Rondreis Oman – Sultanaat van forten, wadi’s en woestijnen (9 dagen – 7 nachten).
Het Sultanaat Oman ligt op het oostelijke deel van het Arabisch Schiereiland. Het is een land vol culturele schatten, te danken aan haar rijke geschiedenis. Talloze kastelen, forten en stadjes staan garant voor een boeiende reis. Ook de natuur van Oman is ronduit fascinerend. Grillige bergen wisselen er af met dorre woestijnen, vruchtbare oases, wadi’s en stranden. U start uw rondreis in de hoofdstad van Oman, Muscat. Daarna trekt u de bergen in, naar het hoogste punt van het Sultanaat. Onderweg bezoekt u verschillende forten. U brengt ook 1 nacht door in een luxueus kamp midden in de woestijn. Vooraleer u terugkeert naar Muscat, is er nog tijd voor de verkenning van enkele mooie wadi’s. Steile bergwanden, vlakke woestijnen en feeërieke rivierdalen… U ontdekt het allemaal tijdens deze 9-daagse luxueuze rondreis Oman. Tijdens uw rondreis reist u per 4×4 onder begeleiding van een privégids.

Vanaf 3.970 EUR per persoon (9d/7n)

Reisprogramma

Heenvlucht naar Muscat via Abu Dhabi. Onthaal op de luchthaven en vervolgens transfer naar uw hotel.

Overnachting in Shangri-La Barr Al Jissah Resort & Spa – Al Bandar ***** (Deluxe Room).

Verkenning van Muscat met uw pivéchauffeur en Engelstalige gids. Eerst bezoek aan de Sultan Qaboes Moskee. De grote moskee is bekend om de kristallen kroonluchter en het enorme handgeweven tapijt. Vervolgens bezoek aan het gloednieuwe interieur van het Operahuis. Daarna verdere ontdekking van Muscat met o.a. het Museum van Ottomaanse tradities en de soeks van Muttrah. Ook nog een fotostop aan het Al Alam Paleis, geflankeerd door 2 Portugese forten uit de 16de eeuw. Afsluitend nog een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum.

Overnachting in Shangri-La Barr Al Jissah Resort & Spa – Al Bandar ***** (Deluxe Room).

Vertrek uit Muscat en rit naar Nizwa. Daar bezoekt u het fort en de soek. Vervolgens bezoek aan het Fort van Jabrin met de mooie 17de-eeuwse beschilderde plafonds. Daarna rijdt u met de 4×4 verder naar de top van Jabal Akhdar. U volgt de weg verder tot aan het Sayq Plateau, gekend voor de weidse landschappen en rozenteelt.

Overnachting in Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort ***** (Premier Canyon View Room).

Meteen na het ontbijt vertrekt u voor een wandeling naar het dorpje Misfah. De traditionele huizen op de flanken van de berg behoren tot de oudste nog bewoonde huizen van Oman. Vervolgens gaat het off-road verder tot Jebel Shams. Dat is met 3.075 m het hoogste punt van Oman. U geniet er van een prachtig uitzicht op de verrassend groene omgeving. Daarna terugrit naar Jabal Akhdar.

Overnachting in Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort ***** (Premier Canyon View Room).

Rit naar het dorpje Birkat al Mauz voor een kort bezoek. Vervolgens verder naar de indrukwekkende woestijn Wahiba Sands. Door de duinen gaat het tot aan een woestijnkamp. Daar overnacht u en geniet u ‘s avonds van een glasheldere sterrenhemel.

Overnachting in Desert Nights Camp ***** (Deluxe Tented Suite).

Verder naar de havenstad Sur voor een bezoek aan de botenwerf. Daar worden de traditionele Arabische dhows nog steeds gemaakt. Vervolgens ontdekking van Wadi Shab en rit naar Wadi Tiwi met de enorm steile bergwanden. Ook ontdekking van het minder bezochte Wadi Suwayh. Het mooie lange natuurlijke zwembad nodigt uit om te zwemmen. U geniet er bovendien van een schitterend zicht over de vallei. Daarna terugkeer naar Muscat.

Overnachting in Shangri-La Barr Al Jissah Resort & Spa – Al Bandar ***** (Deluxe Room).

In de voormiddag maakt u een boottocht. De ideale kans om de vele dolfijnen en misschien wel walvissen te spotten. Vrije namiddag.

Overnachting in Shangri-La Barr Al Jissah Resort & Spa – Al Bandar ***** (Deluxe Room).

Vrije tijd tot aan uw transfer naar de luchthaven van Muscat. Terugvlucht naar Brussel via Abu Dhabi.

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen in de vermelde hotels
 • verblijf in de vermelde kamertypes, inclusief ontbijt
 • diner in Desert Nights Camp
 • vluchten van en naar Oman met Etihad Airways
 • luchthaventaksen
 • privétransfers luchthaven – hotel – luchthaven
 • rondreis per 4×4 met privégids/chauffeur
 • vermelde bezoeken en activiteiten
 • lokale taksen

Niet inbegrepen

 • late check-out in Muscat
 • visumkosten
 • fooien
 • andere excursies en activiteiten
 • dranken, andere maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • reis- en annulatieverzekering
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is een vanafprijs per persoon op basis van een verblijf met 2 personen.

Deze rondreis Oman is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Travel Sensations.

Niet geheel naar wens?

Reist u alleen, met een grotere groep of met kinderen? Logeert u graag in andere hotels of volgens een andere verblijfsformule dan hierboven? Vraag gerust uw programma op maat aan uw Omnia Travel reisagent en vermeld alles mee in de vrijblijvende offerteaanvraag. Wij stellen graag voor u een rondreis Oman op maat samen.