Rondreis Maleisië met proevertje Singapore (14 dagen – 11 nachten).
Continentaal Maleisië is een echte parel in Zuidoost-Azië, met de prachtige koloniale gebouwen, de ongerepte natuur, de vele theeplantages en de stranden die u doen wegdromen. In het zuiden sluit Continentaal Maleisië de eilandstaat Singapore in. Ideaal dus om uw rondreis mee te starten. Ontdek er de indrukwekkende architectuur, bruisende straten en vele shoppingmogelijkheden. Dat zet de toon voor een avontuurlijke rondreis vol afwisseling, interessante excursies en leuke activiteiten. Dineer in Kuala Lumpur op 272 m hoogte, fiets door het Maleisische platteland en maak een traditionele 3-gangenlunch klaar. Een Engelstalige gids/chauffeur begeleidt u de hele rondreis zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Vanaf 1.800 EUR per persoon (14d/11n)

Reisprogramma

Heenvlucht naar Singapore vanuit Brussels Airport.
Aankomst op de luchthaven van Singapore. Onthaal en transfer naar uw hotel. De rest van de dag vrij.

Overnachting in Hotel Jen Orchard Gateway ****.

Volledige dag vrij om het bruisende Singapore te ontdekken.

Optionele excursie: ontdekking van Singapore op privébasis (120 EUR per persoon).
De excursie begint met een stop aan de Merlion, een standbeeld van een mythisch dier met vissenlijf en leeuwenkop. Vervolgens bezoek aan Thian Hock Keng, de oudste Chinese tempel van Singapore. Daarna wandeling door Little India, waar al uw zintuigen geprikkeld zullen worden. Ten slotte stop aan Gardens by the Bay, een groot park van meer dan 100 ha. De overheid wil met het park, inclusief futuristisch bos, de levenskwaliteit in de stad verbeteren.

Overnachting in Hotel Jen Orchard Gateway ****.

Na het ontbijt verlaat u Singapore en reist u verder naar het Maleisische vasteland. Transfer naar de historische kuststad Malakka. Bij aankomst intrek in uw hotel.

Overnachting in Hotel Swiss Garden ****.

Vandaag maakt u kennis met het koloniale verleden van Maleisië. In Malakka wijzen verschillende overblijfselen op de koloniale overheersing door de Portugezen, Nederlanders en Britten. Zo zijn er Fort A Famosa, de ruïnes van St. Paul’s Church en het oude ‘Stadhuys’. Daarna maakt u een boottocht (ca. 40 min) op de rivier langs de historische gebouwen en vissersdorpjes. De Cheng Hoon Teng Tempel is het bewijs dat ook de Chinezen hun stempel op de stad hebben gedrukt. In de namiddag hebt u vrije tijd in Jonker Street, waar er verschillende shoppingmogelijkheden zijn.

Overnachting in Hotel Swiss Garden ****.

Na het ontbijt vertrek naar Kuala Lumpur. Bij aankomst check-in in het hotel. De rest van de middag is vrij. ‘s Avonds transfer naar de Kuala Lumpur Tower voor een buffetdiner in stijl. U dineert op een hoogte van 282 m met een fantastisch uitzicht over Kuala Lumpur.

Overnachting in Hotel Melia ****.

Vandaag staat er een kookworkshop op het programma. De Maleisische keuken combineert verschillende smaken en een rijke geschiedenis in smaakvolle gerechten. ‘s Morgens vroeg vertrekt u naar de markt, waarna het verder gaat naar LaZat, net buiten het centrum en met een mooi zicht op de Penchala heuvels. U bereidt een 3-gangenlunch. De rest van de dag is vrij.

Optionele excursie: halve dag bezoek aan Kuala Lumpur met privégids (mits toeslag).

Overnachting in Hotel Melia ****.

Van Kuala Lumpur verder naar Cameron Highlands via een weg vol spectaculaire haarspeldbochten. De streek is gekend voor de glooiende heuvels en vele theeplantages. Onderweg zijn er stops voorzien aan de Selangor Pewter fabriek en de Batugrotten. De grootste grot doet dienst als hindoetempel en is bereikbaar via een trap met maar liefst 272 treden. Nog net voor aankomst in Cameron Highlands bezoek aan de Lata Iskandar waterval.

Overnachting in Hotel Strawberry Park ****.

Na het ontbijt bezoekt u het marktplein, een theeplantage en een theefabriek. Daarna vertrekt u naar het regenwoud van Belum. Rit doorheen de deelstaat Perak, bekend voor de vele tinmijnen, grottempels en koninklijke paleizen. Onderweg stops aan de grottempel Sam Poh Tong, de Ubudiah moskee en de paleizen Istana Iskandariah en Istana Kenangan. In de late namiddag intrek in de accommodatie. ‘s Avonds staat er nog een trek door de jungle (ca. 1,5 – 2 uur) op het programma.

Overnachting in Belum Rainforest Resort ***.

Vandaag ontdekt u het regenwoud. Een eerste stop is aan een nederzetting van de Orang Asli om hun traditionele levensstijl te leren kennen. Daarna transfer per boot, gevolgd door een korte trektocht door de jungle, op zoek naar de Rafflesiabloem. Picknicklunch en daarna wat vrije tijd om te zwemmen aan een waterval. In de late namiddag terugkeer naar de accommodatie.

Overnachting in Belum Rainforest Resort ***.

Na het ontbijt vertrek naar het eiland Penang voor de westkust. Onderweg rijdt u over de 3de langste brug ter wereld. Bezoek aan de boeddhistische Kek Lok Si tempel en daarna intrek in het hotel. ‘s Avonds rit per riksja (ca. 1 uur) door de oude straten van Georgetown, de hoofdstad van het eiland. Avondmaal in een lokaal restaurant.

Overnachting in Hotel Sunway Georgetown ****.

‘s Morgens fietstocht (in internationaal gezelschap, ca. 2 uur) om het platteland van Penang te verkennen. U verkent de omgeving rond Balik Pulau, een labyrint van smalle verharde wegen en paden. Onderweg komt u voorbij fruitgaarden en traditionele dorpjes. De gids geeft ook meer informatie over het lokale leven en de fauna en flora. Bezoek aan een vissersdorpje, geitenboerderij en nootmuskaatplantage. Vrije namiddag.

Overnachting in Hotel Sunway Georgetown ****.

Vrije dag in Penang. ‘s Avonds transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar België.

Inbegrepen

 • 11 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • maaltijden volgens programma (O = ontbijt, L = lunch, D = diner)
 • rondreis met een Engelstalige chauffeur/gids
 • vermelde transfers
 • vermelde excursies en activiteiten

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • andere maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven

 • optionele excursies
 • fooien
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen, ca. 10 MYR per kamer per nacht)
 • Malacca State Heritage taks (ter plaatse te betalen, ca. 2 MYR per kamer per nacht)
 • Penang State Heritage taks (ter plaatse te betalen, ca. 3 MYR per kamer per nacht)
 • vroege check-in of late check-out
 • reis- en annulatieverzekering
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is een vanafprijs per persoon op basis van een verblijf met 2 personen.
Deze rondreis Maleisië is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Imagine Travel.

Niet geheel naar wens?

Reist u alleen, met een grotere groep of met kinderen? Logeert u graag in andere hotels of volgens een andere verblijfsformule dan hierboven? Ontvangt u graag een offerte inclusief vluchten van en naar Maleisië? Vraag gerust uw programma op maat aan uw Omnia Travel reisagent en vermeld alles mee in de vrijblijvende offerteaanvraag. Wij stellen graag voor u een rondreis Maleisië op maat samen.