Rondreis Portugal door de mooiste wijnstreken (9 dagen – 8 nachten).
Deze 9-daagse rondreis is een heuse culinaire tocht door de mooiste wijnstreken van Portugal. Uw reis start in Porto, bekend voor de portwijn maar bovenal een prachtige historische stad. Daarna trekt u de Dourovallei in, waar de druiven voor de portwijn groeien. Het prachtige landschap van kronkelende oevers en steile wijngaarden is terecht UNESCO-Werelderfgoed. Van de Dourostreek gaat het vervolgens naar de wijnbouwregio Dão. U verkent hier ook het grootste beschermde natuurpark van Portugal. Ten slotte verblijft u nog enkele dagen in de Alentejo. Dankzij het zonnige klimaat vindt u hier enkele van Portugal’s beste wijnen. Ruik, proef en geniet vooral van deze rondreis Portugal!

Vanaf 1.499 EUR per persoon (9d/8n)

Reisprogramma rondreis Portugal

U start uw rondreis door de mooiste wijnstreken in Porto. Deze levendige historische stad is UNESCO-Werelderfgoed. Bezoek zeker het stadsdeel Ribeira met de typische kleurrijke huisjes en de smalle steegjes. Aan de overkant van de Douro ligt Vila Nova de Gaia, hét centrum van de beroemde portwijn. Bezoek er enkele van de vele porthuizen en opslagkelders. U verblijft 2 nachten in The Yeatman, schitterend gelegen in het hart van Vila Nova de Gaia.

Overnachting in The Yeatman.

Nadat u uw huurwagen opgehaald hebt, start uw verkenning van de vermaarde Dourovallei. Het is in deze wijngaarden dat de druiven groeien voor de typische portwijn. Volg de kronkelende oevers van de Douro tussen de steile, terrasvormige wijngaarden. Bezoek een typische ‘Quinta’ (wijnboederij), zoals de traditionele Quinta de Nossa Senhora do Carmo. Ook de moeite waard: het barokke paleis ‘Casa de Mateus’ met prachtige tuinen. Bezoek daarnaast het prachtige Guimarães en proef er van de typische Vinho Verde. U verblijft 2 nachten in een prachtig luxehotel aan de oevers van de Douro.

Overnachting in Hotel Six Senses Douro Valley.

U verlaat de Dourostreek en rijdt via Lamego naar de volgende wijnregio, Dão. De wijnranken van deze streek groeien op granietbodem. Dat zorgt voor krachtige rode wijnen en frisse witte wijnen. Bezoek de stad Viseu en één van de oudste wijnhuizen van de regio, Casa de Santar. U verblijft 2 nachten in een designhotel in het hart van het natuurpark Serra da Estrela. Dat is het grootste beschermde natuurgebied van Portugal. Vooral wandelaars zijn onder de indruk van de uitgestrekte hoogvlaktes en de grillige rotsen.

Overnachting in Casa das Penhas Douradas.

Uw rondreis eindigt bij de rijke wijnen van de Alentejo. Het is dé streek bij uitstek voor levensgenieters. De uitgestrekte glooiende vlaktes en vruchtbare grond maken de Alentejo tot de belangrijkste landbouwregio van Portugal. In de Alentejo worden de beste wijn en olijfolie van het land geproduceerd. Hier vindt u een gezapig levenstempo, rust, eenvoud en veel schoonheid. U verblijft 2 nachten in een exclusief 5-sterrenhotel, in de heuvels rond de historische universiteitsstad Évora.

Overnachting in Convento do Espinheiro.

Inbegrepen

  • 8 overnachtingen in de vermelde hotels
  • verblijf in een dubbele kamer, inclusief ontbijt
  • huurwagen categorie B (VW Polo of gelijkwaardig)

Niet inbegrepen

  • internationale vluchten
  • dranken, andere maaltijden en persoonlijke uitgaven
  • activiteiten
  • verblijfstaksen (ter plaatse te betalen)
  • reis- en annulatieverzekering
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw rondreis naar Portugal online.

Huurauto boeken

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is een vanafprijs op basis van een verblijf in een dubbele kamer.

Deze rondreis Portugal is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Caractère.

Niet geheel naar wens?

Reist u alleen, met een grotere groep of met kinderen? Logeert u graag in andere hotels of volgens een andere verblijfsformule dan hierboven? Wilt u ook de Algarve ontdekken? Vraag gerust uw programma op maat aan uw Omnia Travel reisagent en vermeld alles mee in de vrijblijvende offerteaanvraag. Wij stellen graag voor u een rondreis Portugal op maat samen.