Rondreis Montenegro – Ongerepte natuurlijke parel (12 dagen – 11 nachten).
Montenegro is een ware ongerepte parel aan de Adriatische Kust. De natuur van het land is ronduit prachtig. Kiezel- en zandstranden wisselen af met hoge bergen, diepe kloven en woeste rivieren. Naast de indrukwekkende natuurparken vindt u hier ook charmante dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. Daarnaast kent Montenegro een rijke geschiedenis en een enorme rijkdom aan cultureel erfgoed. Reken daar nog eens UNESCO-Werelderfgoed bij, zoals de prachtige Baai van Kotor, en u hebt het perfecte recept voor een adembenemende rondreis. Ontdek dan ook snel onze rondreis Montenegro met alle hoogtepunten. Verkennen doet u met een huurwagen en op uw eigen tempo.

Vanaf 1.164 EUR per persoon (12d/11n)

Reisprogramma

Heenvlucht naar Tivat en ophalen van uw huurwagen. Verder naar de kuststad Budva.

Overnachting in Hotel Moskva ****.

Budva is één van de oudste stadjes aan de Adriatische Kust. Het wordt ook wel het ‘Dubrovnik van Montenegro’ genoemd. Budva werd in de 15de eeuw gesticht door Venetianen en ligt op een landtong. Vandaag is Budva vooral gekend voor het bruisende nachtleven en de mooie stranden.

Overnachting in Hotel Moskva ****.

Vandaag bezoekt u het schiereiland Luštica, aan de ingang van de Baai van Kotor. In de grotendeels ongerepte natuur leven o.a. jakhalzen, mangoesten en nachtegalen. De mooie stranden, de prachtige vergezichten en het rijke erfgoed maken Luštica tot een ideale bestemming voor een dagtrip. Terugkeer via Tivat met de luxeboetieks en jachthaven.

Overnachting in Hotel Moskva ****.

Van Budva rijdt u verder naar Podgorica, de hoofdstad van Montenegro. De stad ligt midden in een wijnbouwgebied en heeft enkele van de bekendste wijnhuizen. Na een bezoek aan Podgorica rijdt u verder naar het klooster van Morača. Het is één van de oudste orthodoxe kloosters van Montenegro. Verder naar het bergdorpje Kolašin.

Overnachting in Bianca Resort & Spa ****.

Op zo’n 15 km van Kolašin ligt het National Park Biogradska Gora. Hier vindt u één van de laatste oerbossen van Europa en prachtige gekleurde gletsjermeren.

Overnachting in Bianca Resort & Spa ****.

U rijdt verder noordwaarts, naar Durmitor Nationaal Park (UNESCO-Werelderfgoed). Het park is bekend om de kloof van de Tara-rivier. Die is met een diepte tot 1.300 m de 2de diepste kloof ter wereld.

Overnachting in Hotel Soa ****.

U geniet van nog een extra dag om dit bijna 40.000 ha grote park te verkennen. Avontuurlijke reizigers kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een wilde raftingtocht door de indrukwekkende Tarakloof.

Overnachting in Hotel Soa ****.

Via een bergweg rijdt u naar het hangklooster van Ostrog. Dat is spectaculair gelegen tegen de rotswanden. Het is één van de meest bezochte kloosters in de Balkan. Daarna rijdt u verder naar Perast.

Overnachting in Hotel Iberostar Perast *****.

Het Meer van Shkodër, op de grens met Albanië, is één van de grootste vogelreservaten in Europa. Hier leeft tevens de laatste pelikanenpopulatie van Europa. Op de eilandjes van het meer ligt heel wat belangrijk cultureel erfgoed. Bar is een belangrijke havenstad in het zuiden van Montenegro, met het Koninklijk Paleis als één van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Overnachting in Hotel Iberostar Perast *****.

Cetinje, aan de rand van Lovćen Nationaal Park, is de voormalige hoofdstad van Montenegro. Hier kunt u heel wat oude regeringsgebouwen en paleizen bezoeken. De bekendste bezienswaardigheid op de berg Lovćen is het mausoleum van Petar Petrović Njegoš, op 1.657 m hoogte.

Overnachting in Hotel Iberostar Perast *****.

De Baai van Kotor is een prachtige baai aan de Adriatische Kust en tevens UNESCO-Werelderfgoed. Langs de baai vindt u verschillende pittoreske dorpjes. Breng ook zeker een bezoek aan de kleine eilandjes.

Overnachting in Hotel Iberostar Perast *****.

Inleveren van uw huurwagen aan de luchthaven van Tivat. Daarna terugvlucht naar België.

Inbegrepen

  • 11 overnachtingen in de vermelde hotels
  • overnachting steeds in een standaard 2-persoonskamer
  • verblijf op basis van kamer en ontbijt in Budva, Žabljak en Perast
  • verblijf op basis van half pension in Kolašin
  • huurwagen cat. C

Niet inbegrepen

  • vluchten van en naar Montenegro
  • andere maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven

  • excursies en activiteiten
  • reis- en annulatieverzekering
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw rondreis naar Montenegro online.

Huurauto boeken

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is een vanafprijs per persoon op basis van een verblijf met 2 personen.
Deze rondreis Montenegro is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Caractère.

Niet geheel naar wens?

Reist u alleen, met een grotere groep of met kinderen? Logeert u graag in andere hotels of volgens een andere verblijfsformule dan hierboven? Ontvangt u graag een offerte inclusief vluchten van en naar Montenegro? Vraag gerust uw programma op maat aan uw Omnia Travel reisagent en vermeld alles mee in de vrijblijvende offerteaanvraag. Wij stellen graag voor u een rondreis Montenegro op maat samen.