Rondreis Namibië – Ontdek de uitgestrekte wildernis (15 dagen – 14 nachten).
Namibië is met zijn uitgestrekte wildernis een van de dunst bevolkte landen in Afrika. De ongerepte natuurpracht en het rijke wildleven hebben al menig bezoeker weten bekoren. Tijdens een 15-daagse fly & drive ontdekt u zelf de hoogtepunten van dit betoverend stukje Afrika. U houdt o.a. halt aan de bekende Sossusvlei. U ontdekt ook het uitgestrekte Etosha National Park en het kuststadje Swakopmund. Uw rondreis begint en eindigt in de hoofdstad Windhoek. De Belgische zomer is de ideale reisperiode om de prachtige natuur van Namibië te ontdekken. Een echte aanrader dus indien u nog geen plannen hebt voor 2019!

Vanaf 2.050 EUR per persoon (15d/14n)

Reisprogramma

Aankomst op de luchthaven van Windhoek en verwelkoming door de lokale vertegenwoordiger. Die assisteert u bij het ophalen van uw huurwagen.

Overnachting in Kalahari Anib Lodge Gondwana Collection Namibia.

De Sossusvlei is een vallei in het hart van de Namibwoestijn. De klei- en zoutbodem staat het grootste deel van het jaar droog. Rondom de Sossusvlei liggen indrukwekkende rode zandduinen van meer dan 300 m hoog. De laatste 4 km naar Sossusvlei zijn enkel toegankelijk per 4×4. Is uw huurwagen geen 4×4, dan kunt u gebruik maken van de shuttles van het park (betalend).

Overnachting in Namib Desert Lodge Gondwana Collection Namibia.

Volledige dag in Sossusvlei. Bezoek en beklim Duin 45, die exact 45 km tussen Sesriem en Sossusvlei in ligt. Of aanschouw de hoogste duin van Sossusvlei, ‘Big Daddy’, met een hoogte van ongeveer 325 m.

Overnachting in Namib Desert Lodge Gondwana Collection Namibia.

De volgende halte in uw rondreis is Swakopmund. Het stadje is een badplaats ten noorden van de bekende Walvisbaai. De voormalige Duitse kolonie heeft haar charme weten behouden en is vandaag een gezellig kuststadje waar het aangenaam rondslenteren is. In Swakopmund staan nog verschillende statige en vooral prachtige gebouwen uit de koloniale tijd.

Overnachting in The Stiltz Hotel.

Swakopmund is de ideale uitvalsbasis voor enkele interessante excursies. Vanuit het stadje zijn er uitstappen mogelijk naar de Walvisbaai, de Namibwoestijn of Cape Cross, waar een enorme kolonie pelsrobben leeft.

Overnachting in The Stiltz Hotel.

Van Swakopmund verder naar Damaraland. Het is een van de minst bevolkte gebieden van Namibië. Het landschap wordt gekenmerkt door indrukwekkende bergen, diepe kloven, rode granietrotsen en eindeloze vlaktes. Vooral in het zuidelijke deel van Damaraland bevinden zich talloze indrukwekkende natuurfenomenen en historische overblijfselen.

Overnachting in Vingerklip Lodge.

Bezoek vandaag de rotstekeningen in Twyfelfontein, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst prijken, of het versteende bos ten westen van Khorixas. Een andere blikvanger is de Spitzkoppe, die 600 m boven de vlakte uittorent.

Overnachting in Vingerklip Lodge.

Etosha National Park is een van de grootste parken in het zuiden van Afrika. Het park wordt vooral gekenmerkt door een eindeloze vlakte onder een loden zon. Bijna een kwart van de oppervlakte bestaat uit een enorme zoutpan van meer dan 100 km lang en 50 km breed.

Overnachting in Toshari Lodge.

Van het zuidelijke deel rijdt u verder naar het hart van het Nationaal Park. De lodge bevindt zich aan de zuidelijke rand van de enorme zoutpan.

Overnachting in Halali Camp.

Verder oostwaarts en opnieuw overnachting aan de rand van de zoutpan.

Overnachting in Onkoshi Camp.

U verlaat vandaag Etosha National Park en rijdt verder naar Waterberg Plateau National Park. Het Waterberg Plateau rijst ca. 200 m boven het voor de rest vrij vlakke landschap uit. Op het plateau leven verschillende bedreigde diersoorten. U vindt er ook heel wat flora uniek in Namibië.

Overnachting in Waterberg Camp.

De volgende halte van uw rondreis ligt in een van de meest diverse gebieden van Namibië. De Erongo Mountains zijn echter bovenal een prachtig natuurgebied. U spot er talloze diersoorten die met uitsterven bedreigd zijn. In het gebied leven o.a. de roodstuitrotszanger en Hartmanns bergzebra.

Overnachting in Erindi Old Traders Lodge.

U geniet van een volledige dag om dit prachtig natuurgebied te verkennen.

Overnachting in Erindi Old Traders Lodge.

U reist verder naar de laatste stop van uw rondreis doorheen Namibië, Windhoek. Kuier langs de talloze winkels en restaurants in de Namibische hoofdstad. Bewonder ook de interessante mix van historische architectuur en moderne gebouwen.

Overnachting in River Crossing Lodge.

Inleveren van uw huurwagen aan de luchthaven van Windhoek. Terugvlucht naar België.

Inbegrepen

  • 14 overnachtingen in de vermelde accommodaties in een standaard kamer
  • maaltijden volgens programma (O = ontbijt, D = diner)
  • 24/24 telefonische bijstand door een lokale vertegenwoordiger

Niet inbegrepen

  • internationale vluchten
  • huurwagen
  • andere maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven

  • excursies en parkgelden
  • fooien
  • reis- en annulatieverzekering
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is een vanafprijs op basis van een verblijf in een dubbele kamer.
Deze rondreis Namibië is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Live To Travel.

Niet geheel naar wens?

Reist u alleen, met een grotere groep of met kinderen? Logeert u graag in andere hotels of volgens een andere verblijfsformule dan hierboven? Ontvangt u graag een offerte inclusief vluchten van en naar Namibië? Vraag gerust uw programma op maat aan uw Omnia Travel reisagent en vermeld alles mee in de vrijblijvende offerteaanvraag. Wij stellen graag voor u een rondreis Namibië op maat samen.