inclusief ontbijt
 • Sapsan sneltrein in 2de klasse Moskou – Sint-Petersburg
 • Allegro sneltrein in 2de klasse Helsinki – Tallinn
 • ferryticket in 2de klasse Helsinki-Tallinn

 • Lux Express bus Tallinn-Riga en Riga-Vilnius

 • Engels- of Franstalige lokale privégidsen in Moskou en Sint-Petersburg
 • alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven in het programma op privébasis

 • luchthaven- en brandstoftaksen

 • visuminvitatiebrief

Niet inbegrepen

 • dranken, andere maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • gebruikelijke fooien

 • visumkosten

 • facultatieve annulatieverzekering

 • verplichte bijstandsverzekering

Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw rondreis naar Rusland en de Baltische Staten online.

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is een vanafprijs per persoon op basis van een verblijf in een standaard 2-persoonskamer. Verblijf is inclusief ontbijt.
Afreis elke dag mogelijk behalve op dinsdag.

Het programma kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.
Deze reis op maat is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Imagine Travel.

Niet geheel naar wens?

Reist u alleen, met een grotere groep of met kinderen? Logeert u graag in andere hotels of volgens een andere verblijfsformule dan hierboven? Vraag gerust uw programma op maat aan uw Omnia Travel reisagent en vermeld alles mee in de vrijblijvende offerteaanvraag. Wij stellen graag voor u een rondreis Rusland en de Baltische Staten op maat samen.