Rondreis Portugal – Van het bruisende Porto naar het kosmopolitische Lissabon (11 dagen – 10 nachten).
Tijdens deze rondreis van noord naar zuid ontdekt u de charme van het prachtige Portugal. Verblijf in de bruisende steden Porto en Lissabon, die in sterk contrast staan tot het idyllische platteland. Verken op uw reis zuidwaarts nog meer culturele steden en de gouden vallei van de Douro. Er is ook een overnachting voorzien in Coimbra, dat naast Lissabon een ander belangrijk centrum van de fadomuziek is. Daarnaast zal het culinaire in uw rondreis zeker niet ontbreken. Start met een lekker glas portwijn in Porto, ontdek de wijnstreek van de Dourovallei en eindig met de lekkere Pastéis de Belém in Lissabon. Kortom, een rondreis door Portugal staat altijd garant voor een stevige portie cultuur, natuur en gastronomie!

621 EUR per persoon (11d/10n) op basis van kamer & ontbijt

Reisprogramma

Heenvlucht naar Porto. Na aankomst op de luchthaven meteen naar het hotel.

Overnachting in Hotel HF Fénix Porto ****.

Vandaag hebt u een hele dag om het bruisende Porto te ontdekken. Wandel door het historische centrum en de kronkelige straatjes. Bewonder o.a. het Palácio da Bolsa en de Torre dos Clérigos. Naast de historische gebouwen vindt u in Porto ook hypermoderne constructies, zoals het Casa da Música. Onze aanraders? Een boottocht op de Douro langs de 4 bruggen die de 2 stadsdelen met elkaar verbinden. Bezoek ook zeker een portohuis in Vila Nova de Gaia.

Overnachting in Hotel HF Fénix Porto ****.

U verlaat Porto en rijdt door de prachtige vallei van de Douro (‘de gouden rivier’) naar het hart van de wijnstreek. Onderweg rijdt u door een uniek landschap met afgelegen dorpjes, talloze wijnterrassen en traditionele boerderijen.

Overnachting in Quinta da Timpeira ****.

U hebt een volledige dag om deze prachtige vallei te verkennen.

Overnachting in Quinta da Timpeira ****.

U rijdt verder zuidwaarts en stopt in de universiteitsstad Coimbra, een belangrijk centrum van de fadomuziek. Bezoek het oude centrum en bewonder de vele fadohuizen.

Overnachting in Hotel Vila Galé Coimbra ****.

De rondreis gaat verder naar de stad Tomar, die deel uitmaakt van de culturele driehoek Tomar – Batalha – Alcobaça.

Overnachting in Hotel dos Templários ****.

Bezoek aan Tomar met de imposante tempeliersburcht Convento de Cristo, Batalha met een prachtig gotisch kloostercomplex, het klooster Santa Maria in Alcobaça en het bedevaartsoord Fátima.

Overnachting in Hotel dos Templários ****.

U reist verder naar het zuiden langs witte dorpjes en versterkte stadjes. De UNESCO-stad Évora heeft een oud gezellig centrum met talloze blikvangers. Zo is er de Templo de Diana, de best bewaarde Romeinse tempel van het Iberische schiereiland. Vandaag is Évora, ondanks de vele historische overblijfselen, een hippe en jonge universiteitsstad.

Overnachting in Hotel M’AR De AR Muralhas ****.

De laatste stop van uw rondreis ligt in de Portugese hoofdstad Lissabon. De stad, gelegen aan de monding van de Taag, is vooral gekend omwille van het mooie weer, de heuvelachtige ligging en de kleurrijke huisjes.

Overnachting in Hotel Mundial ****.

Volledige dag om Lissabon te verkennen. Ontdek o.a. de Praça do Comércio met het standbeeld van Jozef 1, de Torre de Belém en het Castelo de São Jorge. Neem één van de iconische trams en proef daarna de wereldberoemde Pastéis de Belém.

Overnachting in Hotel Mundial ****.

U geniet van nog wat vrije tijd in Lissabon tot uw terugvlucht naar Brussel.

Inbegrepen

  • 10 overnachtingen in de vermelde hotels
  • verblijf in een dubbele kamer op basis van kamer & ontbijt

Niet inbegrepen

  • vluchten van en naar Portugal
  • huurwagen
  • andere maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven
  • reis- en annulatieverzekering
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw rondreis door Portugal online.

Huurauto boeken

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is geldig voor vertrekken tussen 28/06/2019 en 24/08/2019. Prijzen zijn per persoon en op basis van een dubbele bezetting. Prijzen variëren naargelang periode en beschikbaarheid.

Deze rondreis Portugal is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Imagine Travel.

Niet geheel naar wens?

Reist u alleen, met een grotere groep of met kinderen? Logeert u graag in andere hotels of volgens een andere verblijfsformule dan hierboven? Ontvangt u graag een offerte inclusief vluchten van en naar Portugal? Vraag gerust uw programma op maat aan uw Omnia Travel reisagent en vermeld alles mee in de vrijblijvende offerteaanvraag. Wij stellen graag voor u een rondreis Portugal op maat samen.